Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,11/09/1998 (ΚΥΠΕ) Η χθεσινή έγκριση των προϋπολογισμών του 1999 από το Υπουργικό Συμβούλιο, το ενδεχόμενο προσπάθειας εκ μέρους του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό, η χθεσινή πρώτη μέρα στα σχολεία και οι εξελίξεις γύρω από τις υποθέσεις του Μητροπολίτη Λεμεσού, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Πόθεν έσχες υπουργών με εντολές Κληρίδη", γράφει ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτόβουλα το πόθεν έσχες στα πλαίσια των προσπαθειών της για εξυγίανση του δημόσιου βίου. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αναν, θα καταβάλει τις αμέσως επόμενες ημέρες προσπάθεια για επανένερξη του διαλόγου στο Κυπριακό, με την ευκαιρία της παρουσίας του Προέδρου Κληρίδη και του Τ/κ ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, στη Νέα Υόρκη.

"Η Μάχη" με τίτλο "Της έκοψαν την αρτηρία", αναφέρεται σε χθεσινό περιστατικό στο Νοσοκομείο Πάφου, κατά το οποίο 34χρονη που υποβαλλόταν σε επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών, πέστη ακατάσχετη αιμορραγία και όπως γράφει η εφημερίδα, χαροπαλεύει στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σε άλλη είδηση, αναφέρεται στη χθεσινή πρώτη μέρα στα σχολεία και σημειώνει ότι τα πρωτάκια στα δημοτικά ξεπέρασαν τις δέκα χιλιάδες.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Νυστέρι στις δαπάνες του Δημοσίου", αναφέρεται στη χθεσινή έγκριση των πρϋπολογισμών του 1999 από το Υπουργικό Συμβούλιο και γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι θα περικοπούν δραστικά οι κοινωνικές δαπάνες προς ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων. Αλλού προβάλλει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Αμερικανίδα Νίνα Πέτρος, που εμπλέκεται στις υποθέσεις του Μητροπολίτη Λεμεσού, κρύβεται στη Νότιο Αφρική.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Εξαντλήθηκαν τα όρια - Αναπόφευκτοι οι φόροι", αναφέρεται και αυτός στην έγκριση των προϋπολογισμών του 1999 και σημειώνει ότι η κυβέρνηση θέτει επιτακτικά το θέμα της αύξησης της έμμεσης φορολογίας και ειδικά του ΦΠΑ. Σε άλλη είδηση γράφει ότι σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρου Πάγκαλου, με τον Ειδικό Συντονιστή στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, Τόμας Μίλερ, δεν επιτρέπει υψηλές προσδοκίες για την ελληνική πλευρά.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Φορολογικό ...Ελ Νίνιο", αναφέρεται επίσης στην έγκριση των προϋπολογισμών και εκτιμά ότι ενώ οι σημαντικότεροι δείκτες της οικονομίας βρίσκονται σε κατηφορική πορεία, όπως αναφέρει, ο Υπουργός Οικονομικών επεχείρησε και πάλι χθες να εξωραϊσει την κατάσταση. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι σήμερα κρίνεται η εργατική ειρήνη στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, αφού η κατάσταση θα καταλήξει είτε σε συμφωνία είτε σε απεργίες.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στη χθεσινή απεργία των οδηγών ταξί στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την ύπαρξη και λειτουργία μη αδειούχων, πειρατικών ταξί και σημειώνει ότι από την απεργία δημιουργήθηκε χάος. Αλλού γράφει ότι οι Ρώσοι τουρίστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ύστερα από τη πτώχευση της εταιρείας που τους μετέφερε στην Κύπρο, επέστρεψαν τελικά χθες.

Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία "Cyprus weekly" αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη στο ΡΙΚ, σύμφωνα με τις οποίες όποιος προγραμματίζει να επιχειρήσει να μεταβεί την Κυριακή στον Απόστολο Ανδρέα χωριστά από την ομάδα που πήρε τη σχετική έγκριση, θα πρέπει το ξανασκεφτεί. Σε άλλο σημείο γράφει ότι χθες, με την ευκαιρία της παρουσίας του Ισραηλινού Υπουργού Υγείας στο νησί, Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν νέα 5ετή συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της υγείας.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 11 September 1998 - 6:24:07 UTC