Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-10-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ – 18/10/00 Η κατάσταση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και οι χθεσινές επαφές και δηλώσεις που έγιναν, είναι το κύριο θέμα που απασχολεί το σημερινό κυπριακό Τύπο. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης θέματα που αφορούν το Κυπριακό, την έναρξη της άσκησης της Εθνικής Φρουράς "Νικηφόρος" και τη χθεσινή διαδήλωση και απεργία στα κατεχόμενα.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Νέα μέτρα στήριξης ΧΑΚ" γράφει ότι σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει μέτρα τα οποία θα στηρίξουν το θεσμό του Χρηματιστηρίου και ότι θα γίνει νέα σύσκεψη στην οποία θα παραστούν το ΔΣ του ΧΑΚ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο σύνδεσμος των επενδυτών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κυβέρνηση διέψευσε χθες τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι τα άτυπα έγγραφα ντε Σότο οδηγούν σε συνομοσπονδία, αφήνοντας να νοηθεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή γίνεται επιλεκτική διαρροή του περιεχομένου τους.

Η "Μάχη" στο κύριο θέμα προβάλλει τη συμφωνία Ισραηλινών και Παλαιστινίων με τίτλο "'Ειρήνη' στη Μέση Ανατολή". Σε άλλο θέμα γράφει πως με πληγή που ανοίγει ξανά και ξανά μοιάζει η κόντρα του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρδιοπαθών με την Κυβέρνηση για την 'ελευθερία' των ασθενών να επιλέγουν το νοσηλευτήριο όπου επιθυμούν να χειρουργηθούν. Αλλού γράφει πως με σκοπό να έχει ενδιάμεσες διαβουλεύσεις με τις δύο πλευρές ενόψει του πέμπτου γύρου συνομιλιών έρχεται στην Κύπρο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ για το Κυπριακό.

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Τι λέει ο πρατηριούχος" προβάλλει δηλώσεις του πρατηριούχου που φέρεται ως προμηθευτής καυσίμων στην Πύλα, ότι όντως έχει πελάτες Τουρκοκύπριους, αλλά, υποστήριξε, ότι η πώληση καυσίμων στα κατεχόμενα γίνεται από εταιρίες. Σε άλλο θέμα σχετικά με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας γράφει ότι αυξάνονται οι απαισιόδοξοι για το μέλλον της Κύπρου και ότι ένα ποσοστό του 47,7 % δηλώνει μη ικανοποιημένο από την πολιτική του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Κυπριακό.

Η "Σημερινή" στο πρωτοσέλιδο θέμα της με τίτλο "Ανοικτοί λογαριασμοί" αναφέρεται σε χθεσινό διπλωματικό παρασκήνιο μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας - ΝΑΤΟ, που εξελίχθηκε σε θρίλερ, για τον έλεγχο του Αιγαίου. Αλλού γράφει πως "φρούδες" αποδείχθηκαν οι ελπίδες των επενδυτών για μια ουσιαστική παρέμβαση της Κυβέρνησης στα χρηματιστηριακά δρώμενα, αφού ούτε και χθες υπήρξε κάποια σημαντική ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος, περιορίστηκε να αναφερθεί σε αφελείς επενδυτές, οι οποίοι δίνουν πίστη σε διαδόσεις.

Ο "Φιλελεύθερος" στεγάζει το κύριο θέμα του κάτω από τον τίτλο "Τεχνητή αναπνοή στο ΧΑΚ" γράφει ότι καθοριστικής σημασίας χαρακτηρίζεται για την πορεία των τιμών στο Χρηματιστήριο η σημερινή συνάντηση, αφού τα πράγματα εξακολουθούν να παραμένουν ρευστά. Σε άλλο θέμα προβάλλει δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης για Θέματα διεύρυνσης της ΕΕ Ενέκο Λάνταμπουρ ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και σταθερή δέσμευση εκ μέρους της Ενωσης για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο "ΧΑΚ:Κοινή Αντιμετώπιση" αναφέρεται σε εισήγηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω επιστολής, για σύσταση και σύγκληση διακομματικής επιτροπής υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών για αναζήτηση και εξεύρεση συγκεκριμένων προτάσεων για εκτόνωση της κρίσης στο ΧΑΚ. Σε άλλο θέμα και κάτω από φωτογραφία γράφει πως πάνω από 15.000 Τ/Κ ξεσηκώθηκαν χθες κατά της δέσμης οικονομικών μέτρων που τους επέβαλε η Αγκυρα.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" προβάλλει πρωτοσέλιδα τη συμφωνία για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Στις εσωτερικές σελίδες προβάλλει τις χθεσινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου με αφορμή δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, με τις οποίες διαψεύδει ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμποταν Μιλόσεβιτς ή μέλη της οικογένειάς του έχουν λογαριασμούς στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στη στρατιωτική άσκηση "Νικηφόρος", που άρχισε χθες με την κατάταξη των εφέδρων.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Financial Mirror" γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών απηύθυνε σκληρή προειδοποίηση προς τους χρηματιστές και τους διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων να αρχίσουν να αγοράζουν μετοχές για να σταματήσει η μαζική πτώση των τιμών, διαφορετικά να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες. Σε άλλο θέμα προβάλλει δηλώσεις του αξιωματούχου της ΕΕ ότι η Κύπρος προηγείται στο κλείσιμο κεφαλαίων αλλά απομένουν τα δύσκολα θέματα.

(ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Wednesday, 18 October 2000 - 8:44:51 UTC