Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,09/08/1999 (ΚΥΠΕ) Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για το Κυπριακό, κατά την επιστροφή του από τα ελληνικά νησιά, οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση του Πρέσβη της Κύπρου στην Αίγυπτο Χαράλαμπου Καψού, το χθεσινό μνημόσυνο των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και η έκλειψη ηλίου στις 11 Αυγούστου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Διαφάνεια η λύση στην υπόθεση Λούης" γράφει ότι ιδιαίτερα γίνεται λόγος για τις μετοχές που αποκτήθηκαν με ιδιωτική τοποθέτηση και σημειώνεται ότι επιβάλλεται να διερευνηθεί ποιοί τις απέκτησαν και πόσοι από αυτούς τις διέθεσαν την περασμένη βδομάδα, ιδιαίτερα την πρώτη μέρα, όταν η μετοχή του Λούης έφθασε στο μέγιστο σημείο των τριών λιρών και 80 σεντ. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη ο οποίος είπε άλλο χαλαρή ομοσπονδία και άλλο συνομοσπονδία.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Πρώτα βολιδοσκοπήσεις και ύστερα συνομιλίες" γράφει ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του, ο νέος Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμας Γούεστον, στο επικείμενο ταξίδι του στο τρίγωνο Λευκωσία - Αθήνα - Αγκυρα, θα βολιδοσκοπήσει τις εμπλεκόμενες στο Κυπριακό πλευρές κατά πόσο είναι διατεθειμένες να αποδεχθούν τα σενάρια που έχει καταρτίσει το αμερικανικό ΥΠΕΞ. Αλλού γράφει ότι μνημόσυνο στη μνήμη των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού τέλεσαν χθες στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου ο Δήμος Παραλιμνίου και οι οικογένειές τους.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Δυο σχολές για ανασχηματισμό" γράφει ότι υπέρ της διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος τάσσονται οι δυο σχολές που έχουν διαμορφωθεί στο θέμα του ανασχηματισμού, τον οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχείρησε χθες να μεταθέσει για το Νοέμβριο. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ Ανδρέας Πιρίσιης και ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Κωστάκης Πιλάτος άρχισαν τις επαφές τους στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, σχετικά με τις δραστηριότητες του Πρέσβη Χαράλαμπου Καψού.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Φωλιά μαφιόζων" γράφει ότι τα κατεχόμενα αποτελούν φωλιά μαφιόζων και χώρο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος εκατομμυρίων δολαρίων. Αλλού γράφει ότι κάθετα αντίθετος με τους χειρισμούς του Αρχιεπισκόπου στο θέμα της πώλησης του ΛΟΓΟΥ παρουσιάστηκε χθες ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος. Ο Πάφου δήλωσε αντίθετος στην πώληση του καναλιού της Εκκλησίας σε οποιοδήποτε ελληνικό κανάλι και τόνισε ότι σκοπός της ίδρυσης του ήταν να παρέχει φωνή στην Εκκλησία.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Υπόσχεση αναβάθμισης δίδεται στον Ντενκτάς" γράφει ότι οι Αμερικανοί και ειδικά ο πρώην ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμας Μίλερ έχει διαβιβάσει προς την τουρκική πλευρά τη θέση, η οποία συνιστά και υπόσχεση, πως η αναβάθμιση του στάτους του Ντενκτάς μπορεί να δοθεί στο τραπέζι του διαλόγου, όχι όμως πριν από την έναρξη των συνομιλιών. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχει θέμα ανάθεσης της διαχείρισης του ΡΙΚ σε οποιονδήποτε.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε φάρμακα" γράφει ότι φάρμακα αξίας χιλιάδων λιρών που προορίζονται για ασθενείς με AIDS, οι οποίοι παρακολουθούνται στη Γρηγόρειο Κλινική, παραμένουν αδιάθετα στις φαρμακευτικές αποθήκες, αφού η ημερομηνία λήξης τους έχει παρέλθει, χωρίς να χρησιμοποιηθούν. Αλλού γράφει ότι η παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου επιστήνει την προσοχή των γονέων για τον κίνδυνο που περικλείει το φαινόμενο της έκλειψης ηλίου, που θα παρατηρηθεί στις 11 Αυγούστου.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 9 August 1999 - 7:24:06 UTC