Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Aνασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1998 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα αναφέρονται κυρίως στο θέμα της υδροδότησης της Κύπρου από την Ελλάδα, στις επαφές του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στην άφιξη του Ισραηλινού Προέδρου στην Κύπρο, στην έναρξη του ραδιομαραθώνιου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, στη στάση Αγγλίας και Αμερικής απέναντι στην πρωτοβουλία της Αναπληρωτού Ειδικού Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αν Χέρκους, στο θέμα των πυραύλων S300 και τον προβληματισμό του Προέδρου Κληρίδη ως προς το χειρισμό του, στο θέμα της μετάβασης των Λυσιωτών στα χωράφια τους, καθώς και στην κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της απασχόλησης.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Νερό από την Ελλάδα" γράφει ότι επίσημη πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για υδροδότηση της Κύπρου θα μεταφέρει αύριο ο διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας υδατοπρομήθειας της Ελλάδας (ΕΥΔΑΠ) Διονύσιος Ξένος, στον Υπουργό Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Κώστα Θεμιστοκλέους. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, που άρχισε από χθες επαφές σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ότι η διασύνδεση της λύσης του Κυπριακού με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα καθιστούσε αδύνατη τη λύση του Κυπριακού.

Το "Θάρρος" υπό τον τίτλο "Ιστορική επίσκεψη του Ισραηλινού Προέδρου στην Κύπρο" αναφέρεται στη σημερινή άφιξη του Προέδρου του Ισραήλ Εζερ Βάισμαν στην Κύπρο για προγραμματισμένη 3ήμερη επίσκεψη. Γράφει ακόμη ότι "με δύο συμβολικές εισφορές" εγκαινιάστηκε χθες ο φετινός έννατος ραδιομαραθώνιος αγάπης για παιδιά με ειδικές ανάγκες αφού η Χαρίτα Μάντολες και η Παναγιώτα Σολωμή, γυναίκες με συζύγους και συγγενείς αγνοουμένους, παρέδωσαν χθες, στη διάρκεια της εκδήλωσης ενημέρωσης των ξένων στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας τις εισφορές τους.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Εγκαταλείπουν την Χέρκους Αμερικανοί και Αγγλοι", γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της οι ΗΠΑ και η Βρετανία, παρά τη φραστική τους υποστήριξη προς την πρωτοβουλία της Αναπληρωτού Ειδικού Αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών, κρατούν απόσταση από τις κινήσεις της και αποφεύγουν να την υποστηρίξουν έμπρακτα. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, ο Ισραηλινός Πρέσβης στην Κύπρο, Σέμι Τζουρ, δηλώνει ότι το Ισραήλ δεν θα βλάψει ποτέ την Κύπρο.

"Ο Φιλελεύθερος" με τίτλο "Μετέωρο το επόμενο βήμα για τους S300", γράφει ότι μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και των συνεργατών του, επικρατεί σοβαρός προβληματισμός για τους αμέσως επόμενους χειρισμούς στο θέμα των πυραύλων S300 και προσθέτει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, υπήρξε άκρως εμπιστευτική διαβούλευση μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας για το θέμα. Αλλού παρατίθενται οι δηλώσεις του Προέδρου Κληρίδη για το θέμα των Λυσιωτών, με τις οποίες εξέφραζε επιφυλάξεις για την ενέργειά τους να μεταβούν στα χωράφια τους στο έδαφος των βάσεων.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Ανδρέας Μουσιούττας: Εγώ αποφασίζω ..." υποστηρίζει ότι ο Υπουργός Εργασίας "φέρει βαριές πολιτικές ευθύνες για τη χαώδη", όπως τη χαρακτηρίζει, κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της απασχόλησης, "αφού κατά συρροήν και εξακολούθηση δίδει οδηγίες που συγκρούονται με τις συμφωνίες για την εργοδότηση ξένων εργατών, με αποτέλεσμα Κύπριοι εργαζόμενοι να μένουν άνεργοι". Σε άλλο σημείο, γράφει ότι ο αριθμός των Κυπρίων ναρκομανών αυξάνεται συνεχώς, ενώ, όπως σημειώνει, η ηγεσία της Αστυνομίας υψώνει τα χέρια.

(ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 2 November 1998 - 7:24:07 UTC