Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-01-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,12/01/1998 (ΚΥΠΕ) Η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων και των κομμάτων που τους υποστηρίζουν, καθώς και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις δεσπόζουν και σήμερα, στη βασική θεματολογία των περισσοτέρων εφημερίδων.

"Ο Αγών" με τίτλο στο βασικό του θέμα, "Πρώτος ο Κληρίδης με διαφορά 2% έναντι Ιακώβου", αναφέρεται σε δύο δημοσκοπήσεις για τον πρώτο γύρο και οι οποίες συμπίπτουν μεταξύ τους. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον Πρόεδρο Κληρίδη να λαμβάνει 41% και τον κ. Ιακώβου 39%, ενώ η μία από αυτές φέρει το ΔΗΚΟ να διαθέτει εκλογική δύναμη 14%. Σε άλλη είδηση, αναφέρεται στα αποκαλυπτήρια, χθες στην Πάφο, του μνημείου προς τιμή των οπλιτών της ΕΛΔΥΚ και του κυβερνήτη του αρματαγωγού "Λέσβος".

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Η αλαζονεία πληρώνεται προειδοποίησε τον Ιακώβου ο Λυσσαρίδης", προβάλλει την απαντητική δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, σε προηγούμενη του ανθυποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές Γιώργου Ιακώβου, ότι ο μόνος από τους υποψηφίους που τον ενδιαφέρει, είναι ο Κληρίδης. Αλλού, γράφει ότι σύντομα στη δεύτερη φάση εισέρχεται το πρόγραμμα για την ίδρυση της Τράπεζας Γενετικού Υλικού για τους συγγενείς των αγνοουμένων.

"Το Θάρρος" με τίτλο "Παζάρι Κυπριανού - Χριστόφια" υποστηρίζει ότι η επιμονή και εμμονή ορισμένων στελεχών του ΔΗΚΟ να υποστηρίξουν το Γιώργο Ιακώβου ελαύνεται από προσωπικά και όχι πολιτικά κριτήρια και προχωρεί σε παράθεση ονομάτων, που τους έχουν προταθεί υπουργεία. Αλλού, γράφει ότι οι Τούρκοι έδωσαν τελικά στοιχεία για τους Ελληνοκύπριους αγνοουμένους.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Ξεκαθαρίζουν οι διαφορές μεταξύ ΔΗΚΟ και διαφωνούντων", γράφει ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ντίνος Μιχαηλίδης αναμένει πρώτα να του δοθούν γραπτώς οι κατηγορίες που του προσάπτονται, για να καθορίσει τη στάση του, ενώ ο Αλέξης Γαλανός θα στείλει επιστολή. Σε άλλη είδηση, γράφει ότι αύριο προκηρύσσεται η θέση του Γενικού Διευθυντή του ΘΟΚ, αφούν σύντομα αποχωρεί από τη θέση του ο νυν Γενικός Διευθυντής Χρίστος Σιοπαχάς.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο στο βασικό του θέμα "Παρέμβαση ΗΠΑ προς την Αγκυρα με δύο στόχους" αναφέρεται σε διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες, οι ΗΠΑ ζητούν από την ΕΕ να βοηθήσει την Τουρκία να δεχθεί την απόφαση του Λουξεμβούργου και σε παρασκηνιακές διεργασίες για απρόσκοπτη επάνοδο στο διάλογο του Μαρτίου. Γράφει επίσης ότι η παρατεταμένη χρήση ηλεκτρονικών παιγνιδιών προκαλεί επιληπτικές κρίσεις.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Δυναμική νίκης από τον πρώτο γύρο", γράφει ότι αυτό επιβεβαίωσε η χθεσινή επαρχιακή συνδιάσκεψη ΔΗΚΟ Λεμεσού η οποία, όπως γράφει, μετατράπηκε σε συλλαλητήριο υποστήριξης του Γιώργου Ιακώβου. Προβάλλει επίσης ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, με την οποία εκφράζεται η λύπη του κόμματος για τις δηλώσεις του Γιώργου Βασιλείου, με την οποία διαχωρίζετο η ηγεσία του ΑΚΕΛ, από τα μέλη και τους ψηφοφόρους του.

(ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)
(Κ.Κ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 12 January 1998 - 12:28:39 UTC