Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-03-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,22/03/1999 (ΚΥΠΕ) Οι πληροφορίες για τις προθέσεις κυρίως των ΗΠΑ και της Βρετανίας για το Κυπριακό, η απάντηση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω Παντελή Κούρου στην αντιπολίτευση στις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης, η επανεκλογή του Κώστα Σημίτη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, οι διεργασίες για την ίδρυση νέου πολιτικού σχήματος υπό τον Ντίνο Μιχαηλίδη και ο θάνατος 39χρονης μητέρας στην πέμπτη της γέννα, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Ανεύθυνη στάση: Ο Υφυπουργός Π. Κούρος ρίχνει το γάντι στην αντιπολίτευση", γράφει ότι ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Παντελής Κούρος, επέκρινε χθες την αντιπολίτευση, και συγκεκριμένα το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ, για "ανευθυνότητα". Αναφέρεται ακόμη στην περίπτωση της Αννας Μαϊμάρης, 40 χρόνων, η οποία ξεψύχησε λίγες ώρες μετά τη γέννηση του πέμπτου στη σειρά παιδιού της σε ιδιωτική μαιευτική κλινική της Πάφου.

Το "Θάρρος" με τίτλο "Ζητείται αγοραστής για τους πυραύλους S300" αναφέρει ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας "Βραδυνή της Κυριακής", οι πύραυλοι S300 δεν πρόκειται να εγκατασταθούν στην Κρήτη, αλλά θα αποθηκευτούν στο Ηράκλειο μέχρι να εξευρεθεί αγοραστής. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην πεποίθηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Κόση, ότι μέχρι αύριο Τρίτη θα έχει λυθεί το θέμα των 89 λαθρομεταναστών που έφθασαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Κύπρο.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Πονοκέφαλος χωρίς τέλος για τον Γλ. Κληρίδη" προβάλλει το θέμα της αντίδρασης των ΕΔΗ σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, να περιορισθεί στην αντικατάσταση των παραιτηθέντων Υπουργών. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ανακοινώθηκε και επίσημα η πραγματοποίηση την ερχόμενη Κυριακή της Παγκύπριας Διάσκεψης του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΑΔΗΚ), που αποτελεί το νέο κόμμα του πρώην ΥΠΕΣ, Ντίνου Μιχαηλίδη.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Αντεπίθεση Κούρου κατά ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ", γράφει ότι ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος έλυσε τη σιωπή του και αντεπιτέθηκε στην αντιπολίτευση με τη χρήση σκληρής γλώσσας, απορρίπτοντας τους χαρακτηρισμούς του ΑΚΕΛ ότι η κυβέρνηση Κληρίδη είναι "κυβέρνηση πρώτων βοηθειών". Σε άλλο σημείο γράφει ότι η Αστυνομία εξαπολύει φέτος παγκύπρια εκστρατεία διαφώτισης για πάταξη της χρήσης των κροτίδων και άλλων πυροτεχνημάτων κατά τις εορτές του Πάσχα.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Βολιδοσκοπούν με τη διαρροή ιδεών", γράφει ότι ΗΠΑ και Βρετανία επεξεργάζονται ιδέες για λύση του Κυπριακού, αλλά δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής οτιδήποτε το ολοκληρωμένο και εκτιμά ότι δεν είναι άσχετη με αυτό η επικείμενη κάθοδος της Βρετανίδας Υφυπουργού Εξωτερικών Τζόις Κουίν και του Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ. Αλλού γράφει ότι χθες εκδηλώθηκε κρούσμα ρατσισμού μεταξύ των 89 λαθρομεταναστών, όταν οι λευκοί αλλοδαποί επιτέθηκαν στους μαύρους, με αφορμή το θέμα της απεργίας πείνας.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Αστυνομία με ψεύτικες υπερωρίες", γράφει ότι το Γενικό Λογιστήριο ύστερα από έλεγχο εντοπίζει "σοβαρή διασπάθιση" δημοσίου χρήματος, αφού έχουν διαπιστωθεί "σοβαρές παρατυπίες" σε ό,τι αφορά την ορθότητα των καταχωρήσεων των ωρών εργασίας στα σχετικά έντυπα. Σε άλλο σημείο, γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας συνεχίζει να αναρρώνει ομαλά και ήδη επικοινωνεί και συνομιλεί άνετα με τους επισκέπτες του.

(ΚΥΠΕ/ΝΓ/ΓΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 22 March 1999 - 7:24:07 UTC