Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-09-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,14/09/1998 (ΚΥΠΕ) Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και η ξαφνική αδιαθεσία του χθες το πρωί, η μετάβαση πέραν των χιλίων προσκυνητών στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, οι διεργασίες γύρω από το Κυπριακό και η απεργία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Απεργία στα ξενοδοχεία" γράφει ότι από ψες τα μεσάνυχτα οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία μέλη του ΠΑΣΥΞΕ κατήλθαν σε επ'αόριστον απεργία, μετά το αδιέξοδο που προέκυψε στις διαβουλεύσεις υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας, Αντρέα Μουσιούττα. Αλλού γράφει ότι σχεδόν απίθανη θεωρείται η προσφυγή της Κύπρου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στο άμεσο μέλλον, παρά το γεγονός ότι το Εθνικό Συμβούλιο δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο, επιφυλάσσοντας τη σχετική απόφασή του για μετά την επίσκεψη και τις επαφές των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στη Νέα Υόρκη.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Κλιμακώνουν την ένταση" γράφει ότι οι στρατοκράτες της Αγκυρας ξανακτυπούν, και αναφέρεται σε πληροφορίες της εφημερίδας ότι οι Τούρκοι εφαρμόζουν ένα ευρύ στρατηγικό σχέδιο δημιουργίας εντάσεων οι οποίες θα συντηρούνται και θα επαυξάνονται καθόλη τη διάρκεια των επόμενων κρίσιμων μηνών. Αλλού γράφει ότι δεν εμπνέει καμία ανησυχία η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου μετά την ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε το πρωί την ώρα κατά την οποία εκφωνούσε το λόγο ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Οι ΗΠΑ ζήτησαν πίστωση χρόνου για μεσολάβηση" γράφει ότι, πίστωση χρόνου από την ελληνική πλευρά ζήτησαν οι ΗΠΑ ώστε να επεξεργαστούν το περιεχόμενο της νέας μεσολαβητικής τους προσπάθειας στο Κυπριακό και προέτρεψαν όπως εγκαταληφθεί η ιδέα της προσφυγής είτε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Αλλού γράφει ότι ερήμωση, καταστροφή και εγκατάληψη αντιμετώπισαν 1.276 Ε/Κ προσκυνητές στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, που το επισκέφθηκαν χθες με ανάμικτα συναισθήματα.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο κινέζικοι πύραυλοι στα κατεχόμενα" γράφει ότι, νέα τουρκική απειλή ενδέχεται να εξελιχθεί σε βάρος της Κύπρου, με την πρόθεση της Αγκυρας να εγκαταστήσει στα κατεχόμενα τους κινέζικους επιθετικούς πυραύλους εδάφους - εδάφους WS-i, πράγμα που θα ισοδυναμεί με νέα ανατροπή του ήδη υφιστάμενου ανισοζυγίου δυνάμεων στο νησί. Αλλού γράφει ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Χρύσανθος δήλωσε χθές ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησής του και απορρίπτει καταγγελίες του βουλευτή Χρήστου Πουργουρίδη ότι με τις ενέργειές του έχει σκανδαλίσει ανεπανόρθωτα το ποίμνιό του.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Επιτόκια 'φωτιά', φόροι που καίνε" γράφει ότι, μαζί με την κατάθεση του νομοσχεδίου για φιλελευθεροποίηση των επιτοκίων, θα επανέλθει στη Βουλή και το "φορομπηκτικό", πακέτο, τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου. Αλλού γράφει ότι, επαναρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση του τελευταίου στρατηγικού σχεδίου, που αφορά τον εθνικό αερομεταφορέα, καθώς και την πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση, ενώ τη Δευτέρα συνέρχεται το Δ.Σ. της ΓΙΟΥΡΟΣΥΠΡΙΑ για να πάρει τελική απόφαση σχετικά με την πρόσληψη Διευθυντή Επιχειρήσεων Αέρος.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΔΠ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 14 September 1998 - 7:24:06 UTC