Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,01/07/1999 (ΚΥΠΕ) Η συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στην Τ/κ εφημερίδα "Αβρούπα", η αναπομπή του νομοσχεδίου για το "πόθεν έσχες" από τον Πρόεδρο Κληρίδη, οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Χριστόδουλου Χριστοδούλου για την πολιτική άμυνα και η χρήση του φαρμάκου ερυθροποιητίνη για τους νεφροπαθείς στον Ιππόδρομο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Λύση σε 6 - 7 μήνες βλέπει ο Πρόεδρος Κληρίδης σύμφωνα με την Αβρούπα", γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στην Τ/κ εφημερίδα ότι θεωρεί την πρωτοβουλία της Ομάδας των Οκτώ και του Συμβουλίου Ασφαλείας ως το σημαντικότερο βήμα που έχει γίνει μέχρι σήμερα στο Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης αποφάσισε να στείλει το νομοσχέδιο για το "πόθεν έσχες" πίσω στη Βουλή.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Λύση σε ένα εξάμηνο" γράφει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης φέρεται να έχει δηλώσει στην Τ/κ εφημερίδα "Αβρούπα" ότι "μέσα σε 6 - 7 μήνες θα υπάρξει λύση του Κυπριακού". Αλλού γράφει ότι κατέβασε τα "ρολά" από χθες το ξενοδοχείο "Φιλοξενία", αφού ύστερα από τις έρευνες για τη βιωσιμότητα του χαρακτηρίσθηκε τελικά ως ζημιογόνα επιχείρηση για την κυβέρνηση.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Στον ιππόδρομο τα φάρμακα για τους νεφροπαθείς" γράφει ότι μεγάλες ποσότητες του φαρμάκου ερυθροποιητίνη, που χορηγείται στους νεφροπαθείς, χρησιμοποιούνται από επιτήδειους για να ντοπάρουν άλογα που τρέχουν στον ιππόδρομο. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου είπε χθες ότι "σε διάστημα 2,5 μηνών πραγματοποήθηκαν έργα που δεν έγιναν σε ολόκληρες δεκαετίες σε σχέση με την πολιτική άμυνα".

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Πνίγουν τις ελπίδες" γράφει ότι λύση στους επόμενους έξι με επτά μήνες βλέπει ο Πρόεδρος Κληρίδης στο Κυπριακό, σύμφωνα με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αβρούπα". Αλλού γράφει ότι από σήμερα, όσοι οδηγούν μηχανοκίνητο όχημα και ομιλούν στο κινητό τηλέφωνό τους, ή δε φοράνε κράνος σε μοτοποδήλατο ή μοτοσυκλέτα που βρίσκεται εν κινήσει, "θα εισπράττουν περιποιημένο εξώδικο".

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Του έδωσαν υποσχέσεις, αποκαλύπτει ο Ντενκτάς" γράφει ότι ο Τ/Κ ηγέτης "υποστηρίζει πως του έχουν δοθεί υποσχέσεις πως μέσα από τη νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό, η τουρκική πλευρά θα μπορεί να εξασφαλίζει όσα στοχεύει κατά τη διαδικασία του διαλόγου". Αλλού γράφει ότι πάνω από 20 γονείς έχουν αποφασίσει να προσφύγουν στο δικαστήριο, αναφορικά με το λάθος που έγινε στις εισαγωγικές εξετάσεις των Μαθηματικών 4.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Ανησυχίες παρά τα ψηφίσματα" γράφει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης "εκφράζουν έντονες ανησυχίες από τις μεθοδεύσεις για αλλαγή της βάσης των συνομιλιών, ενώ η κυβέρνηση και τα κόμματα της συμπολίτευσης αντικρύζουν θετικά τα ψηφίσματα 1250 και 1251 των Ηνωμένων Εθνών". Αλλού γράφει ότι η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Νίκου Κατσουρίδη, άρχισε χθες τη συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο ΡΙΚ.

Η Αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιος Ιεροδιακόνου δήλωσε ότι δόθηκαν οδηγίες στα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα να επιταχύουν τις διαδικασίες για φιλελευθεροποίηση των πτήσεων, προσθέτοντας ότι δεν ανακλήθηκε και ούτε υπάρχει πρόθεση για ανάκληση της απόφασης για ελευθεροποίηση των αερομεταφορών. Αλλού γράφει ότι οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας συμφώνησαν χθες όπως ανώτατοι αξιωματούχοι των δύο χωρών αρχίσουν πριν από το τέλος Ιουλίου συνομιλίες σε πέντε διαφορετικά θέματα.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 1 July 1999 - 6:24:06 UTC