Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-05-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΚΥΠΕ 30/05/2000 Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ σχετικά με καταγγελία περί ύπαρξης "στρατιωτικού επιτελείου" στο ΔΗΣΥ και η χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής για το θέμα αυτό, ο τραγικός θάνατος σε τροχαίο δυστύχημα του Μάριου Γεωργίου, ο οποίος είχε αθωωθεί πριν από δυο χρόνια από Εφετείο στην Αθήνα, αφού προηγουμένως είχε καταδικαστεί για υπόθεση δολοφονίας ηλικιωμένης από την Αθήνα, οι διεργασίες στο Κυπριακό ενόψει του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών και το θέμα των τιμών των καυσίμων είναι τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Χρηματοδότηση ΑΚΕΛ από KGB το 1992" ότι υπόθεση χρηματοδότησης του ΑΚΕΛ από την KGB, μυστική υπηρεσία της πρώην Σοβιετικής Ενωσης εν έτει 1992 αφορούν τα έγγραφα τα οποία κατέχει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και τα οποία θα δώσει στη δημοσιότητα, όπως δήλωσε, μόλις παραδοθεί το πόρισμα της έρευνας που διεξάγεται από το Υπουργείο Αμυνας σχετικά με την υπόθεση "παραστρατιωτικού επιτελείου". Αλλού αναφέρει ότι εντείνονται οι πιέσεις στην κυβέρνηση και ειδικά στο Υπουργείο Εμπορίου για την αποφυγή αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Ηρεμήστε..." αναφέρει ότι το χαμήλωμα των τόνων της αντιπαράθεσης ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ για τις καταγγελίες περί ύπαρξης και λειτουργίας "παραστρατιωτικού επιτελείου" στο ΔΗΣΥ, ζήτησε χθες ο Πρόεδρος Κληρίδης. Σε άλλο θέμα γίνεται αναφορά στο τραγικό θάνατο που βρήκε το βράδυ της Κυριακής σε τροχαίο ο Μάριος Γεωργίου, ο νεαρός φοιτητής από την Πάφο που είχε καταδικαστεί στην Αθήνα για υπόθεση φόνου γριάς στο Κουκάκι και μετά την παραμονή του στις ελληνικές φυλακές αθωώθηκε πριν από δυο χρόνια.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Καταιγίδα χωρίς τέλος" ότι χωρίς νέα στοιχεία για την υπόθεση του "παραστρατιωτικού επιτελείου" παρουσιάστηκε χθες στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας το ΑΚΕΛ. Αλλού αναφέρει ότι στην Αθήνα θα συναντηθούν την Τετάρτη όλοι οι άμεσα ανανεμειγμένοι σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο για την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου, μια εβδομάδα πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών στο Στρασβούργο, στις 7 Ιουνίου.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ουδέν νέο έγγραφο" αναφέρει ότι η πολύκροτη συνεδρία της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής στην οποία το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε ότι θα καταθέσει νέα έγγραφα για το "παραστρατιωτικό επιτελείο" περιορίστηκε τελικά σε επαναλήψεις των όσων είχαν λεχθεί τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να παρουσιαστούν ουσιαστικά νέα στοιχεία. Σε άλλο θέμα σημειώνεται ότι τα Ηνωμένα Εθνη επεξεργάζονται τις θέσεις των δυο πλευρών και υπό την καταθοδήγηση του Αλβαρο ντε Σότο επιχειρούν την κωδικοποίησή τους, η οποία αναμένεται να περατωθεί μετά την επίσκεψη των ξένων απεσταλμένων στο Κυπριακό, τον προσεχή Ιούνιο.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ανελέητος πόλεμος φθοράς" γράφει ότι απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει το μπαράζ καταγγελιών που ανταλλάσσουν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, ενώ οι προτροπές του Προέδρου της Δημοκρατίας, διά στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, να χαμηλώσουν οι τόνοι, φαίνεται να πέφτουν στο κενό. Αλλού γράφει ότι οι κρατικές αποθήκες και τα γραφεία τους κρίθηκαν επικίνδυνες ως προς την αντοχή τους με αποτέλεσμα προϊόντα εκατομμυρίων λιρών να παραμένουν απροστάτευτα.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Θα έπεφτα κάτω από την καρέκλα..." γράφει ότι ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης δήλωσε χθες στην Επιτροπή Αμυνας της Βουλής ότι "θα έπεφτε κάτω από την καρέκλα" μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη του "παραστρατιωτικού επιτελείου". Αλλού γράφει ότι τα θέματα για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και της Ελλάδας θα ετοιμάζονται από Επιτροπή Θεματοθετών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει ότι παρά την έκκληση της κυβέρνησης για ηρεμία στην υπόθεση του "παραστρατιωτικού επιτελείου", τα πνεύματα οξύνθηκαν χθες το απόγευμα στη συνεδρία της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής η οποία και συζήτησε τις καταγγελίες του βουλευτή του ΑΚΕΛ Κώστα Παπακώστα. Αλλού γράφει ότι οργισμένοι γονείς παιδιών του κοινοτικού νηπιαγωγείου Πολεμιδιών, έκλεισαν χθες το σχολείο επ'αόριστον επειδή, όπως υποστηρίζουν, υποσταθμός της Αρχής Ηλεκτρισμού που βρίσκεται στην περιοχή, προκάλεσε λευχαιμία σε τέσσερις μαθητές.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΦΖ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 30 May 2000 - 6:24:08 UTC