Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-12

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,12/08/1999 (ΚΥΠΕ) Ο σεισμός 5,8 στην κλίμακα Ρίχτερ που έπληξε την Κύπρο χθες το πρωί, η χθεσινή έκλειψη ηλίου, η εγχείρηση μεταμόσχευσης νεφρού στο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια και ο θάνατος δύο Κυπρίων φοιτητών στην Αμερική σε τροχαίο δυστύχημα, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται από το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Πάφου: Σκάνδαλο η παραχώρηση μετοχών" γράφει ότι σκάνδαλο χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος την πράξη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου να προμηθευτεί μετοχές της εταιρείας Λούης και στη συνέχεια να τις παραχωρήσει σε οκτώ υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής. Αλλού γράφει ότι δύο Κύπριοι φοιτητές στην Αμερική, ο Γιάννη Πετεβίνος 30 χρόνων από την Κάτω Ζώδια και ο Νικόλας Αριστοδήμου 25 χρόνων από τα Λεύκαρα, βρήκαν προχθές Τρίτη τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στη Νέα Υόρκη.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Καταπέλτης για τον Πιερίδη" γράφει ότι στην έκθεση του ο Δρ Μαλλής "αμφισβητεί κάθετα τόσο τα λεγόμενα της κατάθεσης του Δρ Αλκη Πιερίδη, όσο και τους ισχυρισμούς του ιατρικού προσωπικού του Νεφρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο κατέθεσε πως αμφισβητεί τις ποσότητες ερυθροποιητίνης που παρέλαβε από το φαρμακείο του νοσοκομείου". Αλλού γράφει ότι νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε χθες βράδυ στη Λεμεσό λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Στο σταυροδρόμι του εγκέλαδου" γράφει ότι "καλημέρα με 5,8 Ρίχτερ" μας είπε χθες ο εγκέλαδος, αναστατώνοντας κυρίως τη Λεμεσό και τα χωριά της επαρχίας. Αλλού γράφει ότι αποφασισμένος φέρεται ο ΔΗΣΥ να τροχιοδρομήσει εξελίξεις στους κόλπους της κυβέρνησης εντός του Σεπτεμβρίου, έστω και αν ο ίδιος ο Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης επιχείρησε με πρόσφατες δηλώσεις του να μεταθέσει χρονικά τον ανασχηματισμό για το Νοέμβριο.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Τρόμος 5,8 Ρίχτερ" γράφει ότι σε αναμονή της ολικής έκλειψης ηλίου, η Κύπρος ξύπνησε χθες με το φόβο του εγκελάδου αφού δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν νωρίς το πρωί το νησί και ιδιαίτερα τη Λεμεσό. Αλλού γράφει ότι ολοκληρώνουν τις έρευνές τους και επιστρέφουν απόψε από την Αίγυπτο, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ Ανδρέας Πιρίσιης και ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Κωστάκης Πιλάτος, που είχαν διοριστεί ως ερευνώντες λειτουργοί στην υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος του Πρέσβη της Κύπρου στο Κάιρο, Χαράλαμπου Καψού.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Ξύπνησε το επικίνδυνο 'ρήγμα του Αρακαπά'" γράφει ότι στους ρυθμούς των ρίχτερ και εν αναμονή του επόμενου ισχυρού σεισμού ζει η Κύπρος, ύστερα από το χθεσινό σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε πανικό, περίπου 35 τραυματισμούς και υλικές ζημιές σε 50 κτίρια. Αλλού γράφει ότι άρχισε σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς πειραματική εφαρμογή της πενθήμερης εβδομάδας εργασίας.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Πήγαν όλα καλά" γράφει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας κέρεδισε χθες την πρώτη και βασική μάχη στην περιπέτεια της μεταμόσχευσης του νεφρού. Η εγχείρηση που διενεργήθηκε από τον εξαίρετο χειρούργο Νάτι Χακίμ στέφθηκε με επιτυχία χωρίς να υπάρξει καμιά εμπλοκή. Αλλού γράφει ότι με ειδικά γυαλιά ή καθηλωμένοι στις τηλεοράσεις τους, περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι σ'ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία έγιναν μάρτυρες της τελευταίας ολικής έκλειψης του ηλίου της χιλιετίας.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει ότι η τελεταία ολική έκλειψη ηλίου του 2ού αιώνα πέρασε χθες πάνω από την Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή και την Ινδία, δίνοντας σε εκατομμύρια ανθρώπους την ευκαρία να δουν το μεγάλο φυσικό φαινόμενο. Αλλού αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση η οποία σημειώνει ότι θα ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας στους δρόμους της Κύπρου επειδή αναμένεται να αυξηθούν τα τροχαία δυστυχήματα κατά το εορταστικό τριήμερο 13-15 Αυγούστου.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 12 August 1999 - 7:24:09 UTC