Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,03/07/1999 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις του Γερμανού απεσταλμένου για το Κυπριακό κόμη Ντέτλεφ Ράντσαου αναφορικά με τις απευθείας συνομιλίες, το θέμα που προέκυψε μεταξύ κυπριακής κυβέρνησης και Αν Χέρκους αναφορικά με το θέμα των αγνοουμένων, τα εκτός των προδιαγραφών καύσιμα σε άρματα της Εθνικής Φρουράς και οι δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας για το θέμα, οι εξελίξει στην υπόθεση των διοξίνων και η κατηγορία που απαγγέλθηκε εναντίον του Μητροπολίτη τέως Λεμεσού Χρύσανθου, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριο της θέμα με τίτλο, "Ψεύδεται η Χέρκους", γράφει ότι η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, Αν Χέρκους ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ανάμιξη στη μη περίληψη στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας της παραγράφου για τους αγνοουμένους. Σε άλλη είδηση, αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας Γιαννάκη Χρυσοστομή αναφορικά με τα καύσιμα που χρησιμοποιούντο για τα άρματα Τ80 τα οποία ήταν εκτός προδιαγραφών.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα, υπό τον τίτλο, "Ελα και δεν θα χάσεις!", γράφει ότι η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε διαβεβαίωση στον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, μέσω του γιου του Σερτάρ, όπως προσέλθει στις συνομιλίες του Οκτώβρη και δεν θα το μετανιώσει. Αλλού γράφει ότι το σκάνδαλο της διοξίνης και η πολυπλοκότητα των ελέγχων που χρειάστηκε να γίνουν στα τρόφιμα ώθησε το Υπουργείο Υγείας να συστήσει ειδική επιτροπή για να καταρτίσει πρόγραμμα για έλεγχο εισαγόμενων και ντόπιων προϊόντων για εντοπισμό τοξικών ουσιών.

Ο "Πολίτης", στο πρωτοσέλιδό του δημοσίευμα, που στεγάζει υπό τον τίτλο, "Τι βγάζει η κάλπη", γράφει ότι μίκρυνε η ψαλίδα μεταξύ ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ και αναφέρει ότι στην τρίτη θέση πέρασε το ΔΗΚΟ. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι κομμάτια πολυτελών οχημάτων βρέθηκαν σε υποστατικά στη Λεμεσό και η Αστυνομία ψάχνει την άκρη του νήματος με τη βοήθεια της Ιντερπολ, αφού πιστεύεται πως οι Κύπριοι δρούσαν σε συνεργασία με άλλα άτομα στο Λονδίνο.

"Η Σημερινή", στο κύριό της θέμα, με τίτλο, "Βόμβα Ράντσαου", γράφει ότι "βόμβα" έσκασε χθες στη Λευκωσία με "δράστη" το Γερμανό κόμη ο οποίος δήλωσε ότι από τις επαφές του με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη απεκόμισε την εντύπωση ότι η Ε/κ πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει στις συνομιλίες την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους, θεωρεί ότι η περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης του Σπύρου Κυπριανού από την ηγεσία ισοδυναμεί με τη σωτηρία του κόμματος.

"Ο Φιλελεύθερος", στο κύριο του θέμα, υπό τον τίτλο, "ή συμφωνημένη λύση ή τελική διχοτόμηση", γράφει ότι ωμός αλλά σαφής για τις προθέσεις των μεσολαβητών στο Κυπριακό ο κόμης Ράντσαου έθεσε την ελληνική πλευρά ενώπιον ενός εκβιαστικού διλήμματος, είτε διχοτόμηση, είτε συμφωνημένη λύση. Αλλού γράφει ότι πειθαρχικό αδίκημα συνιστά η έκδοση από γιατρούς πιστοποιητικών απορίας που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, για δημόσιους υπαλλήλους.

Η "Χαραυγή", στο βασικό της θέμα, με τίτλο, "Δικαιώθηκαν οι απεργοί", γράφει ότι οι απεργοί ξενοδοχοϋπάλληλοι της εταιρείας Λόρδος ένιωσαν χθες δικαιωμένοι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αφού ακυρώθηκε το προσωρινό διάταγμα που εξασφάλισε εναντίον τους η εταιρεία. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι 700 προσκυνητές θα μεταβούν στον Απόστολο Ανδρέα στις 15 Αυγούστου 1999 σύμφωνα με το Γραφείο του Επιτρόπου Διοικήσεως, χωρίς όπως πάντοτε, οποιεσδήποτε διατυπώσεις.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail", γράφει ότι οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανότητα εάν οι απευθείας συνομιλίες αποτύχουν στη διεξαγωγή τους. Αλλο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης τέως Λεμεσού Χρύσανθος έχει κατηγορηθεί γραπτώς για απόπειρα απόσπασης του ποσού 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων με το πρόσχημα επενδυτικού σχεδίου από Νεοζηλανδό στη Βρετανία.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 3 July 1999 - 7:24:06 UTC