Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,04/08/1999 (ΚΥΠΕ) Οι προσπάθειες του ψευδοκράτους για αναγνώριση με την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης στα κατεχόμενα, πληροφορίες για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης και υπουργοποίησης συγκεκριμένων προσώπων, η χθεσινή είσοδος της μετοχής της "Louis Cruise Lines" στο Χρηματιστήριο και οι συνεχιζόμενες διεργασίες για το θέμα της ΑΤΑ είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Ρεκόρ απόδοσης και συναλλαγών", γράφει ότι η μετοχή της "Louis Cruise Lines" πραγματοποίησε ρεκόρ απόδοσης και συναλλαγών στο χθεσινό παρθενικό της "ταξίδι" στη χρηματιστηριακή αγορά. Αλλού γράφει ότι Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας έθεσε από προχθές σε επ' αόριστον διαθεσιμότητα τους λειτουργούς της Πολεοδομίας Ανδρέα Δαβερώνα και Μίκη Σφυκουρή για υπόθεση πιθανής επέκτασης πολεοδομικής ζώνης στο Στρόβολο, κατά τρόπο που θα εξυπηρετούσε ακίνητη ιδιοκτησία συγγενικών τους προσώπων.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Για νέοι υπουργοί Αντρούλα Βασιλείου, Πρόδρομος Προδρόμου και Χρήστος Στυλιανίδης", γράφει ότι η υπουργοποίηση της κ. Βασιλείου επανέρχεται στο προσκήνιο και προσθέτει ότι κατάβάλλονται προσπάθειες να αποδεχθούν υπουργοποίηση οι Χρήστος Στυλιανίδης και Πρόδρομος Προδρόμου. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ουράνιος Ιωαννίδης διαβεβαίωσε χθες ότι θα δοθούν όλες οι αδιάθετες θέσεις για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Χρυσή ... κρουαζιέρα" γράφει ότι η μετοχή της "Louis Cruise Lines" αγοράστηκε από τους επενδυτές για 40 σεντ και πωλήθηκε χθες για τρεις λίρες και προσθέτει ότι κατά την πρώτη μέρα εισόδου της μετοχής στο Χρηματιστήριο, άλλαξαν χέρια 3,7 εκατομμύρια μετοχές της εν λόγω εταιρίας. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν δεν ευνοεί σύγκληση συνομιλιών για το Κυπριακό, επειδή πιστεύει ότι με δεδομένη την τουρκική στάση, αυτές θα ήταν καταδικασμένες σε αποτυχία.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Στα ύψη οι μετοχές" γράφει ότι με την ένταξη της μετοχής της εταρίας "Louis Cruise Lines" έγινε "χαμός" χθες στο Χρηματιστήριο, όπου από το πρωί σχηματίστηκε το αδιαχώρητο. Η εφημερίδα παραθέτει δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρίας Κωστάκη Λοϊζου ότι θα ενταχθούν στο Χρηματιστήριο και άλλες δραστηριότητες του Συγκροτήματος. Αλλού αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων, στην οποία επισημαίνεται ότι η Συντεχνία είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις αλυσιδωτές καθυστερήσεις πτήσεων.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Επικίνδυνα φαινόμενα εν μέσω αναγνωρίσεως", γράφει ότι η επίσκεψη του Βόσνιου Υπουργού Παδείας και Πολιτισμού στα κατεχόμενα συνιστά έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους και προσθέτει ότι στη Λευκωσία, η οποία εξετάζει τρόπους αντίδρασης, επικρατεί προβληματισμός. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η Ιερά Σύνοδος καλεί το πλήρωμα της Εκκλησίας να μην συμμετάσχει στο διαγωνισμό ομορφιάς "Μις Υφήλιος 2000" και ζητεί ματαίωση των καλλιστείων.

Η "Χαραυγή" με τίτλο "Οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται", εκτιμά ότι η αυθαίρετη και μονομερής, όπως τη χαρακτηρίζει, απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει τετελεσμένα στο θέμα της ΑΤΑ, αναμένεται να πυροδοτήσει δυναμικές κινητοποιήσεις σε παγκύπρια κλίματα. Σε άλλο σημείο γράφει ότι η διαμάχη Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Εταιρείας Φαρμακεία Φροντίδα Λτδ εξελίσσεται σε πόλεμο ανακοινώσεων, αφού ο μεταξύ τους "διάλογος" συνεχίστηκε και χθες με εκατέρωθεν ανακοινώσεις.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Τουρίστας διαφεύγει ύστερα από επίθεση εναντίον μαγείρου" αναφέρεται στο σοβαρό τραυματισμό του 28χρονου υπαλλήλου δισκοθήκης Λούκα Ιωάννου από τη Λευκωσία στην Αγία Νάπα και προσθέτει ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Σε άλλο σημείο γράφει ότι Ρώσος, ο 46χρονος Αλεξάντερ Βλαντιμίρ Σούτσκοβ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία του Υφυπουργού Οικονομικών της Ρωσίας και ο οποίος ήρθε στην Κύπρο ως τουρίστας, θα εκδοθεί στη χώρα του.

Η εβδομαδιαία οικονομική "Financial Mirror" κάτω από τον τίτλο "Η αγορά επανακάμπτει με την είσοδο του 'Λούη'", γράφει ότι χθες ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε άνοδο 4,62% λόγω της εισόδου της μετοχής της "Louis Cruise Lines Ltd". Αλλού γράφει ότι τα επενδυτικά ταμεία των ασφαλιστικών εταιρειών ζωής έχουν πάρει έγκριση από την Εφορο Ασφαλιστικών Εταιρειών ώστε να μπορούν να επενδύουν σε μετοχές της μητρικής τους εταιρείας.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 4 August 1999 - 11:29:46 UTC