Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-03-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,26/03/1999 (ΚΥΠΕ) Τρεις εφημερίδες, η "Χαραυγή", ο "Πολίτης" και η αγγλόφωνη "Cyprus Mail", δεν κυκλοφόρησαν σήμερα λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, όπως προβλέπει η συλλογική σύμβαση της Ενωσης Συντακτών. Κύριο θέμα των εφημερίδων που κυκλοφόρησαν είναι οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία και οι αντιδράσεις. Προβάλλεται επίσης ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κύπρο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Μιλούν με τα όπλα", αναφέρει ότι παρά τα νέα κτυπήματα χθες βράδυ κατά της Γιουγκοσλαβίας, αμετακίνητες παραμένουν οι δύο πλευρές, χωρίς ενδείξεις για απεμπλοκή της κατάστασης. Αλλού αναφέρει ότι οικογένεια Κυπρίων που διαμένει σε προάστιο του Βελιγραδίου δεν έχει δώσει πρόσφατα σημεία ζωής στην κυπριακή πρεσβεία. Ωστόσο, ο Πρέσβης της Κύπρου στο Βελιγράδι, Ανδρέας Σκαρπάρης, που φεύγει σήμερα από τη χώρα, είπε ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Η "Μάχη" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Αδίστακτο τα ΝΑΤΟ σκορπά το θάνατο". Οπως γράφει, σκοτώθηκαν 70 άτομα εκ των οποίων οι 50 ήταν άμαχοι και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν. Παράλληλα, η ψεσινή επίθεση έγινε από αμερικανικά πλοία που εξαπέλυσαν πυραύλους ΤΟΜΑΧΟΚ. Αναφέρεται στην καταδίκη από την κυπριακή πολιτική ηγεσία των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών και προβάλλει τις δηλώσεις Κληρίδη ότι η Κύπρος υποστηρίζει λύση με ειρηνικά μέσα. Αλλού γράφει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυξημένη κινητικότητα στη Βάση Ακρωτηρίου.

Η "Σημερινή" στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει "Πρόταση ειρήνης από το Βελιγράδι". Η πρόταση αυτή έγινε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Βουκ Ντράσκοβιτς, ο οποίος κάλεσε το ΝΑΤΟ να σταματήσουν να βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία. Αλλού γράφει ότι βρίσκονται από χθες στην Κύπρο οι διαπραγματευτές των πέντε υπό ένταξη χωρών στην Ευρωπαϊκή Ενωση που μαζί με την Κύπρο συγκροτούν την ομάδα της επόμενης διεύρυνσης. Στην Κύπρο θα συζητήσουν το συντονισμό δράσης ανάμεσά τους.

Ο "Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα του "Απειλή βαλκανικού λουτρού αίματος". Οπως αναφέρει, το ΝΑΤΟ θα επιμείνει στις επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας, οι Σέρβοι όμως, παρουσιάζονται έτοιμοι να μην υποκύψουν στις αξιώσεις των δυτικών. Κλιμακώνονται οι φόβοι επέκτασης των συγκρούσεων πέρα της Γιουγκοσλαβίας ενώ η Αθήνα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης ζήτησε από τον Πρωθυπουργό Σημίτη την απευθείας και κατ'ιδίαν μεταξύ των ιδίων εφεξής συνάντηση επί θεμάτων μείζονος στρατηγικής σ'ότι αφορά θέματα άμυνας.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Weekly" τιτλοφορεί το κύριο θέμα της "Νέα επίθεση του ΝΑΤΟ". Γράφει ότι το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε για δεύτερη κατά συνέχεια νύχτα επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, σε μια προσπάθεια να καταστραφούν οι σερβικές δυνάμεις. Αναφέρεται επίσης στις χθεσινές παρελάσεις, δοξολογίες και άλλες εκδηλώσεις σ'ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

(ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 26 March 1999 - 8:24:13 UTC