Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-10-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 3/10/2000 Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αποστολάκη, οι δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί διολίσθησης στο Κυπριακό, η χθεσινή αύξηση στις τιμές των καυσίμων, η επιστροφή του μικρού Αντρέα Βασιλείου από τις ΗΠΑ και η αναμενόμενη επιστροφή των 275 λαθρομεταναστών στο Λίβανο, είναι ορισμένα από τα θέματα που κυριαρχούν στις σελίδες των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Δεν υπήρξε καμία διολίσθηση", γράφει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου χαρακτήρισε "εκτός τόπου" την εκτίμηση των κομμάτων ότι υπήρξε διολίσθηση στο Κυπριακό προς τη συνομοσπονδία και τόνισε πως αυτό που συζητείται είναι λύση βασισμένη στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα αναφέρεται στην επιστροφή του μικρού Ανδρέα Βασιλείου στην Κύπρο, ο οποίος βρισκόταν σε νοσοκομείο των ΗΠΑ όπου υπεβλήθη σε θεραπεία για αντιμετώπιση της λευχαιμίας.

Η "Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Νέο χαράτσι από τη Βουλή" αναφέρεται στη χθεσινή αύξηση στην τιμή των καυσίμων και γράφει πως η Βουλή αύξησε απότομα τις τιμές των καυσίμων πλήττοντας καίρια τους γεωργοκτηνοτρόφους και χωρίς να υπάρξουν εισηγήσεις για ανακούφιση των παραγωγών με ειδικά μέτρα. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα αναφέρει ότι άφαντοι εξακολουθούν να παραμένουν τέσσερις λαθρομετανάστες που φαίρονται να ήρθαν στην Κύπρο μαζί με τέσσερα άλλα άτομα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Κύπρο.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Επενδύουν και σε κοπάδια" γράφει ότι μεγάλες βιομηχανίες του τόπου καθώς και εταιρείες που είναι ήδη εισαγμένες στο ΧΑΚ μπαίνουν δυναμικά στον τομέα της κτηνοτροφίας και παραγωγής γάλακτος με σκοπό τον έλεγχο της γαλακτοβιομηχανίας. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει πως οι ιεράρχες της περιφέρειας Λεμεσού, που θα παρεβρεθούν σήμερα το πρωί σε έκτακτη ιερατική σύναξη, είναι έτοιμοι να ορίσουν επιτροπή αγώνα υπέρ του Μητροπολίτη Αθανάσιου.

Η "Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Γκρεμίζουν τη 'συναπόφαση'", γράφει ότι ο Υφυπουργός Άμυνας της Ελλάδας Δημήτριος Αποστολάκης σε δηλώσεις του χθες λίγο πριν την αναχώρηση του για την Αθήνα "γκρέμισε" την πολιτική λογική του συναποφασίζουμε, λέγοντας πως η Ελλάδα "υποστηρίζει" τις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα αναφέρεται στην επιστροφή των 275 λαθρομεταναστών στη χώρα από την οποία ξεκίνησαν, ύστερα από κατ΄ αρχήν συμφωνία στην οποία περιήλθαν οι κυβερνήσεις της Κύπρου και του Λιβάνου.

Ο "Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Κόβουν 'εισφορές' Υπουργών", γράφει πως αντιπολιτευόμενα κόμματα της Βουλής παρεμβαίνουν ενόψει της προεκλογικής αναμετρήσεως για να περισταλούν οι εισφορές κρατικών κονδυλίων από Υπουργούς στις κοινότητες, και γράφει πως το γεγονός αποτελεί ένδειξη για το φορτισμένο κλίμα που θα ακολουθήσει κατά την προεκλογική εκτρατεία. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει πως η κυβέρνηση της Δημοκρατίας "παραχώρησε μετά από έντονες πιέσεις της Βουλής κατάλογο με τα ονόματα ατόμων για τα οποία έγιναν καταγγελίες ότι συμμετείχαν ενεργά στο πραξικόπημα".

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Έξαρξη αυξήσεων τα Χριστούγεννα", αναφέρεται στη χθεσινή αύξηση στις τιμές των καυσίμων και γράφει πως την περίοδο των Χριστουγέννων λόγω της αυξημένης κατανάλωσης οι αυξήσεις θα έχουν τη μεγαλύτερη έξαρση. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει πως χθες δόθηκε δεύτερη αναβολή από την ολομέλεια της Βουλής στη θεσμική νομοθεσία που προβλέπει την εγκαθίδρυση της Αρχής Υδάτων, η σύσταση της οποίας είναι ένα αίτημα όλων των αγροτικών οργανώσεων που χρονολογείται.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" αναφέρεται στην χθεσινή, πρώτη ημέρα λειτουργίας 24 ολοήμερων δημοτικών σχολείων σε όλη την Κύπρο και γράφει πως το πρόγραμμα των παιδιών επεκτείνεται τρεις ακόμα ώρες οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για κατ'οίκον εργασίες, βοήθεια σε μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήμματα και ατομικές δραστηριότητες. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει πως ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Αβέρωφ Νεοφύτου διαβεβαίωσε πως τα κυπριακά πλοία βρίσκονται σε καλή κατάσταση από πλευράς ασφάλειας.

(ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 3 October 2000 - 7:24:03 UTC