Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-03-04

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Aνασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(K) Aνασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 4/03/2001 Οι προεργασίες των κομμάτων για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές και οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα. Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο περιλαμβάνουν τροχαίο δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε μαθητής, τις εποχιακές ιώσεις και πιλοτικό σχέδιο ανακύκλωσης αλουμινίου, πλαστικού, χαρτιού και γυαλιού.

H "Aλήθεια" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Προσφυγή κατά Πιττοκοπίτη" ότι εκτός από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου όπου θα οδηγηθεί προς συζήτηση το θέμα των παράτυπων υπερβάσεων στο Ελληνικό Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου, ο Α' Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Πιττοκοπίτης θα υποχρεωθεί να βρει και να δώσει απαντήσεις και διά της δικαστικής οδού, αφού έχει καταχωρηθεί προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο με την οποία ζητείται η ακύρωση της εκλογής του κ. Πιττοκοπίτη και των άλλων τεσσάρων μελών της επιτροπής του ΕΣΤ Πάφου. Αλλού σημειώνει ότι συνολικά 51 υποψήφιοι διεκδικούν σήμερα σε τέσσερεις επαρχιακές εκλογικές συνελεύσεις 37 θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Νεανικό αίμα στην άσφαλτο" αναφέρει ότι ένας νεκρός και τρεις τραυματίες, όλοι μαθητές, ήταν ο απολογισμός δυστυχήματος που σημειώθηκε στο βράδυ της Παρασκευής στο δρόμο Περιστερώνας - Ορούντας. Το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε περιτοίχισμα οικίας και στη συνέχεια σε κυπαρίσσι με αποτέλεσμα να ανατραπεί στη μέση του δρόμου. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι το "πράσινο φως" για ένταξη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου πήρε προχθές η Suphire Financial Services από το ΔΣ του ΧΑΚ.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Στροφή ΔΗΣΥ προς ΔΗΚΟ" ότι ο ΔΗΣΥ, συνεκτιμώντας τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης του ΣΙΓΜΑ, σε συνδυασμό με την ανάλυση των δικών του εμπειρογνωμόνων, προχωρεί σε κινήσεις τακτικής προς το Κέντρο, σε μια προσπάθεια να αντλήσει ψήφους από τη μεγάλη δεξαμενή του ΔΗΚΟ. Αλλού αναφέρει ότι ανώτερος υπάλληλος της Αρχής Ηλεκτρισμού στην Πάφο έκλεβε για περίοδο τουλάχιστον ενός έτους, κατά τη διάρκεια του 2000, ηλεκτρικό ρεύμα και το διοχέτευσε σε τουριστικά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Θέσεις μάχης" αναφέρει ότι θέσεις μάχης παίρνουν τα κόμματα ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 27ης Μαϊου. Η εφημερίδα αναφέρεται στο ίδιο θέμα στα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας "SRI" που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του "Σίγμα" και με βάση την οποία για την περίοδο 4 μέχρι 20 Φεβρουαρίου ο ΔΗΣΥ βρίσκεται έξι ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το ΑΚΕΛ (33,1% - 27%). Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται διορισμός του τέταρτου Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας για την πλήρωση της θέσης που κενώθηκε με την προαγωγή του Ναθαναήλ Παπαγεωργίου στο βαθμό του Υπαρχηγού.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Με το βλέμμα στις προεδρικές" ότι οι προεδρικές εκλογές του 2003 σφραγίζουν τις κομματικές ενέργειες ενόψει βουλευτικών εκλογών και όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί άρχισαν δειλά-δειλά να παραδέχονται και δημοσίως πως το ποσοστό που θα βγάλουν οι κάλπες θα παίξει σημαντικό ρόλο στα επόμενα βήματά τους και θα καθορίσει τις επιδιωκόμενες συνεργασίες για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει ότι αυξημένα κρούσματα εποχιακών ιώσεων παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό, λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Ρολάνδης εναντίον ΔΗΣΥ" αναφέρει ότι ενοχλημένος από το χαρακτηρισμό "υπουργού της Λ. Κίνας" που του έδωσε την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος της Επιτροπής της Επιτροπής Ελέγχου Χρίστος Πουργουρίδης, ο Υπουργός Εμπορίου με γραπτή του δήλωση ξεσπαθώνει κατά του ΔΗΣΥ και των βουλευτών που έλαμψαν διά της απουσίας τους από την Επιτροπή "και άφησαν σύμφωνα με τη δήλωση Ρολάνδη την αντιπολίτευση να μονοπωλεί τις εργασίες της Επιτροπής και να μέμφεται την κυβέρνηση...". Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ολοκληρώνονται σήμερα με την εκλογική συνδιάσκεψη της Λευκωσίας οι επαρχιακές εκλογικές συνδιασκέψεις του ΑΚΕΛ για την επιλογή των υποψηφίων βουλευτών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Μail" γράφει ότι πιλοτικό σχέδιο για πλήρη ανακύκλωση άρχισε να εφαρμόζεται σε πέντε δήμους στη Λευκωσία, τη Λεμεσό και την Πάφο με διαχωρισμό του αλουμινίου, του πλαστικού, του χαρτιού και του γυαλιού. Αλλού αναφέρει ότι ο Διευθυντής της Ανώτερης και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαλλούκας δήλωσε ότι η Κύπρος θα αποκτήσει Ανοικτό Πανεπιστήμιο μέχρι το 2002 ανεξαρτήτως κόστους.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 4 March 2001 - 12:24:03 UTC