Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-01-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,07/01/1998 (ΚΥΠΕ) Ο χθεσινός πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Προέδρου του ΔΗΣΥ από τη μια και ΓΓ του ΑΚΕΛ από την άλλη γύρω από την ηλικία του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και οι ασκήσεις ΗΠΑ - Τουρκίας - Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο και οι προκλογικές διεργασίες είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

"Ο Αγών" κάτω από τον τίτλο "Οχι Τάσσου στο Σπύρο Κυπριανού", αναφέρεται στην απουσία του Τάσσου Παπαδόπουλου από τη συγκέντρωση στελεχών του ΔΗΚΟ της περασμένης εβδομάδας, στην οποία μίλησε ο Γιώργος Ιακώβου, παρά το ότι είχε προσκληθεί προσωπικά από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Σε άλλο σημείο γράφει ότι Αμερικανοί, Τούρκοι και Ισραηλινοί υποβαθμίζουν τη στρατηγική σημασία της τριμερούς ναυτικής άσκησης που, παρά τις πολυάριθμες επικρίσεις, πραγματοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Αρρωστημένο πνεύμα αντιπολίτευσης του ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει τον πανικό του", αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόφια αναφορικά με την ηλικία του Προέδρου Κληρίδη και εκτιμά ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ προέβη χθες σε απρόκλητες δηλώσεις, με ύφος και περιεχόμενο που ξεπερνούν, όπως γράφει, κάθε όριο πολιτικής δεοντολογίας. Αλλού γράφει ότι όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος Κληρίδης, θα μελετήσει τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, αναφορικά με το θέμα του Γενικού Εφόρου Εκλογής Θάνου Μιχαήλ και του αδιάβλητου των εκλογών.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Πολιτική πεζοδρομίου", χαρακτηρίζει τις χθεσινές δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόφια για τον Πρόεδρο Κληρίδη ως "αήθη επίθεση και κατάπτυστη δήλωση, η οποία εξευτελίζει την πολιτική ζωή και ηθική και την υποβιβάζει σε πολιτική πεζοδρομίου". Αλλού γράφει ότι οι επικείμενες προεδρικές εκλογές, οδήγησαν σε ματαίωση της επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννου Κρανιδιώτη, που είχε προγραμματιστεί για αύριο.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Σοβαρές καταγγελίες Γαλανού", αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία, Αλέξη Γαλανού, ο οποίος μίλησε για "αφόρητες πιέσεις, προπηλακισμούς και προγραφές εκ μέρους στελεχών του ΔΗΚΟ". Αλλού αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου ύστερα από χθεσινές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ότι η Τουρκία είναι υπόλογη απέναντι στη διεθνή κοινότητα για την εν γένει στάση της.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Σε οξύτερους τόνους οι εκλογικές επιθέσεις", αναφέρεται στο χθεσινό "πόλεμο" δηλώσεων μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη, του Προέδρου του ΔΗΣΥ και του ΓΓ του ΑΚΕΛ, κυρίως αναφορικά σε θέματα ηλικίας και υγείας και εκτιμά ότι οι σκληροί χαρακτηρισμοί ανέβασαν απότομα το θερμόμετρο. Σε άλλο σημείο αναφέρεται σε δηλώσεις της Ελληνοαυστραλέζας ερευνήτριας, Βάσως Αποστολοπούλου, ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων, πρέπει να προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Δεν μπορεί να κυβερνήσει ο Κληρίδης", αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης, στην ηλικία των 80 ετών, δεν μπορεί να κυβερνήσει και ότι πιθανή επανεκλογή του, θα αφήσει την Κύπρο ουσιαστικά χωρίς Πρόεδρο και χωρίς διαπραγματευτή. Αλλού αναφέρεται σε χθεσινή δήλωση του ανεξάρτητου υποψηφίου, Γιώργου Ιακώβου, με την οποία καταγέλλει την "κινδυνολογία και την αδράνεια", όπως εκτιμά, των κυβερνώντων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι χθες ψευδοδικαστήριο στα κατεχόμενα διέταξε την ανανέωση της "κράτησης" για άλλη μία εβδομάδα του 24χρονου Ελλαδίτη Σπύρου Λιλλέ, ο οποίος είχε απαχθεί από τα κατοχικά στρατεύματα, εξανεμίζοντας τις ελπίδες για σύντομη απελευθέρωσή του. Σε άλλο σημείο, αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας, Γιώργου Χαραλαμπίδη, ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τις τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 7 January 1998 - 8:24:11 UTC