Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-03-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Aνασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 19/3/2001 Οι χθεσινές παγκύπριες συνδιασκέψεις των Ενωμένων Δημοκρατών και των Νέων Οριζόντων και η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων τους, οι βομβιστικές επιθέσεις το Σαββατοκυρίακο και οι τριβές μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τις εγκληματικές ενέργειες είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

H "Aλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Χαμηλώστε τους τόνους" ότι "πυροσβεστική παρέμβαση" με στόχο να χαμηλώσουν οι τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης, επεχείρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι "αρνητικότατη εντύπωση αλλά και έκπληξη" προκάλεσε στους χρηματιστηριακούς κύκλους η δημοσίευση το Σαββατοκυρίακο, από μερίδα του Τύπου, επιστολής που απεστάλη από πρώην ανώτατα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προς τη Διερευνητική Επιτροπή για το ΧΑΚ με καταγγελίες για κακώς γενόμενα στο ΧΑΚ την περίοδο 1999 και εντεύθεν.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Δεύτερο κτύπημα μέσα σε 24 ώρες" αναφέρει ότι για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, ο εισαγωγέας ειδών ένδυσης, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, 35 ετών από τη Λευκωσία, έγινε στόχος βομβιστών. Αγνωστοι ανατίναξαν χθες λίγο μετά τα μεσάνυκτα, το δεύτερο πολυτελές αυτοκίνητο του μάρκας BMW. Αλλού γράφει ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δηλώνουν ότι θέλουν και επιδιώκουν ήπιο πολιτικό κλίμα και διάλογο ενόψει των βουλευτικών εκλογών και ότι θα εξακολουθήσουν να εργάζονται σθεναρά προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Απλετο φως στις περιουσίες των βουλευτών" ότι την ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια στα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών δηλώνουν έξι βουλευτές στην εφημερίδα και εισηγούνται όπως αυτά δημοσιοποιούνται, προκειμένου να γνωρίζει ο λαός τις πηγές των εισοδημάτων τους, καθώς και τα οικονομικά τους συμφέροντα. Σε άλλο θέμα σημειώνει ότι με ενθουσιασμό και πίστη ότι θα καταξιωθούν οι θέσεις τους στις εκλογές του Μαϊου, οι Νέοι Ορίζοντες και οι ΕΔΗ κήρυξαν από χθες και επίσημα την προεκλογική τους εκστρατεία.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Αδίστακτοι βομβιστές" σημειώνει ότι με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τη δράση τους οι εγκληματίες δημιουργώντας συνεχείς "πονοκεφάλους" στο Αστυνομικό Σώμα αφού το τελευταίο διήμερο είχαμε νέο μπαράζ βομβιστικών ενεργειών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ιογενείς γαστρεντερίτιδες κουβάλησε μαζί της η άνοιξη. Η αλλαγή της θερμοκρασίας ευθύνεται για την αύξηση της νοσηρότητας αυτή την εποχή και πολλοί Κύπριοι υποφέρουν από εμετούς, διάρροιες και πόνους στο στομάχι, συμπτώματα που οφείλονται στην ιογενή γαστρεντερίτιδα.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Θα προκαλέσουν κρίση" ότι προφορικό μήνυμα προς τον Ραούφ Ντενκτάς θα μεταφέρουν οι "15" της ΕΕ, ως απάντηση στις επιστολές που έστειλε πρόσφατα ο κατοχικός ηγέτης σε Ευρωπαίους ηγέτες και τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ζήτησε τη βοήθεια των κομμάτων για έλεγχο του εγκλήματος, ενώ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για "εκτός ορίων εμπαιγμούς του κράτους από τους εγκληματίες".

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Το έγκλημα οργιάζει η κυβέρνηση απουσιάζει" γράφει ότι "αφιερωμένο" στους βομβιστές ήταν το Σαββατοκυρίακο που μας πέρασε αφού η μια βόμβα διαδεχόταν την άλλη, ενώ η Αστυνομία "έτρεχε ασθμαίνοντας πίσω από τα γεγονότα". Αλλού η εφημερίδα γράφει για ότι "παντελή περιφρόνηση της κυβέρνησης για τα προβλήματα των μικρομεσαίων καταστηματαρχών" κατήγγειλε χθες από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της ΠΟΒΕΚ ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης Μέλιος Γεωργίου.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΗΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 19 March 2001 - 7:24:03 UTC