Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-05-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,23/05/1999 (ΚΥΠΕ) Ο φόνος Ελληνοκυπρίας από τον Αιγύπτιο σύζυγό της και η αυτοκτονία του ιδίου, οι υποψηφιότητες για το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, η διαφορά μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής και η άνοδος του Χρηματιστηρίου, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στις σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" έχει κύριο τίτλο "Φόνος από ζήλια" και σημειώνει ότι ανήμερα της γιορτής της άτυχης Ελένης Αντωνίου, ο εν διαστάσει Αιγύπτιος σύζυγός της, Γιάσερ Μούσα, "τυφλωμένος της έκανε δώρο το θάνατο". Σε άλλη είδηση γράφει ότι η Κύπρος θα αποτελέσει γέφυρα από τη Νικαράγουα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, αφού σύντομα ιδρύεται η Τράπεζα Καφέ της Νικαράγουα καθώς και μια υπεράκτια εταιρεία.

"Η Μάχη" προβάλλει πρωτοσέλιδα το φονικό στο Στρόβολο κάτω από τον τίτλο "Την κάρφωσε στην καρδιά" και σημειώνει ότι το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση τους τρεις τελευταίους μήνες, μετά από παρόμοιο, όπως αναφέρει, θερμό επεισόδιο. Αλλού γράφει ότι καταιγισμό προτροπών και πιέσεων δέχεται τις τελευταίες μέρες ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου ώστε να μην διεκδικήσει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος κατά την εκλογική συνέλευση της 20ης Ιουνίου.

Ο "Πολίτης", με κύριο τίτλο "Τί θα γίνει αύριο στο Χρηματιστήριο", γράφει ότι ξεπερνώντας τις προβλέψεις και των πιο αισιόδοξων επενδυτών, αγνοώντας και την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και την υποτροπή σημαντικών δεικτών της κυπριακής οικονομίας, το Χρηματιστήριο έφθασε σε πρωτοφανή επίπεδα απόδοσης την εβδομάδα που πέρασε. Αλλού προβάλλει το φόνο στο Στρόβολο και αναφέρει ότι ο δράστης επισκέφθηκε το θύμα του με μιαν αγκαλιά κίτρινα τριαντάφυλλα.

"Η Σημερινή", με τίτλο "Μολυσμένο νερό απειλεί τους Λευκωσιάτες", γράφει ότι οι κίνδυνοι μόλυνσης προέρχονται από τη συνεχή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στην υδροδότηση της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στις σωλήνες υδατοπρομήθειας. Σε άλλο σημείο αναφέρεται στην "ανείπωτη τραγωδία" που εκτυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα στο Στρόβολο και γράφει ότι το νεκρό ζευγάρι εντοπίσθηκε από τους γονείς της άτυχης κοπέλας.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει, κάτω από τον τίτλο "Το εδαφικό κλειδί των πρωτοβουλιών", ότι η νέα πρωτοβουλία των ΗΠΑ, η οποία προετοιμάζεται ταχυρρύθμως με την εμπλοκή της Βρετανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα εδράζεται κατά κύριο λόγο στην ιδέα "εξουσίες έναντι εδάφους", αλλά χωρίς να διασπάται η διεθνής προσωπικότητα του κράτους. Αλλού γράφει ότι στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έχει δημιουργηθεί προβληματισμός για την απώλεια σοβαρών υποθέσεων στο Δικαστήριο εξ υπαιτιότητας αστυνομικών.

Η "Χαραυγή", με τίτλο "Αλλος για το Υπουργείο Αμυνας", γράφει ότι θεωρείται πλέον σίγουρη η μετακίνηση του ΥΠΑΜ Γιαννάκη Χρυσοστομή και, επικαλούμενη έγκυρες πληροφορίες, αναφέρει ότι προορίζεται να διοριστεί στο Εφοριακό Συμβούλιο. Σε άλλο σημείο προβάλλει χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Σπύρου Κυπριανού, με τις οποίες χαρακτηρίζει "αστείες" τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη για τη ματαίωση της συνάντηση Κυπριανού - ΥΠΕΞ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στην τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες, κάτω από τον τίτλο "Διαζευγμένο ζευγάρι πεθαίνει σε μαχαίρωμα στο Στρόβολο". Αλλού γράφει ότι οι πιλότοι της Γιουροσίπρια έστειλαν επιστολή με σκληρή γλώσσα προς τον Πρόεδρο των Κυπριακών Αερογραμμών, Τάκη Κυριακίδη, προειδοποιώντας τον κατά της εμπλοκής της συντεχνίας των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών ΠΑΣΥΠΙ στις ναυλωμένες πτήσεις.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΡΑΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 23 May 1999 - 7:24:09 UTC