Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,07/11/1998 (ΚΥΠΕ) Ο σημερινός Τύπος ασχολείται με την αναφορά στην Εκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί αναβολής της έλευσης των S300, με τις πληροφορίες για εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη, καθώς και με τις αντιδράσεις της κυβέρνησης για το όλο θέμα. Επίσης, ασχολείται με το θέμα το Υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη, την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τις ακάλυπτες επιταγές και τη μη έλευση του πολυσυζητημένου "Βιάγκρα".

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "S300: Αναβολή έλευσης ξανά στο προσκήνιο", γράφει ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η παράδοση των πυραύλων αναβλήθηκε μέχρι την άνοιξη του 1999. Η αναφορά αυτή περιλαμβάνεται στην έκθεση της Κομισιόν για την πρόοδο που σημείωσε η Κύπρος προς την ένταξή της στην ΕΕ. Ωστόσο, η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν αποτελεί δέσμευση της η αναφορά στην έκθεση. Αλλού, η "Α" γράφει ότι στόχος της αξιωματούχου του ΟΗΕ, Αν Χέρκους, στην Κύπρο είναι μια συνάντηση κορυφής μεταξύ του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και του Τ/Κ ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.

Η "Μάχη" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Την άνοιξη οι S300" και αναφέρεται στην έκθεση αξιολόγησης της ΕΕ για την Κύπρο, όπου διατυπώνεται η θέση ότι αρκετές χώρες της ΕΕ έχουν εκφράσει έντονες ανησυχίες για τις συνέπειες που θα έχει ενδεχόμενη ανάπτυξη των πυραύλων στην Κύπρο και τις δυσκολίες που θα προκαλέσει για πολιτική διευθέτηση του Κυπριακού. Σε άλλη είδηση, η "Μ" γράφει ότι αναβάλλεται για ένα μήνα η έγκριση εισαγωγής του φαρμάκου για την ανδρική ανικανότητα, Βιάγκρα, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Φαρμάκων.

Η "Σημερινή" προβάλει το κύριο θέμα της "Κι άλλη αναβολή των S300 βλέπουν οι Ευρωπαίοι". Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έκθεση της Κομισιόν γράφει συγκεκριμένα ότι "η παράδοση αυτών των πυραύλων έχει αναβληθεί αρκετές φορές, πιο πρόσφατα μέχρι την άνοιξη του 1999". Η "Σ" γράφει ότι η 19η Νοεμβρίου θα αποτελέσει "ημέρα κρίσης" για τον Υπουργό Εσωτερικών, Ντίνο Μιχαηλίδη γιατί θα αναγνωσθεί η έκθεση της Επιτροπής Ελέγχου για τις δραστηριότητές του και θα κληθεί το Σώμα να τοποθετηθεί. Ο κ. Μιχαηλίδης έδωσε χθες διευκρινιστικά στοιχεία για την περιουσία του στον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο "Φιλελεύθερος" τιτλοφορεί το κύριο θέμα του "'Αναμμένο κάρβουνο' και πάλι το θέμα S300", και γράφει ότι οι πληροφορίες για αναβολή της έλευσης τους αντικρούονται με τις πληροφορίες του ότι η ελληνική κυβέρνηση προτείνει εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη και όχι στην Κύπρο. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστικό θέμα του Εθνικού Συμβουλίου. Αλλού, ο "Φ" γράφει ότι με τη σύλληψη ενός Ρώσου στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αναβολικών, η Αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για το ξήλωμα κυκλώματος εισαγωγής και διάθεσης στην Κύπρο των ουσιών αυτών.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "S300 - Αλλ' αντ' άλλων οι κυβερνώντες" γράφει ότι "σε σύγχυση και στις αντιφάσεις της παραπαίει η κυβέρνηση Κληρίδη, αφού άλλα δηλώνει ο ΥΠΕΞ, άλλα ο Υπουργός Αμυνας και άλλα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος". Ο ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης κληθείς από τον ΑΣΤΡΑ να σχολιάσει το δημοσίευμα για εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη, είπε ότι συζητούνται όλα τα ενδεχόμενα. Η "Χ" γράφει ότι οι λιμενεργάτες Λάρνακας έκλεισαν για πέντε ώρες την είσοδο στο λιμάνι της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη εργασίας.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Οι βομβιστές σταματούν την ειρηνευτική διαδικασία", και αναφέρεται στη νέα έκρηξη βόμβας στην Ιερουσαλήμ όπου σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν 21. Η "CM" γράφει ότι στο πλαίσιο της διάσκεψης για τα Δικαιώματα των Παιδιών μίλησε η 12χρονη εγκλωβισμένη "Χριστίνα" η οποία ανέφερε ότι τόσο εκείνη, όσο και άλλα παιδιά εγκλωβισμένων παρεμποδίζονται από το ψευδοκράτος να επισκεφθούν τους γονείς τους όταν έρθουν στις ελεύθερες περιοχές για να συνεχίσουν την παιδεία τους.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΑΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 7 November 1998 - 8:24:07 UTC