Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,05/11/1998 (ΚΥΠΕ) Η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τον Υπουργό Εσωτερικών Ντίνο Μιχαηλίδη, η αναχώρηση του Προέδρου του Ισραήλ Εζερ Βάισμαν, η έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις υποψήφιες χώρες, οι απειλές του Τ/Κ ηγέτη για λήψη μέτρων ως αντιποίνων για την έναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Κύπρο, ο θάνατος του Κύπριου ραλίστα Βαχάν Τερζιάν σε τροχαίο και το οικογενειακό δράμα του γιατρού που χορηγούσε πεθιδίνες στο γιο του είναι τα κύρια θέματα στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Αποκαλύπτουμε την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τον Ντίνο Μιχαηλίδη" γράφει ότι ενώ αύριο αναμένεται ο Γενικός Εισαγγελέας να δώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη γνωμοδότησή του ως προς το αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον Υπουργό Εσωτερικών, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου αρχίζει σήμερα συζήτηση επί της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή. Αλλού γράφει ότι σε αυτοκινητικό δυστύχημα έχασε χθες τη ζωή του ο γνωστός Κύπριος οδηγός Ράλυ, Βαχάν Τερζιάν, 45 χρόνων.

Η "Μάχη" με κύριο τίτλο "Οικογενειακό δράμα η ιστορία με τις πεθιδίνες" γράφει ότι όπως αποκαλύφθηκε ο συγκεκριμένος γιατρός χορηγούσε το φάρμακο με τη ναρκωτική ουσία στο γιο του ο οποίος είχε εθιστεί στα ναρκωτικά από την εποχή που ήταν φοιτητής, προσθέτοντας ότι ο πατέρας - γιατρός προφανώς με τη βοήθεια και άλλων γιατρών - ψυχιάτρων εφάρμοζε ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης του γιου του από τα ναρκωτικά. Αλλού γράφει ότι αναχώρησε χθες ο Πρόεδρος του Ισραήλ Εζερ Βάισμαν ο οποίος πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη με πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η "Σημερινή" κάτω από τον κύριο τίτλο "Σύγχυση για τους S300" γράφει ότι από τη μια οι Ρώσοι αναμένουν από την Κυπριακή Δημοκρατία το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας σχετικά με την εγκατάσταση των S300 στην Κύπρο και την περάτωσή της μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και από την άλλη οι πολιτικοί αρχηγοί θεωρούν ότι η τελική απόφαση που θα κρίνει την τύχη των πυραύλων θα ληφθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου, που θα συνεδριάσει στις 13 του μήνα. Αλλού γράφει ότι ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου στην Κύπρο αναμένει ανά πάσα στιγμή η ελληνική Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του "Σίγμα".

Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Τερματισμό επαφών μεθοδεύει ο Ντενκτάς" γράφει ότι ένα από τα μέτρα που αναμένεται να πάρει η τουρκική πλευρά ως αντίποινο για την έναρξη, την ερχόμενη Τρίτη, της ουσιαστικής φάσης των ενταξιακών συνομιλιών της Κύπρου, είναι η αποχώρηση του Ραούφ Ντενκτάς από τη διαδικασία του πήγαινε - έλα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με εκτιμήσεις Ε/κ πηγών αλλά και ξένων διπλωματών. Αλλού αναφέρεται στην έκθεση αξιολόγησης της προόδου των υποψηφίων χωρών που υιοθέτησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και γράφει ότι βασική εκτίμηση είναι πως η Κύπρος έχει σαφές προβάδισμα έναντι όλων των υποψηφίων χωρών για έναρξη στην ΕΕ.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Στοιχεία καταπέλτης" γράφει ότι "καταπελτικά" στοιχεία φέρεται να παρουσιάζει η Εκθεση του Γενικού Ελεγκτή που "καταδεικνύουν πράξεις αθέμιτου πλουτισμού" για τον Υπουργό Εσωτερικών, Ντίνο Μιχαηλίδη. Αλλού αναφέρεται σε άρθρο του τελευταίου τεύχους του "Οικονομικού Ταχυδρόμου" και γράφει ότι παρά τις καθυσηχαστικές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι τάχα η ενταξιακή πορεία της Κύπρου προχωρά κανονικά και ότι τα προβλήματα που προκύπτουν αντιμετωπίζονται, τα πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση φαίνεται ότι δεν είναι καθόλου ρόδινα, ούτε και αισιόδοξα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε στο Λονδίνο ότι χαιρετίζει την τελευταία πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών η οποία στοχεύει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε χθες παράνομη την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μεσούτ Γιλμάζ, στα κατεχόμενα και τον κατηγόρησε για υπονόμευση της σταθερότητας στην περιοχή.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 5 November 1998 - 10:24:14 UTC