Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-08-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,29/08/1998 (ΚΥΠΕ) Η σύσκεψη Κληρίδη - Σημίτη στην Αθήνα, η έλευση των πυραύλων S300 και η εγκατάστασή τους στην Κύπρο, η απόπειρα φόνου του Σωτήρη Αθηνή στη Λεμεσό, η υπόθεση του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου, τα απεργιακά μέτρα στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, η οικονομική κρίση στη Ρωσία και οι επιπτώσεις της στη κυπριακή οικονομία αποτελούν τα κυριότερα θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Θρίλερ για το κτήμα του Τιμίου Προδρόμου", γράφει ότι σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της πώλησης κτήματος, που ανήκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μέσα Γειτονιάς, από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθο στην ΑΗΚ, έναντι ποσού £1.450.000. Αλλού γράφει ότι παρά τις εδώ διαβεβαιώσεις ότι η κρίση στη ρωσική οικονομία δεν πρόκειται να επηρεάσει την Κύπρο, κυπριακές εταιρείες που βρίσκονται ήδη και λειτουργούν από χρόνια στη Ρωσία παρακολουθούν με αγωνία τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα.

"Η Μάχη" έχει κύριο τίτλο "Στρατιωτικό παρόν της Ελλάδας" και αναφέρεται ειδικά στο σημείο του κοινού ανακοινωθέντος Κληρίδη - Σημίτη ότι "η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να υπερασπισθεί στρατιωτικά την Κύπρο σε περίπτωση απειλής" και σημειώνει ότι κύκλοι του ελληνικού Πενταγώνου απεκάλυπταν ότι ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποστείλει στο νησί ελληνικό στρατό, εάν αυτό χρειαστεί. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου περιοδικού "Jane's Intelligence Review", που κυκλοφόρησε χθες, οι πύραυλοι S300 θα μεταφερθούν τελικά στην Κύπρο από αρμάδα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

"Η Σημερινή" κάτω από τον κύριο τίτλο "Βόμβα εναντίον Σ. Αθηνή" γράφει ότι συνεχίζεται ο νέος κύκλος αίματος στη Λεμεσό με στόχο αυτή τη φορα τον Σωτήρη Αθηνή, 44 χρονών, ο οποίος τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας έξω από το νυκτερινό του κέντρο "Λε Πανάς". Αλλού γράφει ότι οι συντεχνίες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας χωρίς να αναβάλλουν τα απεργιακά τους μέτρα που θα κυρηχθούν εντός δεκαήμερης προθεσμίας μιλούν για διαπραγματεύσεις στα πλαίσια αιτημάτων που έχουν υποβάλει.

"Ο Φιλελεύθερος", με κύριο τίτλο "Νέες πρωτοβουλίες για επανατοποθέτηση", γράφει ότι η νέα στρατηγική Λευκωσίας - Αθήνας για επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής και κατοχής και η ανάληψη πρωτοβουλιών σε διεθνή βήματα επιβεβαιώθηκε χθες από τον Υπουργό Αμυνας, Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος δήλωσε πως ουδεμία απόφαση λήφθηκε στην Αθήνα για αναβολή της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα άσκησης έφεσης κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για καταβολή αποζημιώσεων στην Τιτίνα Λοϊζίδου.

Η "Χαραυγή", κάτω από τον τίλο "Ανοικτό παράθυρο για τους S300", αναφέρεται σε δηλώσεις του Γ.Γ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος είπε ότι ήταν αναμενόμενο το κοινό ανακοινωθέν των Αθηνών και ότι πρέπει να σταματήσει η πυραυλοποίηση του Κυπριακού και να επικεντρωθεί η διεθνής κοινότητα αλλά και η πολιτική ηγεσία στην ουσία του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι η ομάδα της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δεσμεύτηκε να ασκεί πιέσεις προς διάφορες κυβερνήσεις προκειμένου να εξαναγκαστεί η Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η καθημερινή αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά των μετοχών της Lombard Nat West Bank σε ιδιωτική ελληνική τράπεζα συνεχίζονται και η τελική συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα. Αλλού γράφει ότι τρείς κορυφαίοι Ισραηλινοί επιχειρηματίες θα μιλήσουν σε σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον στη Λευκωσία στις 3 Σεπτεβρίου με θέμα τις ευκαιρίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο Ισραήλ.

(ΚΥΠΕ/ΔΠ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 29 August 1998 - 7:24:06 UTC