Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-03-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου
ΚΥΠΕ - 20/03/2000 Η κρίση που ξέσπασε στους κόλπους της Εκκλησίας με την εκφρασθείσα αντιπαράθεση μεταξύ των Ιεραρχών, η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στην έκκληση για εξεύρεση δότη μυελού των οστών για τον 6χρονο Ανδρέα Βασιλείου, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία, οι εκτιμήσεις για τον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών και ο τραγικός χαμός τριών συμπατριωτών μας στην Αυστραλία είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Αποκλείονται οι απευθείας συνομιλίες" ότι αναβάθμιση των συνομιλιών και επιτάχυνση του ρυθμού διεξαγωγής τους κατά τη διάρκεια του τρίτου γύρου που αρχίζει στις 23 Μαϊου στη Νέα Υόρκη, δεν σημαίνει κατ'ανάγκη και έναρξη απευθείας συνομιλιών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται ότι τρεις Κύπριοι ένας πατέρας, ο γιος του και ένας φίλος του βρήκαν τραγικό θάνατο από πνιγμό στη λίμνη Βικτώρα κοντά στη Μελβούρνη όταν ανετράπηε η λαστιχένια βάρκα με την οποία πήγαν για κυνήγι πάπιας.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Να εκδιωθεί ο εισβολέας!" αναφέρει ότι οι κομματικές διαταραχές δεν έχουν θέση στον αγώνα που διεξάγουμε για ελευθερία και εκδίωξη του Τούρκου εισβολέα, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος χθες στη Δερύνεια, όπου παρέστη στο Συνοδικό Συλλείτουργο. Αλλού σημειώνεται ότι απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στο Κυπριακό παρουσιάστηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος στηρίζει ωστόσο τις ελπίδες του στο γ' γύρο των συνομιλιών, τον οποίο χαρακτήρισε καθοριστικό.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Μπράβο! 8.500 Κύπριοι έσπασαν όλα τα ρεκόρ ανθρωπιάς" ότι έκρηξη αγάπης και ανθρωπιάς εκδηλώθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από 8.500 συνανθρώπους μας, οι οποίοι εισάκουσαν το κάλεσμα ενός τραγικού πατέρα και έδωσαν δείγμα αίματος, με την ελπίδα κάποιος από τους δότες να είναι συμβατός με το μυελό των οστών του 6χρονου Ανδρέα Βασιλείου, που πάσχει από λευχαιμία. Αλλού αναφέρεται ότι με "τριγμούς" στους κόλπους της Εκκλησίας γιορτάστηκε χθες η Ημέρα της Ορθοδοξίας και σημειώνει την απουσία του Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομου και του Χωρεπίσκοπου Αρσινόης Γεώργιου από το χθεσινό Συνοδικό Συλλείτουργο.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Στροφή Ευρώπης" αναφέρει στο κύριο θέμα ότι ο Επίτροπος για Θέματα διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γκίντερ Φερχόϊγκεν "επιφύλαξε έκπληξη" για τις ελληνικές θέσεις στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά, ξεκαθαρίζοντας ότι "η ένταξη της Κύπρου δεν προϋποθέτει λύση του Κυπριακού". Αλλού γράφει ότι η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα είναι πολύ κρίσιμη για το Χρηματιστήριο και η αγωνία όλων έγκειται στο αν θα ανακάμψουν οι τιμές των μετοχών μετά τις εξαγγελίες των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Ζητούν ανοχή αντί αναγνώριση" γράφει ότι γίνονται "νέες μεθοδεύσεις" για την τελική εμπλοκή των Τ/Κ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Αυτό, προσθέτει ο "Φ", θεωρείται "θεμελειώδης προϋπόθεση" για την πορεία του Κυπρο - Κοινοτικού διαλόγου, καθώς αυτός έφτασε ήδη σε καθοριστική καμπή. Αλλού γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας διαπιστώνει πως δεν πληρώνει ΦΠΑ ένας στους τρεις αχολούμενους με το λιανικό εμπόριο, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Limit - up φιλαλληλίας" αναφέρει ότι χιλιάδες άνθρωποι δίνουν το αίμα τους, σε ένα ανεπανάληπτο προσκλητήριο αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, με αφορμή το δράμα του 6χρονου Ανδρέα Βασιλείου από τις Βρυσούλλες, που πάσχει από μυελοβλαστική λευχαιμία. Αλλού γράφει ότι "σκληρούς περιορισμούς στους συμμετέχοντες θέτουν τα κατευθυνόμενα από τις ΗΠΑ σεμινάρια επαναπροσέγγισης Ε/Κ - Τ/Κ που γίνονται στο εξωτερικό, σύμφωνα με καταγγελίες ατόμων που συμμετείχαν σε σεμινάριο πέρσι στη Βουδαπέστη".

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΙΤΣ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 20 March 2000 - 7:24:07 UTC