Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,18/07/1998 (ΚΥΠΕ) Η σημασία της επίσκεψης του Ειδικού Συντονιστή για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρντμεντ Τόμας Μίλερ, οι δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη Γκεόργκι Μουράτοφ για τους S300, η άρση της εξαγγελθείσας απεργίας των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών και η αναχώρηση του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρυσόστομου από την Κύπρο λίγες μέρες πριν την έναρξη της ανακριτικής διαδικασίας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται από το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Φως σε 'ιδέες' για τους S300 αναμένεται από τον Μίλερ" γράφει ότι ως πολύ σημαντική χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους στην Κύπρο, η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη βδομάδα στη Λευκωσία και την Αθήνα, ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμας Μίλερ. Αλλού γράφει ότι σε μήνυμά του για τη θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος τονίζει ότι επιβεβαιώνεται η συστράτευση της Ελλάδας με την Κύπρο, για την ασφάλειά της και την αναζήτηση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Ρωσική προειδοποίηση προς Τουρκία - Ισραήλ" αναφέρεται στις δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη Γκεόργκι Μουράτοφ και γράφει ότι η Ρωσία τάσσεται εναντίον της πρότασης των ΗΠΑ για οικειοθελές μορατόριουμ πτήσεων πάνω από την Κύπρο και υποδεικνύει, ότι αν η Κύπρος αποκτήσει τους S300 μπορεί να εγγυάται την απαγόρευση των υπερπτήσεων. Αλλού γράφει ότι γραπτό ερωτηματολόγιο απαιτεί από τους ανακριτές της βρετανικής Αστυνομίας ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος, προκειμένου να δεχθεί να τους συναντήσει, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα επιστρέψει στην Κύπρο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, που αναμένονται οι Βρετανοί ανακριτές.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Βρέστε το Χρύσανθο" γράφει ότι άφαντος είναι ο Μητροπολίτης Λεμεσού μετά τη ξαφνική αναχώρησή του από το νησί και η κυπριακή Αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια της ελληνικής Αστυνομίας για να εντοπίσει τα ίχνη του. Αλλού γράφει ότι νέα παρατράγουδα προβλέπονται στο χώρο της υγείας με αφορμή και πάλι το ωράριο εργασίας των νοσηλευτών και σημειώνεται ότι χθες κοινοποιήθηκε στους υπεύθυνους των χειρουργείων η απόφαση του Δ.Σ. του κλάδου, όπως οι νοσοκόμοι εφαρμόζουν πιστά το καθορισμένο ωράριο εργασίας.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Παρεμβάση ΝΑΤΟ μέσω Ηνωμένων Εθνών για πτήσεις" γράφει ότι παρέμβαση στις διαβουλεύσεις για εξεύρεση τρόπου αποτροπής της εγκατάστασης των πυράυλων S300 στην Κύπρο έχει εκδηλώσει το ΝΑΤΟ, το οποίο ευνοεί τη δημιουργία ενός είδους απαγορευμένης ζώνης πτήσεων πάνω από την Κύπρο με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αλλού γράφει ότι ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού και του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιου Ιεροδιακόνου, κατέστη δυνατό να αρθούν τα απεργιακά μέτρα που εξήγγηλε η συντεχνία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών για το τριήμερο 23 - 26 Ιουλίου.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Γερμανική Μαχαιριά" γράφει ότι νέο σημαντικό πλήγμα αναμένεται να καταφέρει στον κυπριακό τουρισμό επίσημη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών για να συστήσει στους Γερμανούς που θα επισκεφθούν την Κύπρο το Φθινόπωρο να είναι "προσεκτικοί". Αλλού προβάλλει τις δηλώσεις του Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο Γκεόργκι Μουράτοφ, ο οποίος σημείωσε ότι εάν η Κυπριακή Δημοκρατία αποκτήσει τους πυραύλους S300, μπορεί από μόνη της να εγγυάται την απαγόρευση των υπερπτήσεων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με κύριο τίτλο "Οι πιλότοι υποχωρούν" γράφει ότι οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών ανέστειλαν χθες την απεργία ενόψει της απόφασης της Διοίκησης της εταιρείας να ζητήσει από ξένες ναυλωμένες εταιρείες να αναλάβουν τις απειλούμενες πτήσεις. Αλλού αναφέρει ότι χθες η ισραηλινή κυβέρνηση διέψευσε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου ότι θα χτυπήσει τους S300 εάν εγκατασταθούν στην Κύπρο.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)
(Α.Α.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 18 July 1998 - 8:24:05 UTC