Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-05-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,21/05/1999 (ΚΥΠΕ) Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για νομιμοποίηση κάποιων ελαφρών ναρκωτικών, τα απεργιακά μέτρα που αποφάσισε χθες η συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών, το θέμα των παράνομων εξαγωγών μαζούτ από εταιρίες πετρελαιοειδών, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριό της θέμα, με τίτλο, "Μαραθώνιος για ειρήνη", γράφει ότι ύστερα από μαραθώνια συνεδρία, οι πολιτικοί διευθυντές των "8" κατέληξαν σε ένα επτασέλιδο προσχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κρίση στη Γιουγκοσλαβία, το οποίο δεν συνιστά "ποιοτική καμπή" σύμωνα με εκτιμήσεις ανώτερων διπλωματών. Αλλού γράφει ότι προμηθευτές ναρκωτικών καλλιεργούν φυτά κάνναβης σε τάφο στο παλιό κοιμητήριο Παλουριώτισσας.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα, υπό τον τίτλο, "Νομιμοποιούνται ελαφρά ναρκωτικά", γράφει ότι νέα νομοθεσία που ετοιμάζεται από τους αρμόδιους φορείς του κράτους προβλέπει τη νομιμοποίηση κάποιων ελαφρών ναρκωτικών. Σε άλλη είδηση γράφει ότι δυναμικά μέτρα, που φτάνουν μέχρι την επ'αόριστον απεργία αποφάσισε χθες σε συνεδρία του το διοικητικό συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Ο "Πολίτης", στο κύριο του θέμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο, "Κόντρα για τα στεγαστικά", γράφει ότι "η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας για περιορισμό των καταναλωτικών δανείων, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις. Αλλού γράφει ότι σε αντιπαράθεση με τη κυβέρνηση οδηγείται η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής αναφορικά με το θέμα για τις εταιρείες πετρελαιοειδών, οι οποίες εξάγουν παράνομα μαζούτ, εφοδιάζοντας πλοία που πλέουν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

"Η Σημερινή", στο κύριο της θέμα, με τίτλο, "Οργιο μυστικής διπλωματίας για τερματισμό του πολέμου", αναφέρεται στο θετικό αποτέλεσμα που φαίνεται να είχαν οι επαφές του Ρώσου προεδρικού απεσταλμένου Βίκτορ Τσερνομίρντιν με το Γιουγκοσλάβο Πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Αλλού γράφει ότι "ρεζιλίκια και προχειρότητες" ήταν το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο αντί να συζητήσει το θέμα της νέας στρατηγικής στο Κυπριακό και άλλα θέματα ασχολήθηκε με διαδικαστικά θέματα.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Φόβοι για υποτροπή και γενική παράλυση" γράφει ότι υλοποιούνται από σήμερα οι απειλές για απεργιακές κινητοποιήσεις στην κρατική μηχανή και τείνουν να οδηγήσουν σε καταλυτικές υποτροπές στο δημόσιο τομέα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επίσκεψη στη Λιβύη του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκου Ρολάνδη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον ηγέτη της χώρας, Μουάμαρ Γκαντάφι.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Νύκτα τρόμου στο Βελιγράδι" γράφει ότι νύκτα τρόμου έζησαν οι ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου "Ντρέγκισα Μίσοβιτς" στο κέντρο του Βελιγραδίου όταν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έπληξαν το νοσοκομείο με δύο "έξυπνους πυραύλους". Σε άλλο θέμα, η "Χ" γράφει ότι με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ο επικεφαλής της ομάδας Φιλίας με τη Βουλή στη Ρωσική Δούμα, εκφράζει την ανησυχία Ρώσων βουλευτών για τις συνέπειες που τυχόν να έχει στις σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας η προσχώρηση της Κύπρου στο εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι η κυβέρνηση ζητά προσφορές για μακροχρόνια ενοικίαση του ξενοδοχείου "Φιλοξένια", είτε για συνέχιση της χρήσης του ως ξενοδοχείου είτε σαν κτιρίου με εμπορικά γραφεία, σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκο Ρολάνδη. Αλλού γράφει ότι το Κακουργιοδικείο θα επιβάλει σήμερα ποινή στο Μαρωνίτη Γεώργιο Ιωσηφίδη Παϊλα, 44 χρόνων από την Αγία Μαρίνα, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για κατασκοπεία σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Cyprus Weekly" γράφει ότι εντατικοποιήθηκαν χθες οι διπλωματικές προσπάθειες για μια ειρηνική διευθέτηση για το Γιουγκοσλαβικό, ενώ ο Πρόεδρος Κλίντον διακήρυξε ότι οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν μέχρις ότου ο Πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς υποκύψει στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι θα τελεστούν αύριο τα εγκαίνια του Σπιτιού των Αγνοουμένων που βρίσκεται στο χωριό Κόρνος και στοίχισε 500 χιλιάδες λίρες.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΚ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 21 May 1999 - 8:24:09 UTC