Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,05/07/1998 (ΚΥΠΕ) Η δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε χθες ο Ντιέγκο Κόρντοβεζ με την ολοκλήρωση των επαφών του στην Κύπρο είναι το κυρίαρχο θέμα στις σημερινές κυπριακές εφημερίδες. Προβάλλουν επίσης το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης, το πολυσυνέδριο "Money Show - Κύπρος '98" και τον καύσωνα που πλήττει την Κύπρο.

Η "Αλήθεια" έχει κύριο τίτλο "Αισιόδοξος δηλώνει ο Κόρντοβεζ" και γράφει ότι ο αξιωματούχος των ΗΕ δεν έδωσε δικαιολογητικά της αισιοδοξίας με την οποία εμφανίστηκε χθες, λέγοντας ότι ελπίζει πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα πετύχει επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Προβάλλει το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης που εξέλεξε Πρόεδρο τον Αλέξη Γαλανό και γράφει ότι η Κίνηση ξεκίνησε με στόχο τη συνένωση των κεντρώων και κεντροδεξιών.

"Η Μάχη" με πρωτοσέλιδο τίτλο "Συντονισμός για αποφυγή αντιπαλοτήτων", γράφει ότι φόρμουλα για τη δημιουργία συντονιστικού Σώματος από τον ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ και ΕΔΗ, θα έχει στόχο την αποφυγή προστριβών μεταξύ των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην κυβέρνηση και τη χάραξη κοινής γραμμής σε σημαντικά θέματα που επεξεργάζεται ο Πρόεδρος Κληρίδης. Επιδιώκεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προσθέτει. Κάτω από την ένδειξη "αποκαλυπτικό", γράφει ότι η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος απατεώνων που αποσπούν χρηματικά ποσά από "έρανους - μαϊμού" για την άμυνα και τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ. Προβάλλει την ομιλία του Προέδρου Κληρίδη στο πολυσυνέδριο "Money Show - Κύπρος '98", όπου δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξαγγέλλει σύντομα σχέδιο αναβάθμισης της Κύπρου ως διεθνούς κέντρου υπηρεσιών.

Η "Σημερινή" κάτω από τον κύριο τίτλο "Προμηνύεται θύελλα στις Κυπριακές Αερογραμμές" γράφει ότι το στρατηγικό σχέδιο επιβίωσης του εθνικού αερομεταφορέα αναμένεται να περάσει μέσα από συμπληγάδες, πριν από την ενδεχόμενη τελική έγκρισή του, αφού υπάρχουν αντιδράσεις Συμβούλων, Διευθυντών και υπαλλήλων στις πρόνοιές του. Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, προνοεί παγοποιήσεις μισθών, της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής και απολύσεις, προσθέτει. Γράφει ότι ο καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες μέρες την Κύπρο αναμένεται να φτάσει σήμερα στο ζενίθ του, λόγω θερμών αέριων μαζών από Ιταλία και Ελλάδα.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον κύριο τίτλο "Κόρντοβεζ: Αναζητεί φόρμουλα συνομιλιών πριν τους S - 300", γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, ο οποίος αύριο ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας, είναι αισιόδοξος ότι τον Σεπτέμβριο θα έχει συμφωνία για απευθείας συναντήσεις. Σε άλλο σημείο γράφει ότι επίσημα και προπαντός φορτικά, οι Βρετανοί έχουν ζητήσει από τον Πρόεδρο Κληρίδη όπως η Εθνική Φρουρά μετακινήσει εγκαταστάσεις της από την περιοχή του Τροόδους και προσθέτει ότι, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, το βρετανικό αίτημα απερρίφθη.

Η "Χαραυγή" τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της "Εκτροχιασμός Χριστοδούλου" και προβάλλει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που αναφέρει ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν συνήλθε από την ψυχρολουσία της καθολικής απόρριψης του φορολογικού πακέτου που πρότεινε και τον κατηγορεί για "εκβιασμούς και απειλές", ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για "αιματηρές περικοπές". Το ΑΚΕΛ, προσθέτει, τάσσεται αταλάντευτα ενάντια στη φορολογική καταιγίδα. Γράφει ότι οι εργαζόμενοι στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών έστειλαν σαφή μηνύματα στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την ιδιωτικοποίησή της.

Η αγγλόγφωνη "Cyprus Mail" με τίτλο "Ο Κόρντοβεζ αισιόδοξος για τις συνομιλίες", γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ απέρριψε τον σκεπτικισμό του αναφορικά με τις ικανότητές του για επιτυχία επανέναρξης των συνομιλιών, λέγοντας πως πήρε θετική απάντηση και από τις δύο πλευρές στην προσπάθειά του για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Αλλού αναφέρεται στο θέμα των διαφημίσεων του ΡΙΚ κατά τη διάρκεια μετάδοσης των αγώνων του Μουντιάλ και γράφει ότι η FIFA δηλώνει ότι η μετάδοση των διαφημίσεων δεν αντίκειται προς το συμβόλαιο που υπέγραψε με το ΡΙΚ.

(ΚΥΠΕ/ΑΠ/ΓΓ)
(Α.Π.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 5 July 1998 - 8:24:13 UTC