Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-03-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,17/03/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εφημερίδες σήμερα προβάλλουν κυρίως την παραίτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, ύστερα από διαφωνίες που προέκυψαν στην υπόθεση του Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη. Αλλα θέματα που εμφανίζονται πρωτοσέλιδα αφορούν νέες τουρκικές προκλήσεις, το Κυπριακό και διάφορα εσωτερικά ζητήματα, όπως την απεργία σε ξενοδοχεία της Λάρνακας και το ωράριο των καταστημάτων.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Σοκ στις Βρυξέλλες", αναφέρεται στην παραίτηση των 19 Επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της επιτροπής εμπειρογνομόνων για κακοδιαχείριση κονδυλίων, διαφθορά και απάτη. Γράφει, επίσης, ότι υιοθετήθηκε πρόταση νόμου που προνοεί την αλλαγή του ωραρίου όλων των καταστημάτων, ώστε αυτά να μπορούν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η "Μάχη", υπό τον τίτλο "Διαφωνώ και φεύγω", αναφέρεται στη χθεσινή παραίτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη και γράφει ότι πιθανός αντικαταστάτης του θα είναι ο Χρυσόστομος Σοφιανός. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τίμησε χθες τον Ελληνα σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο με το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς, εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού για την προσφορά του στην τέχνη.

Ο "Πολίτης", υπό τον τίτλο "Η συννεφιά έφερε καταιγίδα", γράφει ότι η κυβέρνηση οδηγείται σε πολιτική κρίση και ότι η παραίτηση του κ. Στυλιανίδη προκαλεί ανοικτή αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και των κομμάτων που απέμειναν να τον υποστηρίζουν για το θέμα του ανασχηματισμού. Γράφει, επίσης, ότι οι "νονοί" της νύκτας κάνουν τη ζωή των ξένων καλλιτέχνιδων κόλαση.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Κυβερνητική κρίση", γράφει ότι στο επίκεντρο της κρίσης βρίσκεται ο Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης και η εμμονή του Προέδρου Κληρίδη να τον υποστηρίζει, παρά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που δημιουργούνται, με κυριότερη την παραίτηση του κ. Στυλιανίδη. Γράφει, επίσης, ότι συνεχίστηκαν χθες οι προκλήσεις των Τούρκων στη θαλάσσια περιοχή Παραλιμνίου με την τοποθέτηση σημαδούρων.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό", γράφει ότι υπάρχει ο κίνδυνος το σημερινό κυβερνητικό σχήμα να περάσει νέα σοβαρότερη δοκιμασία και τα επακόλουθα να έχουν αντίκτυπο στην εσωτερική διακυβέρνηση και την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Γράφει, επίσης, ότι αναμένεται εντός του Απριλίου να επισκεφθεί την Κύπρο ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Αφλέιφ για επαφές για το Κυπριακό.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Καράβι που βουλιάζει", περιγράφει έτσι την κυβέρνηση, γράφοντας ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης βρίσκεται σε μιαν πλήρη πολιτική μοναξιά μετά την παραίτηση του κ. Στυλιανίδη. Γράφει, επίσης, ότι καταφθάνουν καθημερινά στους απεργούς των ξενοδοχείων της Lordos Holdings μηνύματα ότι η εργατική τάξη θα προστατεύσει την απεργία μέχρις ότου αποφασίσει ο εργοδότης να αποπυροδοτήσει το δυναμίτη που έχει στα χέρια του.

Η "Cyprus Mail" γράφει ότι η παραίτηση του κ. Στυλιανίδη αναμένεται να πυροδοτήσει πλήρη ανασχηματισμό, στον οποίο ο Υπουργός Εσωτερικών μάλλον θα είναι ο πρώτος που θα μείνει έξω από το νέο σχήμα της κυβέρνησης. Γράφει, επίσης, ότι 150 αστυνομικοί, οι οποίοι υποφέρουν από ψυχολογικά ή άλλα προβλήματα υγείας, θα αφυπηρετήσουν, αφού αποτελούν κίνδυνο για το κοινό και τους συναδέλφους τους.

Η "Financial Mirror" γράφει ότι μετά το νομοσχέδιο για την ίδρυση διεθνών συλλογικών επενδυτικών σχεδίων για μη μόνιμους κάτοικους Κύπρου, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην κατάθεση νέου νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει και τους μόνιμους κάτοικους της χώρας. Γράφει, επίσης, ότι τίθεται σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το θέμα του ξενοδοχείου "Φιλοξενία", για το οποίο αναμένεται να ληφθεί οριστική απόφαση για το μέλλον του.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 17 March 1999 - 7:24:08 UTC