Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-07-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,29/07/1998 (ΚΥΠΕ) H σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για τους S - 300, καθώς και άλλα θέματα εσωτερικής, αλλά και εξωτερικής επικαιρότητας, προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριό της θέμα και κάτω από τον τίτλο, "Αποκατάσταση σχέσεων με ΗΠΑ επιχειρούν Αθήνα - Λευκωσία", γράφει ότι Αθήνα και Λευκωσία έκαναν προσπάθεια προσπέλασης της κρίσης που απειλήθηκε στις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ, από τις επικρίσεις που άσκησαν αξιωματούχοι των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου, μετά τις δηλώσεις των εκπροσώπων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Λευκού Οίκου. Αλλού αναφέρεται στις ψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί, που θα συνεχίσουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα, κάτω από τον τίτλο, "Σημίτης, Πάγκαλος, Ακης για τους S - 300", γράφει ότι η Κύπρος ήταν το κύριο θέμα της χθεσινής σύσκεψης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κώστα Σημίτη και στην οποία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος και Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Αλλού γράφει ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Χρύσανθος επιστρέφει στην Κύπρο το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο, σύμφωνα με το δικηγόρο του.

"Η Σημερινή", στο πρωτοσέλιδό της θέμα, υπό τον τίτλο, "'Εκαψε' τον Κλίντον με το ροζ σκάνδαλο", γράφει ότι στις ΗΠΑ, αλλά και ανά το παγκόσμιο έχει ξεσπάσει σάλος για την εξασφάλιση απόλυτης δικαστικής ασυλίας από τη Μόνικα Λεβίνσκι σε αντάλλαγμα κατάθεσής της για τις ερωτικές σχέσεις που πιθανολογείται ότι διατηρούσε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Αλλού γράφει ότι το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή διεξάγει έρευνα εναντίον τριών τουλάχιστον ανώτερων λειτουργών αναφορικά με τον τρόπο που απέκτησαν την περιουσία τους.

"Ο Φιλελεύθερος", στο κύριό του θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Αμερικανικές ιδέες παρά την οξεία κρίση", γράφει ότι η οξεία αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ της Ουάσινγκτον και της ελληνικής πλευράς τις τελευταίες μέρες επεσκίασε το γεγονός ότι στις επαφές που είχε στη Λευκωσία ο Τόμας Μίλερ, η αμερικανική πλευρά φάνηκε να επεξεργάζεται ιδέες, για το θέμα των πυραύλων, που εκτιμάται ότι έχουν προοπτική. Αλλού γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών επιμένει στην ψήφιση του φορολογικού πακέτου που προνοεί μεταξύ άλλων την αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Η "Χαραυγή", στο κύριό της θέμα, κάτω από τον τίτλο, "Γεωστρατηγικές διαστάσεις στους S - 300", αναφέρεται στις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ότι ουδέποτε συζητήθηκαν στο Εθνικό Συμβούλιο, οι προβληματισμοί για τους S - 300, υποδεικνύοντας την αναγκαιότητα για μια σε βάθος συζήτηση του όλου θέματος, όπως έχει διαμορφωθεί. Αλλού γράφει ότι τα προβλήματα της Δημόσιας Υπηρεσίας θα απασχολήσουν σημερινή ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα, "Cyprus Mail", στο βασικό της θέμα αναφέρεται στο θέμα της εξασφάλισης ασυλίας από την Μόνικα Λεβίσνκι για να καταθέσει ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τον Πρόεδρο Κλίντον. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι η Ελλάδα έκανε χθες προσπάθεια για να χαμηλώσει τους τόνους στην τελευταία ένταση στις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ σε σχέση με το Κυπριακό.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα "Financial Mirror" γράφει ότι το ντεμπούτο της Κύπρου στην ευρωπαϊκή αγορά με 350 εκατομμύρια ECU, περιγράφηκε από ανώτερο αξιωματούχο της Κεντρικής Τράπεζας, ως μεγάλη επιτυχία. Αλλού γράφει ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου είναι έτοιμη ακόμα και για ιδιωτικοποίηση.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)
(Ρ.Μ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 29 July 1998 - 6:24:06 UTC