Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-09-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/09/1999 (ΚΥΠΕ) Η απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου να παραμείνει κλειστό για άλλη μια εβδομάδα, η ποινική έρευνα που διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας για τον Οργανισμό Λούης και τις συναλλαγές του με το δημόσιο, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι αντιδράσεις της ΠΕΟ στο θέμα της ΑΤΑ και η σημερινή συνεδρία της Βουλής των Γερόντων είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Ποινική έρευνα για μετοχές και συμβόλαια" γράφει ότι "από το μικροσκόπιο ποινικής έρευνας θα περάσουν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών του Οργανισμού Λούης με το δημόσιο τομέα, προκειμένου να διαφανεί αν κάποιοι συνήργησαν έτσι ώστε ο Οργανισμός να ευνοηθεί". Αλλού γράφει ότι οκτώ δισεκατομμύρια λίρες, που είναι επενδυμένα σε τίτλους, θα παραμείνουν δεσμευμένα για άλλη μια εβδομάδα αφού το Χρηματιστήριο αποφάσισε χθες να παραμείνει κλειστό για άλλη μια εβδομάδα.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Θα περάσουν όλοι από το κόσκινο Μαρκίδη" γράφει ότι "με κίνηση ΜΑΤ η Γενική Εισαγγελία περνά όλα τα δημόσια πρόσωπα από κόσκινο και αρχίζει εξέταση για ύποπτες σχέσεις μεταξύ ατόμων που ασκούν δημόσια εξουσία και μεγάλων οικονομικών οργανισμών". Αλλού γράφει ότι ο Γιαννάκης Ομήρου θα είναι ο διάδοχος του Βάσου Λυσσαρίδη στην προεδρία του κόμματος, μετά που ο κ. Λυσσαρίδης δέχθηκε να αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, την προεδρία του υπό ίδρυση Σοσιαλδημοκρατικού σχήματος.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Παράταση σωσίβιο" γράφει ότι η "απόφαση για παράταση της αναστολής της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου για μια ακόμη εβδομάδα, ελήφθη κατόπιν μακράς και θυελλώδους συνεδρίας" της Διεύθυνσης, του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αλλού γράφει ότι 56 άτομα της τρίτης ηλικίας θα καταλάβουν σήμερα τα βουλευτικά έδρανα για να συζητήσουν και να προβάλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αξιώσουν τη λύση τους.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Τελευταία ευκαιρία" γράφει ότι "ως τελευταία ευκαιρία για τη θεραπευτική αγωγή του θεσμού του Χρηματιστηρίου χαρακτηρίζεται η παράταση της αναστολής των συναλλαγών για μία ακόμη εβδομάδα", προσθέτοντας ότι το Δ.Σ. του ΧΑΚ άφησε "αιχμές κατά των χρηματιστών για τη διεκπαιρέωση των εγγράφων". Αλλού γράφει ότι τρείς τουλάχιστον γυναίκες φυλακίστηκαν το τελευταίο διάστημα για χρέη που δημιούργησαν τα παιδιά τους και για τα οποία ήταν εγγυήτριες.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Χαώδης η προοπτική για το Χρηματιστήριο" γράφει ότι μόνο η λέξη "χάος μπορεί να αποδώσει τα όσα συμβαίνουν σήμερα με το Χρηματιστήριο, του οποίου πλέον οι προοπτικές καθίστανται πολύ αμφίβολες" προσθέτοντας ότι "τα 40 χιλιάδες και πλέον αξεκαθάριστα έγγραφα" υποχρέωσαν το Δ.Σ. του ΧΑΚ να παρατείνει το κλείσιμό του για ακόμα μια εβδομάδα. Αλλού γράφει ότι οι Αμερικανοί ζητούν από τις δύο πλευρές εκατέρωθεν κινήσεις καλής θέλησης, πριν την έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Εξευτέλισαν το ΧΑΚ" γράφει ότι "αβέβαιο και ζοφερό χαρακτηρίζεται πλέον το μέλλον του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, το Δ.Σ. του οποίου αποφάσισε τελικά χθες να παρατείνει για μια ακόμα εβδομάδα την επαναλειτουργία του". Αλλού γράφει ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ πρότεινε ακόμα και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανάμεσα στο λαό για το θέμα της ΑΤΑ, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε κι αν είναι η ετυμηγορία, η ΠΕΟ θα τη σεβαστεί.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα της γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε χθες την αστυνομία να αρχίσει ποινική έρευνα για δημοσίους υπαλλήλους που ίσως να ενέχονται σε ισχυρισμούς για διαφθορά, που αναφύονται από απόκτηση μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση στην Louis Cruise Lines. Αλλού γράφει ότι τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησαν από το Γ.Γ. να καλέσει τις δύο πλευρές στην Κύπρο σε συνομιλίες.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 25 September 1999 - 7:24:07 UTC