Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,24/07/1998 (ΚΥΠΕ) Η άφιξη του Ειδικού Συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ στην Κύπρο, αποτελεί την κύρια είδηση των περισσοτέρων κυπριακών εφημερίδων. Αλλά θέματα που προβάλλει ο Τύπος αφορούν τις εξελίξεις για την εργατική διαφορά στις Κυπριακές Αερογραμμές και τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Κόση αναφορικά με το Μητροπολίτη Λεμεσού, Χρύσανθο.

Η "Αλήθεια", στο κύριο της θέμα, υπό τον τίτλο, "Ιδέες κεκλεισμένων των θυρών συζητά ο Μίλερ", αναφέρεται στην άφιξη του Ειδικού Συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ο οποίος εξήγγειλε τη μεταφορά ιδεών για άρση του αδιεξόδου. Αλλού γράφει ότι το μέλλον της εργατικής ειρήνης στον κυπριακό αερομεταφορέα παραμένει ρευστό, παρόλο που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα και κάτω από τον τίτλο, "Μίλερ: Στόχος οι S - 300", γράφει ότι με παλιές προτάσεις που αφορούν τα θέματα ασφάλειας - ρωσικοί πύραυλοι, στρατιωτικός διάλογος καθώς και νέες προτάσεις, έφθασε στην Κύπρο ο Τόμας Μίλερ. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι θέμα καθαίρεσης του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου θα εξετάσει η Ιερά Σύνοδος, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ ο προκαθήμενος της Εκκλησίας παρουσιάζεται ιδιαίτερα θορυβημένος για τη στάση του Μητροπολίτη.

"Η Σημερινή", στο πρωτοσέλιδό της θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Ο Κληρίδης θα ζητήσει σύσκεψη στην Αθήνα", γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση διέρχεται δύσκολες ώρες εξαιτίας της εντεινόμενης πυραυλολογίας και των επιτεινόμενων διλημμάτων και αδιεξόδων που εκδηλώνονται. Αλλού αναφέρεται στις επαφές του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Δημήτρη Δήμου στην Αθήνα, κατά τις οποίες συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Αθανάσιο Τζογάνη.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Συντονισμένα κατά των ΗΠΑ Λευκωσία και Αθήνα", γράφει ότι Ελλάδα και Κύπρος εξαπέλυσαν χθες συντονισμένη κι έντονη επίθεση κατά της αμερικανικής πολιτικής στο Κυπριακό, την ημέρα της έναρξης της περιοδείας του Αμερικανού Ειδικού Συντονιστή Τόμας Μίλερ. Γράφει, επίσης, ότι στη Λεμεσό, απατημένος σύζυγος, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, πυροβόλησε τον καλύτερο του φίλο και κουμπάρο, Στέλιο Νεοκλέους, όταν τον συνέλαβε γυμνό στο ίδιο κρεβάτι με τη συζυγό του, Σούλα.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Μπόχα και δυσωδία", γράφει ότι ξετυλίχθηκε "ο μίτος της αναξιοκρατίας" στις Κυπριακές Αερογραμμές και την "Eurocypria", κατά τη χθεσινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Αξιών, "που φαίνεται να ξεκινά από το Προεδρικό". Γράφει, επίσης, ότι σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Radical", τα κατεχόμενα μοιάζουν με νεκρή πολιτεία και ότι οι Τ/Κ φοβούνται του Ανατολίτες έποικους και δεν θέλουν να συναναστρέφονται μαζί τους.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" που φέρει τον τίτλο "Νέες ιδέες από όλους" αναφέρεται στη χθεσινή άφιξη του Ειδικού Συντονιστή για το Κυπριακό στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, Τόμας Μίλερ, στην Κύπρο και στην δήλωση του ότι κομίζει νέες ιδέες για την αποκατάσταση της ειρηνευτικής διαδικασίας και το στρατιωτικό διάλογο. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει για τη χθεσινή απεργία των ξυλουργών και την αξίωσή τους για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στην ξυλουργική βιομηχανία.

Η "Cyprus Weekly", υπό τον τίτλο "Ψάχνοντας για ένα παράθυρο", αναφέρεται στις επαφές που θα έχει στην Κύπρο ο Αμερικανός αξιωματούχος Τόμας Μίλερ, σε μιαν προσπάθεια επανέναρξης των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού. Γράφει, επίσης, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναμένει την επιστροφή στην Κύπρο του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, τονίζοντας ότι εάν οι κατηγορίες εναντίον του αληθεύουν, τότε θα ανασταλούν οι εκκλησιαστικές του δραστηριότητες. (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ/ΝΓ/ΓΠ)


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 24 July 1998 - 6:24:06 UTC