Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-01-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,26/01/1999 (ΚΥΠΕ) Οι αντιδράσεις της κυβέρνησης αλλά και του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών για τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, το θέμα του κυβερνητικού ανασχηματισμού, οι εξελίξεις σε ότι αφορά στη διαμάχη μεταξύ Κυπριακών Αερογραμών και υπαλλήλων της εταιρείας, καθώς και το θέμα εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Υγείας, είναι ορισμένα από τα βασικά θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριο της θέμα, με τίτλο, "Τελευταία προειδοποίηση προς τις συντεχνίες των Κ.Α.", γράφει ότι η σύγκρουση στις Κυπριακές Αερογραμμές "προμηνύεται άγρια", μετά τις χθεσινές εξελίξεις, με την κυβέρνηση να παίρνει ανοικτά το μέρος της εταιρείας και να καλεί το προσωπικό να εγκαταλείψει την απεργία ως μέτρο επίλυσης της διαφοράς. Αλλού γράφει ότι στη δημοσιότητα θα δίνονται τα ονόματα όσων συστηματικά εκδίδουν ακάλυπτες επιταγές.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα, υπό τον τίτλο, "Συνειδητή πρόκληση", γράφει ότι νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την έντονη αντίδραση του Προέδρου Κληρίδη στις δηλώσεις Χάνεϊ, ενώ το βρετανικό ΥΠΕΞ επιμένει να δηλώνει ότι οι δηλώσεις Χάνεϊ έχουν παρεξηγηθεί. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Υγείας παρά τις όποιες αντιδράσεις της ΠΑΣΥΔΥ.

"Η Σημερινή", στο πρωτοσέλιδό της θέμα και κάτω από τον τίτλο, "Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Τουρκίας", γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς πίεσης στην Τουρκία και με επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του ζητά από αυτούς να στραφούν προς την Αγκυρα για να επιδείξει καλή θέληση. Αλλού αναφέρεται σε τραυματισμό καθηγητή από εξωσχολικούς.

"Ο Φιλελεύθερος", στο κύριό του θέμα, με τίτλο, "Πρόεδρος: Επιταχύνει ευρύ ανασχηματισμό", γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα ενεργήσει αιφνιδιαστικά στο θέμα του ανασχηματισμού που τίθεται πολύ επιτακτικά μπροστά στο Προεδρικό και στις πολιτικές δυνάμεις. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία αναζητεί κατασκευαστή βομβών κατά παραγγελίαν, μετά από σοβαρότατες διαπιστώσεις των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας.

Η "Χαραυγή", στο κύριό της θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Παραπαίουν απομονωμένοι", γράφει ότι αμηχανία και ταραχή είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν το κλίμα που επικρατεί αυτή την περίοδο στην ηγεσία του ΔΗΣΥ και το Προεδρικό, λόγω της πολιτικής απομόνωσης στην οποίαν έχουν περιέλθει. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας επιστρέφει από αύριο Τετάρτη στα καθήκοντά του μετά την ανάρρωσή του.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", γράφει ότι η Βουλή θα πρέπει να ενεργήσει τάχιστα για την ψήφιση νομοθεσιών που θα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να χειρίζεται τις συγχωνεύσεις εταιρειών στην Κύπρο, ενώ για το θέμα αυτό η ΕΕ έδωσε προθεσμία μέχρι τις 31 Μαίου. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται στον πνιγμό του Βρετανού στρατιώτη, ο οποίος υπηρετούσε στις Βάσεις Επισκοπής την περασμένη Κυριακή κατά τη διάρκεια επιδείξεων κατάδυσης στη Λάρνακα.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)
(Ρ.Μ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 26 January 1999 - 7:24:06 UTC