Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-02-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,06/02/1999 (ΚΥΠΕ) Η κοινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας που προτίθεται να συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης για συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οι καταγγελίες για κακοδιαχείρηση από πλευράς του Δ.Σ. του Χίλτον, οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια αναφορικά με την περίπτωση συμμετοχής του ΑΚΕΛ σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής ή εθνικής ενότητας, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριό της θέμα, με τίτλο, "Προς κοινή σύσκεψη", αναφέρει ότι σε κοινή σύσκεψη στο Προεδρικό προτίθεται να καλέσει μέσα στις επόμενες μέρες τους αρχηγούς κομμάτων στη Βουλή, ο Πρόεδρος Κληρίδης προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που πηγάζουν από την πορεία της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αλλού γράφει ότι εμπιστευτική εκθεση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκου Ρολάνδη περιέχει σοβαρές καταγγελίες σε βάρος μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Χίλτον για κακοδιαχείρηση.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα, υπό τον τίτλο, "Στους δελφίνους και ο Καζαμίας", γράφει ότι εσωκομματική αναταραχή με μυστικές συσκέψεις κι έντονο παρασκήνιο επικρατεί στο ΑΚΕΛ την περίοδο αυτή με σημαντική μερίδα στελεχών να υποστηρίζει το βουλευτή Αμμοχώστου Κίκη Καζαμία. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι δεν μεταβαίνει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος της Βρετανίας στο Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει με δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

"Η Σημερινή", στο βασικό της δημοσίευμα, με το τίτλο, "Πιέσεις στην Τουρκία", γράφει ότι πρόσθετες πιέσεις προς την Τουρκία ασκεί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με σκοπό την επιτάχυνση του εκδημοκρατισμού της και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και του διεθνούς δικαίου. Σε άλλη είδηση γράφει ότι δεν τα βάζει κάτω η Εκκλησία της Κύπρου, παρόλη την απογοήτευσή της για την απόφαση του Ολλανδικού Δικαστηρίου στο Ρότερνταμ, να δώσει την κυριότητα των κλεμμένων εικόνων από τον Αντιφωνητή, στο ολλανδικό ζευγάρι, το οποίο τις αγόρασε από το 1976.

"Ο Φιλελεύθερος", στο κύριό του θέμα, υπό τον τίτλο, "Στήριξη από την ΕΕ ζητούν τα ΗΕ", γράφει ότι στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλλει στο Κυπριακό ζήτησε από τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ, η αξιωματούχος των ΗΕ, Αν Χέρκους. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι πολύ θετική είναι η αντίκριση εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού του αιτήματος που έχει τεθεί από το Δήμο Λεμεσού για τη δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών στη συμπρωτεύουσα και όπως γράφει ήδη ο υπουργός έχει πει το πρώτο ανεπίσημο ναι στο Δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κοντίδη.

Η "Χαραυγή", στο κύριό της θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Κανένας συμβιβασμός", αναφέρει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε εμφαντικά χθες πως με την πολιτική που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση υπάρχει τεράστιο χάσμα με την πολιτική φιλοσοφία του ΑΚΕΛ τόσο στην εσωτερική διακυβέρνηση όσο και στην κοινωνικο - οικονομική πολιτική. Αλλού γράφει ότι πανικοβλημένοι από τις αντιδράσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και την αρνητικότατη για την κυβέρνηση εικόνα που έχει καταγράψει η τελευταία δημοσκόπηση "Κυπροβαρόμετρο 3", οι κυβερνώντες ζητούν αναβολή της συζήτησης για το θέμα των αποστρατικοποιήσεων.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης επιβεβαίωσε χθες ότι το αντιπυραυλικό σύστημα S300 θα εγκατασταθεί στην Κρήτη και δεν θα αποθηκευθούν απλώς εκεί. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Αστυνομία θα είναι αυστηρή σε όσους μοτοσυκλετιστές δεν φορούν κράνος και σε οδηγούς οι οποίοι χρησιμοποιούν το φορητό τηλέφωνο εν ώρα οδήγησης, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Τροχαίας. Για τον σκοπό αυτό η Βουλή πέρασε σχετικό Νόμο την περασμένη Πέμπτη.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)
(Ρ.Μ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 6 February 1999 - 8:24:06 UTC