Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-09-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,04/09/1999 (ΚΥΠΕ) Η νεκροψία και ταφή του δολοφονηθέντος εγκλωβισμένου Στέλιου Χάρπα, η χθεσινή απόπειρα φόνου του 20χρονου Σάββα Σάββα, οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το θέμα της ενοικίασης του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού "Ο Λόγος" είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στις σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Υποπτες επαφές" γράφει ότι "το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ κατέχει πληροφορίες για σειρά επαφών" του Δημήτρη Συλλούρη με στελέχη του ΔΗΣΥ και άλλων κομμάτων "που τείνουν να δημιουργήσουν την εικόνα πρόθεσης διάσπασης του ΔΗΣΥ, με στόχο τη δημιουργία νέου κόμματος". Αλλού γράφει ότι σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύκτας αποδίδει η αστυνομία τα κίνητρα της απόπειρας φόνου του 20χρονου Σάββα Σάββα χθες τα ξημερώματα έξω από νυκτερινό κέντρο στη Λευκωσία.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Εν ψυχρώ δολοφονία" γράφει ότι "σκηνές οδύνης και ανθρώπινου πόνου εκτυλίχθησαν χθες στο Λήδρα Πάλας, από τους συγγενείς του δολοφονηθέντος εγκλωβισμένου Στέλιου Χάρπα, κατά τη μεταφορά της σορού του στις ελεύθερες περιοχές". Αλλού γράφει ότι αδιέξοδο έχει κηρύξει η μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΤΥΚ και του Κυπριακού Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εκφράσουν πρόθεση για λήψη απεργιακών μέτρων εντός δέκα ημερών.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Μοιράστηκαν 13 εκατ. λίρες οι 21 χρηματιστές" γράφει ότι "τα 21 χρηματιστηριακά γραφεία είχαν τεράστιο όγκο εργασίας και ... εκτιμάται ότι τα έσοδά τους μέσα στους τρεις μήνες του καλοκαιριού ήταν πάνω από 13 εκατ. λίρες". Αλλού γράφει ότι έκπληξη εξέφρασε ο Διοικητής της Τράπεζας Κύπρου, για δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που φέρουν Ρώσο επιχειρηματία, που είναι αναμεμειγμένος στο "σκάνδαλο Γέλτσιν", κατά την έκφρασή της, να ζει από το 1998 στην Κύπρο και να δραστηριοποιείται στο νησί μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Λουκέτο στο ΧΑΚ" γράφει ότι "λουκέτο για τρεις εβδομάδες στο Χρηματιστήριο Αξιών, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για τους μικροεπενδυτές, αποφάσισαν μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑΚ και η Ενωση Μελών Χρηματιστηρίου". Αλλού γράφει ότι μια ανάσα από την εξασφάλιση της διαχείρησης του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού "Ο Λόγος" βρισκόνταν χθες βράδυ η Λίλα Κουρκουλάκου και οι χρηματοδότες της, ύστερα από συνάντηση που είχαν με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Λουκέτο και πάλι στο Χρηματιστήριο" γράφει ότι "άνω κάτω έγιναν όλα στο Χρηματιστήριο, αφού αφ'ενός έχουμε απόφαση όλων των εμπλεκομένων για κλείσιμο τριών εβδομάδων του ΧΑΚ και αφ'ετέρου την απόσυρση των τραπεζικών μετοχών, λόγω διαφοράς της ΕΤΥΚ με τις Τράπεζες". Αλλού γράφει ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να πείσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα για την πρόθεσή της να αγοράσει συστήματα ανίχνευσης των ραντάρ πλοίων από το Ισραήλ.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Τριχοτόμηση" γράφει ότι "αμερικανικό στρατιωτικό σχέδιο για τριχοτόμηση της Κύπρου αποκάλυψε χθες η εφημερίδα "Αθηναϊκή" με την εφαρμογή της λεγόμενης "διευρυμένης νεκρής ζώνης" προσθέτοντας ότι "η μοιρασιά θα οριστικοποιηθεί με τον πρώτο διακανονισμό Κληρίδη - Ντενκτάς στο πλαίσιο της "ενδιάμεσης συμφωνίας". Αλλού γράφει ότι ευτυχισμένη και απόλυτα καλά στην υγεία της επέστρεψε χθες από το Λονδίνο η αδελφή του Δημήτρη Χριστόφια, Δέσποινα Μαυρίδη, η οποία δώρισε τον ένα της νεφρό στον αδελφό της για μεταμόσχευση.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα της γράφει ότι το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε χθες ότι θα κλείσει για τρεις εβδομάδες, προκειμένου οι χρηματιστές να ξεκαθαρίσουν μεγάλο όγκο καθυστερημένων συναλλαγών. Αλλού γράφει ότι οπλισμένοι πράκτορες της Μοσάντ έφτασαν στην Κύπρο, μετά από άδεια της κυβέρνησης, για να προστατεύσουν χιλιάδες Ισραηλινούς οπαδούς και την Εθνική ομάδα της χώρας, στον ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή με την Εθνική Κύπρου.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 4 September 1999 - 7:24:22 UTC