Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-07-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1999 (ΚΥΠΕ) Οι προσπάθειες της Αγκυρας και του Ραούφ Ντενκτάς για ενσωμάτωση του ψευδοκράτους στην Τουρκία, η παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφους της πολιτικής αεροπορίας που μετέφερε τον Υπουργό Μεταφορών της Ελλάδας στην Αθήνα, το θέμα του φαρμάκου ερυθροποιητίνης, οι εξελίξεις στο ζήτημα της Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή και η αντίδραση των συντεχνιών για το θέμα, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριο θέμα με τίτλο "Μποφόρ στα λιμάνια", γράφει ότι αναπόφευκτη θεωρείται η σύγκρουση μεταξύ των λιμενικών και της Αρχής Λιμένων αφού οι δύο πλευρές εμφανίζονται αποφασισμένες να "τεντώσουν το σχοινί" μέχρι τέλους. Αλλού γράφει ότι η Αστυνομία και το Υπουργείο Υγείας ύστερα από έρευνα που διεξήγαγαν βρήκαν έλλειμμα της τάξης του 26 τοις εκατόν στη χορήγηση του φαρμάκου ερυθροποιητίνης.

"Η Μάχη", στο βασικό θέμα με τίτλο "Νεκρός ο Τζον Κένεντι", αναφέρεται στον τραγικό θάνατο του Τζον Κένεντι Τζούνιορ, της συζύγου του και της αδελφής της. Σε άλλη είδηση γράφει ότι οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ ζητούν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη για να τους δοθούν διευκρινίσεις για το θέμα της ΑΤΑ. Γράφει ακόμη ότι το συνδικαλιστικό κίνημα εμφανίζει τώρα ένα αρραγές μέτωπο για διαφύλαξη του θεσμού της ΑΤΑ.

Ο "Πολίτης", στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Τρίμηνο τεστ για την Τουρκία", γράφει ότι η πρωτοβουλία στο Κυπριακό και η τουρκική στάση επί αυτής θα αποτελέσει για την Αθήνα το βασικό κριτήριο για να επιτρέψει την αναγνώριση της Τουρκίας ως υποψήφιο μέλος της ΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο εκδότης του "Π" Γιάννης Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ υπέγραψαν χθες συμφωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για τη διαχείριση του τηλεοπτικού σταθμού "Ο ΛΟΓΟΣ".

"Η Σημερινή", στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Πτήση τρόμου" αναφέρεται στην παρενόχληση που προέβησαν δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο αεροπλάνο της πολιτικής αεροπορίας που μετέφερε τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ελλάδας Αναστάσιο Μαντέλη από τη Λάρνακα στην Αθήνα. Αλλού γράφει ότι στις 30 Ιουλίου αναμένεται να ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα της αγοράς ή όχι του ξενοδοχείου "Χίλτον" από την εταιρεία "Λούης".

"Ο Φιλελεύθερος", στο βασικό θέμα που στεγάζει υπό τον τίτλο "Επιταχύνουν οριστική προτεκτορατοποίηση", γράφει ότι Αγκυρα και Ντενκτάς επιταχύνουν ενέργειες εμμέσου μεν πλην ουσιαστικής ενσωματώσεως του ψευδοκράτους στην Τουρκία με στόχο να προκαταλάβουν οιεσδήποτε παρεμβάσεις. Αλλού γράφει ότι η μεγαλύτερη τουρκική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, η Turkcell, ανακοίνωσε την επέκταση του δικτύου GSM στην κατεχόμενη Κύπρο, από τις 20 Ιουλίου, επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Η "Χαραυγή", στο κύριο δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Αυξήσεις 'φωτιά' στα καύσιμα", γράφει ότι το Υπουργείο Οικονομικών εισηγείται όπως η βενζίνη αυξηθεί κατά επτά σεντ και πέντε σεντ (αμόλυβδη) το λίτρο, επικαλούμενο το πρόσχημα της εναρμόνισης των φορολογιών με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αλλού γράφει ότι τα κόμματα που συμμετείχαν στη 16η Σύνοδο του Φόρουμ της νέας Ευρωπαϊκής Αριστεράς εξέφρασαν βαθειά ανησυχία γιατί το Κυπριακό παραμένει άλυτο εδώ και 25 χρόνια.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" αναφέρεται στην παρενόχληση του αεροσκάφους που μετέφερε τον Υπουργό Μεταφορών της Ελλάδας από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λήδρα Πάλας για τους αγνοουμένους και στην οποίαν παρευρέθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς συγγενείς αγνοουμένων.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 22 July 1999 - 6:24:10 UTC