Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-03-26

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

ΚΥΠΕ - 26/03/2000 Σε επικείμενες θετικές εξελίξεις στο Χρηματιστήριο που αναμένεται να αυξήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, αναφέρεται σήμερα ο κυπριακός Τύπος, που προβάλλει επίσης θέματα που αφορούν το Κυπριακό, απόφαση του Δήμου Έγκωμης να δώσει άδεια για οριοθέτηση 25 οικοπέδων που υπάρχει ισχυρισμός ότι είναι παράτυπη και άλλα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Νέες εταιρείες στο πάτωμα - θετικότερο το κλίμα" αναφέρει ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αυξηθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών και η ρευστότητα στην αγορά λόγω της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο δύο εταιρειών. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης χαρακτήρισε "ανακρίβειες και κακοήθειες" τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος και παράκαμψη νομίμων διαδικασιών κατά τη διοργάνωση του διαγωνισμού "Μις Υφήλιος 2000".

"Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Μηδέν στο Μίχο" αναφέρει ότι πρόσφατη δημοσκόπηση που διενήργησε "γνωστό γραφείο" κατέδειξε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου βαθμολογείται με μηδέν στα δέκα από την κοινή γνώμη, λόγω των χειρισμών του στο θέμα Ηγουμενίδη. Αλλού γράφει ότι ο Μητροπολίτης Κερύνειας Παύλος επανέλαβε πως ρατσιστική και άδικη θα είναι μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και κάλεσε την Ελλάδα "να μην αφήσει τον Κυπριακό Ελληνισμό να αφελληνιστεί".

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Μας 'φέσωσε' ο Δήμος Έγκωμης" αναφέρει ότι παρά την ληφθείσα εδώ και δεκαετίες απόφαση της Πολεοδομίας για όδευση δρόμου πρωταρχικής σημασίας και παρά τις γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας, ο Δήμος Έγκωμης έδωσε άδεια για οριοθέτηση 25 οικοπέδων στα όρια Παρισσινού Μακεδονίτισσας. Αλλού γράφει ότι ο κοινοτικός Επίτροπος Γκούντερ Φερχόιγκεν για είκοσι περίπου λεπτά περίμενε στο αυτοκίνητο μέχρι να εξακριβώσουν τα στοιχεία του οι ψευδοστυνομικοί του κατοχικού καθεστώτος πριν πάει στη συνάντηση με τον Ντενκτάς.

"Η Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Ολα στον αέρα" εκτιμά ότι "η αδυναμία του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εφαρμόσουν αποφάσεις τους για το Κυπριακό και η προώθηση αναγνώρισης του ψευδοκράτους από τις ΗΠΑ εξανεμίζουν κάθε ελπίδα προόδου" και προσθέτει ότι "Μαύρα σύννεφα σκιάζουν και πάλι τον ορίζοντα του Κυπριακού". Σε άλλο σημείο παραθέτει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ, στην οποία ο Σπύρος Κυπριανού αναφέρει πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο θα προωθηθεί στην ηγεσία του Κόμματος ο Κοινοβουλευτικός του Εκπρόσωπος Τάσσος Παπαδόπουλος.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Επείγονται για συμφωνία" γράφει ότι "οι Αμερικανοί βιάζονται και ασκούν πιέσεις με στόχο να πετύχουν μια μεταβατική συμφωνία μέχρι το Σεπτέμβριο, διασυνδέοντας μια τέτοια εξέλιξη στο κυπριακό πρόβλημα με τις συζητήσεις για την εταιρική σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση που έπονται". Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών ανέλαβε να ετοιμάσει σχέδιο δευτεροβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τις 23.000 αλλοδαπούς που απασχολούται στην Κύπρο, ενώ οι εισηγήσεις θα κατατεθούν στο Υπουργείο Εργασίας για να εξεταστούν από τους κοινωνικούς εταίρους.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Φυγόκεντρες τάσεις στον ΔΗΣΥ" αναφέρεται σε πρόσφατη δημοσκόπηση η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, αναδεικνύει πρώτο κόμμα το ΑΚΕΛ, αλλά και σε έρευνα του ΔΗΣΥ η οποία, όπως αναφέρει, δείχνει δυνάμεις του Κόμματος να προσχωρούν στους Ενωμένους Δημοκράτες, στους Νέους Ορίζοντες και στο Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ, δικηγόρος Γ. Γεωργίου, παρέδωσε την περασμένη Πέμπτη σε κόμματα και στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου "έναν... τόμο καταγγελιών των δημοτών σε βάρος του Δήμου και του Δημάρχου"

Η αγγλόφωνη "Sunday Mail" γράφει ότι τέσσερις δικοινοτικές οργανώσεις της νήσου πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα φεστιβάλ στο πάρκο του Περγάμους, κατά το οποίο Ε/Κ και Τ/Κ νέοι θα προσφέρουν δείγματα αίματος για το μικρό Ανδρέα Βασιλείου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ομάδα Κυπρίων θα μεταβεί στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο όπου θα έχει εντατική εκπαίδευση στην ανεύρεση και διάσωση ατόμων που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω σεισμού και προσθέτει ότι δύο Αμερικανοί ειδικοί βρίσκονται ήδη στην Κύπρο για να βοηθήσουν τις αρχές της Δημοκρατίας στην επιλογή ατόμων που θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

(ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 26 March 2000 - 9:24:09 UTC