Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,14/08/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ενόψει των επικείμενων συνομιλιών του Οκτωβρίου, η αναστάτωση που προκάλεσαν ο σεισμός και οι μετασεισμικές δονήσεις στο νησί, το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ισραηλινών, η κατάσταση της υγείας του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια", στο κύριό της θέμα με τίτλο "Αλλαγή νοοτροπίας για δίκαιη λύση", γράφει ότι ο Βρετανός βουλευτής Τομ Κοξ κάλεσε τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να αλλάξει νοοτροπία και να προσέλθει σε εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις. Αλλού γράφει ότι νέες μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν χθες το απόγευμα, το επίκεντρο των οποίων τοποθετείται στον ίδιο χώρο με αυτό του σεισμού της Τετάρτης.

"Η Μάχη", στο βασικό της θέμα με τίτλο "Ο Κλίντον θα βάλει τη σφραγίδα λύσης", γράφει ότι οι πιθανότητες για αίσιο τέλος από τις συνομιλίες τον Οκτώβρη για μια λειτουργική λύση του Κυπριακού εξαρτώνται από την πρόοδο που θα έχει επιτελεσθεί στο μεταξύ στις διαβουλεύσεις προ των συνομιλιών. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα γράφει ότι ο Ρογήρος Γεωργίου, 48 χρόνων, ο οποίος κρατείτο παράνομα από το τουρκικό κατοχικό καθεστώς, αφέθηκε χθες ελεύθερος.

Ο "Πολίτης", στο πρωτοσέλιδό του δημοσίευμα υπό τον τίτλο "Δεν κινδυνεύει η Λευκωσία", αναφέρεται σε επικίνδυνη σεισμολογία από πλευράς μερίδας του Τύπου και συγκεκριμένα για σενάρια περί ενεργοποίησης ρήγματος κάτω από τη Λευκωσία. Αλλού αναφέρεται στη συμπλήρωση 25 χρόνων από την έναρξη της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, που οδήγησε στην κατάληψη της πόλης της Αμμοχώστου και της κωμόπολης της Μόρφου.

"Η Σημερινή", στο κύριό της θέμα το οποίο στεγάζει κάτω από τον τίτλο "Ηφαίστειο...", γράφει ότι η Αρχιεπισκοπή μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μετά το σκάνδαλο της διανομής εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου χιλιάδων μετοχών σε "οκτώ εκλεκτούς" του. Σε άλλη είδηση γράφει ότι την αποβίβαση των αμερικανικής κατασκευής αρμάτων μάχης τύπου "Μολφ" κατασκόπευαν οι δύο Ισραηλινοί πράκτορες της Μοσάντ κατά την ημέρα σύλληψής τους στο Ζύγι.

"Ο Φιλελεύθερος", στο κύριο δημοσίευμά του υπό τον τίτλο "Θα 'ακτινογραφηθούν' κτίρια λόγω σεισμών", γράφει ότι όλα τα δημόσια αλλά και πλείστα ιδιωτικά κτίρια θα τεθούν κάτω από το "μικροσκόπιο" ειδικών για έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι ευάλωτα σε ισχυρούς σεισμούς. Αλλού γράφει ότι υπερπλήρεις είναι αυτές τις μέρες όλες οι τουριστικές περιοχές και όλα τα τουριστικά καταλύματα των ξενοδοχείων και διαμερισμάτων στην Πάφο.

Η "Χαραυγή", στο κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο "Μέγκενη πιέσεων", γράφει ότι στην απονομή χάριτος που δόθηκε στους δύο Ισραηλινούς πράκτορες της Μοσάντ συνέβαλαν οι πιέσεις που ασκήθηκαν επί της Κύπρου από το Ισραήλ. Αλλού γράφει ότι πολύ ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάσταση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια χωρίς καμιά επιπλοκή και ο ίδιος είναι ευδιάθετος.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" αναφέρεται στη σύλληψη πέντε νεαρών Σκανδιναυών για υπόθεση βιασμού έφηβης Σουηδής στην Αγία Νάπα. Σε άλλο δημοσίευμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου για το Μιχάλη Ευσταθίου άλλως Πανή, 66 χρόνων, από το Κοιλάνι Λεμεσού για υπόθεση φόνου συγχωριανού του. Ο Πανής είχε καταδικασθεί για το φόνο και έχει εκτίσει ήδη μέρος της ποινής φυλάκισης που του είχε επιβληθεί.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 14 August 1999 - 8:24:08 UTC