Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/09/1998 (ΚΥΠΕ) Το θέμα της αγοράς κτήματος της Μητρόπολης στη Μέσα Γειτονιά, στη Λεμεσό, από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, η πιθανότητα υποβολής παραίτησης των μελών του Δ.Σ. της ΑΗΚ, αλλά και οι δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκου Ρολάνδη για το θέμα, η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και οι εξελίξεις σε ότι αφορά την εργατική διαφορά στη ξενοχοχειακή βιομηχανία είναι μερικά από τα βασικά θέματα που δεσπόζουν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια", στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Φεύγει για να μην παυθεί", αναφέρεται σε πιθανότητα ποινικών διώξεων κατά υπευθύνων του Δ.Σ. της ΑΗΚ, κάτι που μελετά η κυβέρνηση, αναφορικά με το θέμα αγοράς κτήματος στη Μέσα Γειτονιά. Αλλού γράφει ότι προχθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας αναφορικά με ενδεχόμενη ένταξη του Χριστόδουλου Βενιαμίν και του Γιώργου Ιακώβου στο ΔΗΚΟ, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση καθώς και την αντίδραση πολλών στελεχών του κόμματος.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα και κάτω από τον τίτλο, "Παραιτείται το Δ.Σ. της ΑΗΚ", αναφέρεται στο θέμα της αγοράς του κτήματος της Μητρόπολης Λεμεσού από την ΑΗΚ και γράφει ότι τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΗΚ προσανατολίζονται στο να υποβάλουν σήμερα τις παραιτήσεις τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε άλλη είδηση γράφει ότι το ΔΗΚΟ εξελίσσεται σε κεντροαριστερό κόμμα αφού εντάχθηκαν στο κόμμα μόνο στελέχη που πρόσκεινται στην αριστερά, στα πλαίσια ανανέωσης του κόμματος.

"Η Σημερινή", στο πρωτοσέλιδό της δημοσίευμα με τίτλο, "Ο Ρολάνδης θα ζητήσει παύση του Δ.Σ. της ΑΗΚ", αναφέρεται επίσης στο θέμα αγοράς του κτήματος από την ΑΗΚ, ενώ σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι σε κατάσταση αναμονής βρίσκονται οι εμπλεκόμενες πλευρές σε σχέση με την εργατική διαφορά στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Οπως αναφέρεται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας αναμένει τις συντεχνίες ν' απαντήσουν στις αναθεωρημένες προτάσεις του ΠΑΣΥΞΕ.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Πονοκέφαλος από στενότητα επιλογών", γράφει ότι με την εκτίμηση ότι τα όρια των επιλογών της Λευκωσίας στο Κυπριακό στενεύουν, στο Εθνικό Συμβούλιο έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια πλειοψηφία που ευνοεί την προσφυγή στη Γενική Συνέλευση, αλλά όχι και στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Σε άλλη είδηση προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Αμυνας, Ιτζχάκ Μορντεχάι, με τις οποίες διέψευσε πληροφορίες ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιδιώκει την υποστήριξη του Ισραήλ, σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα, εξαιτίας των S300.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Στην κόψη του ξυραφιού", αναφέρεται στην κρίση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και εκτιμά ότι η εργατική ειρήνη στον κλάδο ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού και προσθέτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων είπαν "όχι" στην αναθεωρημένη πρόταση που υπέβαλε ο ΠΑΣΥΞΕ στον Υπουργό Εργασίας. Αλλού γράφει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της συντεχνίας ΑΣΥΣΕΚΑ και των Κυπριακών Αερογραμμών οδηγούνται σε αδιέξοδο και προσθέτει ότι σε χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών διαπιστώθηκε εργατική διαφορά.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "S300: Η Αγκυρα προειδοποιεί για μεγαλύτερες επιπτώσεις", παραθέτει χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ, στο Ισραήλ, με τις οποίες απειλεί για επιπτώσεις και εκτός Κύπρου σε περίπτωση εγκατάστασης των πυραύλων S300 στο νησί. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού και Αμαθούντος βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης, ενώ πελάτες του Συμβουλίου αρνούνται να του καταβάλουν εκατομμύρια λίρες που του χρωστούν.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 8 September 1998 - 6:24:06 UTC