Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-05-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,27/05/1999 (ΚΥΠΕ) Οι αποκαλύψεις του Προέδρου της Βουλής Σπύρου Κυπριανού για την ύπαρξη σεναρίων προώθησης συνομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό, η κατάθεση τον επόμενο μήνα στη Βουλή του νέου φορολογικού πακέτου, η παραπομπή του Σλόμποταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για εγκλήματα πολέμου και η εξάωρη παγκύπρια απεργία στα ξενοδοχεία, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός Κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Πακέτο φόρων 140 εκατομμυρίων λιρών" γράφει ότι "έσοδα της τάξης των 140 εκατομμυρίων λιρών θα στοχεύει το νέο φορολογικό πακέτο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, είναι σχεδόν έτοιμο και θα προωθηθεί στη Βουλή στις 17 Ιουνίου", αμέσως μετά την επιστροφή στην Κύπρο του Υπουργού Οικονομικών. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού μίλησε χθες για την ύπαρξη συγκεκριμένων σεναρίων προώθησης συνομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό που επεξεργάζονται ομάδες εργασίας της Ομάδας των Οκτώ (G8).

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Απειλούν με κατάληψη του ΣΕΠ" γράφει ότι "αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα στους πατατοπαραγωγούς των Κοκκινοχωριών και υπάρχουν πληροφορίες ότι μεγάλες ομάδες ετοιμάζονται να μεταβούν στη Λευκωσία και αφού καταλάβουν τα γραφεία του Συμβουλίου Εμπορίας Πατατών, να εκδιώξουν τη διεύθυνση του Συμβουλίου, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για τη μη διάθεση των πατατών τους και την άσχημη οικονομική τους κατάσταση". Αλλού γράφει ότι προωθείται νέο σενάριο για τα ηγετικά αξιώματα του ΔΗΣΥ, που φέρει τον Αλέκο Μιχαηλίδη να καταλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Ομοφωνία υπό όρους για την άμυνα" γράφει ότι "διαφαίνονται σοβαρές ελπίδες ότι ο προϋπολογισμός του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης θα εγκριθεί και πάλι ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής, παρά την αντιπαράθεση που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τον προϋπολογισμό του Ταμείου και ιδιαίτερα για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα". Αλλού γράφει ότι από τις 6 το πρωϊ μέχρι τις 12 το μεσημέρι παραλύει παγκύπρια η ξενοδοχειακή βιομηχανία λόγω απεργίας.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Νάρκη στην ειρήνη από τους ΝΑΤΟϊκούς" γράφει ότι "η διπλωματική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία δυναμιτίζεται και τίθεται εν κινδύνω", αφού όπως μετέδωσε το CNN "ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς θα παραπεμφθεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για εγκλήματα πολέμου". Αλλού γράφει ότι πραγματικός χαμός έγινε χθες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αφού ο Γενικός Δείκτης σημείωσε νέα άνοδο κατά 1,53% και το σύνολο των συναλλαγών έφτασε στα 20 και πλέον εκατομμύρια λίρες.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Ξεκαθαρίζουν προθέσεις με ανανέωση ΟΥΝΦΙΚΥΠ" γράφει ότι "εντός του Ιουνίου ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τις προθέσεις των Αγγλοαμερικανών και του ΟΗΕ για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό", προσθέτοντας ότι "σε διάφορα επίπεδα στο παρασκήνιο κινούνται οι μεσολαβητές με στόχο την τελική διαμόρφωση των σεναρίων". Αλλού γράφει ότι ειδικοί εκτιμούν πως ο επόμενος καταστρεπτικός σεισμός στην περιοχή της Κύπρου, πιθανόν να μην έχει το επίκεντρό του στη θαλάσσια περιοχή της Πάφου.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Συνομοσπονδία με ΝΑΤΟφυλακή" γράφει ότι "πρωτοβουλία υπό τον τυπικό μανδύα των ΗΕ, με σενάριο λύση συνομοσπονδίας στο Κυπριακό και με στάθμευση 'ειρηνευτικής' δύναμης από το ΝΑΤΟ" ετοιμάζει η ομάδα G8. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας συναντήθηκε χθες με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο. Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι η συντήρηση και η διατήρηση του Πατριαρχείου χρειάζεται την αρωγή της κυπριακής πολιτείας.

Η Αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Ενταλμα σύλληψης για τον Μιλόσεβιτς" γράφει ότι πηγή που πρόσκειται στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ο Γιουγκοσλάβος Πρόεδρος Σλόμποταν Μιλόσεβιτς θα παραπεμφθεί ενώπιον του δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου. Αλλού γράφει ότι δύο Ρωσοπόντιοι τέθηκαν υπό κράτηση, σχετικά με την άγρια δολοφονία Βελγίδας, 71 χρόνων, στη Λάρνακα.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 27 May 1999 - 7:24:06 UTC