Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-11-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,02/11/1999 (ΚΥΠΕ) Η υπόθεση με τις παράτυπες άδειες παραμονής και εργασίας στην Κύπρο σε αλλοδαπούς, το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα υπερτιμολογημένα φάρμακα, η αύξηση του δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, η άφιξη στην Κύπρο του Ολυμπιονίκη Κάρλ Λούις και η είσπραξη άνω του μισού εκατομμυρίου λιρών στην χθεσινή πρώτη ημέρα του Ραδιομαραθωνίου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Ενώπιον της δικαιοσύνης οι Νικολαϊδης, Βακανάς και Μάστρι" γράφει ότι το δρόμο για το εδώλιο του κατηγορουμένου πήραν από χθες οι Χριστόδουλος Νικολαϊδης, λειτουργός στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, Νίκος Βακανάς, λειτουργός στο ίδιο τμήμα και Μαχμούτ Μάστρι, από τη Συρία. Αλλού γράφει ότι ξεπέρασαν τις 520 χιλιάδες λίρες οι εισφορές που συγκεντρώθηκαν χθες, πρώτη ημέρα του Ραδιομαραθώνιου για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που οργανώνουν για δέκατη χρονιά το ΡΙΚ και η Λαϊκή Τράπεζα.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Στο εδώλιο ο Νικολαϊδης" γράφει ότι η υπόθεση "για τις "ρόζ βίζες" παίρνει το δρόμο προς τη δικαιοσύνη, αφού οι συλληφθέντες Χριστόδουλος Νικολαϊδης και Νίκος Βακανάς κατηγορήθηκαν γραπτώς στο Αρχηγείο της Αστυνομίας". Αλλού γράφει ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία η χθεσινή χρηματιστηριακή συνάντηση, η πρώτη επίσημη του ΧΑΚ χωρίς τον περιορισμό των δύο χιλιάδων πράξεων, προσθέτοντας ότι ο μόνος περιορισμός που θα εξακολουθήσει να ισχύει μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως είναι η μία ώρα διάρκειας της συνάντησης.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Μειώνω τις τιμές στα φάρμακα" γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, "ανέλαβε σαφείς δεσμεύσεις ότι θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί ετοιμασίας του νομοσχεδίου για πλήρη ελευθεροποίηση της εισαγωγής και διάθεσης φαρμάκων, ώστε να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός και μείωση της τιμής πώλησης τους στους ασθενείς". Αλλού γράφει ότι ενώ συνήθως ο χρόνος έκδοσης θεωρήσεων εισόδου σε καλλιτέχνιδες είναι ένας εώς και δύο μήνες, στην περίπτωση του Ανδρέα Πίριλλου, οι Νικολαϊδης και Βακανάς εξέδιδαν τις άδειες μέσα σε λίγες ώρες.

Η "Σημερινή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Η μπάλα στον Μαρκίδη" γράφει ότι "η τελευταία πράξη της πολύκροτης έρευνας για τις "ρόζ βίζες" και τις παράτυπες άδειες παραμονής και εργασίας σε αλλοδαπούς, γράφτηκε χθες στο Αρχηγείο Αστυνομίας" αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς για πλημμελήματα ο λειτουργός μετανάστευσης Χριστόδουλος Νικολαϊδης, ο διοικητικός λειτουργός του ιδίου τμήματος Νίκος Βακανάς και ο Σύρος Μαχμούντ Αλ Μάσρι. Αλλού γράφει ότι ο Ολυμπιονίκης Κάρλ Λούις έφτασε χθες βράδυ στην Κύπρο για να λάβει μέρος στο Ραδιομαραθώνιο, εκφράζοντας την προθυμία του να βοηθήσει στην εκδήλωση.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Παραμερίζεται το Κυπριακό" γράφει ότι "το Κυπριακό θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Μπιλ Κλίντον στην περιοχή, δεν θα είναι όμως στο επίκεντρο των συνομιλιών του, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά" γύρω από την πολυδιαφημιζόμενη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου σε Αθήνα και Αγκυρα. Αλλού γράφει ότι άρχισε χθες σε ειδική σχολή στη Θεσσαλονίκη, η εκπαίδευση Κυπρίων και Ελλαδιτών αξιωματικών και υπαξιωματικών, στο χειρισμό των ρωσικών πυραύλων TOR - M1.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "ΧΑΚ 1% προμήθεια και τέλος" γράφει ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα εισηγηθεί μεταξύ άλλων στην Ολομέλεια, το αργότερο μέχρι τις 11 Νοεμβρίου "ρύθμιση της διαδικασίας πώλησης μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση, καθορισμό μέγιστου ποσοστού προμήθειας από χρηματιστές και επιβολή τέλους στις χρηματιστηριακές πράξεις". Αλλού γράφει ότι καθοριστική για την πορεία του θέματος της ρύθμισης των απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες αναμένεται να είναι η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα της γράφει ότι ο Λειτουργός Μετανάστευσης Χριστόδουλος Νικολαϊδης κατηγορήθηκε χθες γραπτώς σχετικά με υπόθεση κατάχρησης εξουσίας για προσωπικό όφελος. Αλλού γράφει ότι τέθηκε χθες σε εφαρμογή ο νόμος για χρήση του προστατευτικού κράνους από τους μοτοποδηλάτες και τους συνεπιβάτες τους. Η εφαρμογή του νόμου είχε αναβληθεί μετά από απόφαση της Βουλής τον περασμένο Ιούλιο και από τότε οκτώ μοτοσυκλετιστές έχασαν τη ζωή τους ενώ οι πέντε από αυτούς δεν φορούσαν προστατευτικό κράνος.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 2 November 1999 - 7:24:12 UTC