Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-04-02

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 02/04/2001 Η πληροφορία ότι πολλοί από τους αθίγγανους που εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές είναι κατάσκοποι κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης τις επαφές για το Εθνικό Σχέδιο Υγείας και την εξέταση της πρότασης για δημιουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα με τίτλο "Το ΑΚΕΛ απορρίπτει τον Τάσσο" γράφει ότι "ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είναι αρεστός στην πλειοψηφία των μελών έστειλε τις τελευταίες εβδομάδες η βάση του κόμματος προς την ηγεσία του ΑΚΕΛ." Αλλού γράφει ότι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών θα εξετάσει σήμερα την πρόταση του βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστου Πουργουρίδη για δημιουργία πέντε εκλογικών κέντρων σε χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να ασκηθεί το εκλογικό δικαίωμα από φοιτητές εξωτερικού.

"Το Θάρρος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ο Ντενκτάς αποστέλλει πράκτορες με τους φυγάδες" ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης επιβεβαίωσε την πληρφορία ότι ορισμένοι από τους φυγάδες που ήρθαν πρόσφατα από τα κατεχόμενα "είναι πράκτορες των Τούρκων. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης για "λόγους δημοσίου συμφέροντος" αποφάσισε τον τερματισμό της δίκης των Αρχιμανδριτών Κωνσταντινίδη και Αργυρίδη στην υπόθεση συνωμοσίας εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Αρον Αρον τον Μιλόσεβιτς" ότι ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμποταν Μιλόσεβιτς συνελήφθη χθες από τις γιουγκοσλαβικές αρχές με την κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης επανέλαβε την αποφασιστικότητά του για αγώνα για την απελευθέρωση της Κύπρου μετά τους χθεσινούς εορτασμούς για την επέτειο της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ το 1955.

"Η Σημερινή" με τίτλο "Αθίγγανοι - κατάσκοποι", γράφει ότι πολύ σοβαρές διαπιστώσεις προσλαμβάνει το πρόβλημα των αθίγγανων, αυτόμολων στις ελεύθερες περιοχές μετά τις καταγγελίες του Νίκου Κόση ότι πολλοί από αυτούς "είναι κατάσκοποι", οι κινήσεις των οποίων όμως παρακολουθούνται στενά από την αστυνομία της Δημοκρατίας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος σε δηλώσεις του για την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου στην Κύπρο, "έριξε λάδι στη φωτιά", εμφανιζόμενος να θεωρεί "το Βατικανό κατώτερο από τη Μητρόπολή του και τον Ποντίφικα ιεραρχικά χαμηλότερό του".

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Μας στέλλουν και πράκτορες" γράφει ότι αυξάνεται το ρεύμα των αθίγγανων που φθάνουν στις ελεύθερες περιοχές. Αναφέρει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης αποκάλυψε ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, φαίνεται να έχει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία κάποιοι από αυτούς είναι πράκτορες του κατοχικού καθεστώς. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στο ΕΣΥ και γράφει ότι "υπό την πίεση των απεργιών που έχουν εξαγγελθεί από τραπεζικούς και δημόσιους υπαλλήλους" αρχίζουν σήμερα συναντήσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για άρση των εμποδίων για το ΕΣΥ.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα "Απροκάλυπτη ανάμειξη υπουργών" γράφει ότι το Προεδρικό "κατόπιν έντονης απαίτησης του ΔΗΣΥ" προετοιμάζει την ενεργό εμπλοκή υπουργών στην προεκλογική εκστρατεία, σε βαθμό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "απροκάλυπτη", καθιστώντας πλέον "άνευ λόγου τον περιβόητο επτάλογο" του Προέδρου Κληρίδη. Αλλού γράφει ότι Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τη σημερινή συνάντησή του με την ηγεσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ και ΕΠΟΠΑΗ, δεν θα υπάρχει λόγος για λήψη δυναμικών μέτρων.

(ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΑΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 2 April 2001 - 7:24:04 UTC