Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-04-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΚΥΠΕ - 5/4/2001 Ή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για σύσταση Σταθεροποιητικού Ταμείου για στήριξη του ΧΑΚ, η κατάσχεση μεγάλου αριθμού κροτίδων από την αστυνομία, η κλοπή εικόνων από το κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, η ομιλία του Θεόδωρου Πάγκαλου στην Πάφο και οι προτάσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων για την ΑΤΗΚ, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο "Σταθεροποιητικό χωρίς δάνειο" γράφει ότι η κυβέρνηση "άφησε αδειανές τις φαρέτρες της αντιπολίτευσης" μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προικοδοτήσει το Σταθεροποιητικό Ταμείο για το Χρηματιστήριο με χρήματα που προέρχονται από το τέλος που καταβάλλουν οι επενδυτές για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος "έμεινε πλήρως εκτεθειμένος" σχετικά με την αξιοποίηση των μετοχών του ΔΗΚΟ, καθώς σε προηγούμενη δήλωσή του "είχε ισχυριστεί ότι το κόμμα του δεν πούλησε μετοχές".

"Η Μάχη" στεγάζει το κύριο θέμα της κάτω από τον τίτλο "Ο Αττίλας ρήμαξε τη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα" και γράφει ότι οι κατοχικές αρχές ρήμαξαν ένα από τους πιο ιερούς χώρους της Εκκλησίας μας στα κατεχόμενα, το μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Εξαφάνισαν τις άγιες εικόνες και όλα τα πολύτιμα τιμαλφή του κατεχόμενου μοναστηριού μεταξύ των οποίων και η χρυσή εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα μαζί με τα χρυσά και αργυρά τάματα των πιστών. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι στο Τμήμα Πυροτεχνουργών του Αρχηγείου Αστυνομίας καταφθάνουν συνεχώς κιβώτια γεμάτα από κροτίδες και πυροτεχνήματα.

Ο "Πολίτης" με τίτλο "Παρέμβαση Κληρίδη - Χέρι βοηθείας από Προεδρικό" γράφει πως με παρέμβαση του Προέδρου Κληρίδη επιχειρεί η κυβέρνηση να στηρίξει το Χρηματιστήριο και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού, δίνοντας 100 εκατομμύρια λίρες για στήριξη των μετοχών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο πρώην ΥΠΕΞ της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος είναι στην Κύπρο, "άστραψε και βρόντηξε" εναντίον των υποστηρικτών συνομοσπονδιακής λύσης στο Κυπριακό.

"Η Σημερινή" στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο "'Αδειάζουν' τον Σημίτη", γράφει ότι η ελληνική πρεσβεία στην ?γκυρα, σε έκθεσή της "γκρεμίζει το μύθο του Ελσίνκι" και ότι η πολιτική της επαναπροσέγγισης με την Τουρκία αποτελούσε "μέρος ενός πρωθύστερου σχεδίου" που αποσκοπούσε στην άρση των αντιρρήσεων της Ελλάδας για την υποψηφιότητα της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι σε "χρόνο ρεκόρ", το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην τροποποίηση των "επίμαχων" άρθρων του ΕΣΥ, ενώ η ΠΑΣΥΔΥ ακόμη δεν βρήκε το χρόνο να συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του με τίτλο "?γκυρα: Μένει αμετακίνητη" γράφει ότι η ?γκυρα παραμένει αμετακίνητη στις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και στην Κύπρο παρόλο που σε επίπεδο τακτικής παρουσιάζεται διαφοροποιημένη. Οι συντάκτες έκθεσης της ελληνικής πρεσβείας στην ?γκυρα εκτιμούν ότι για το Κυπριακό ότι η τουρκική αδιαλλαξία θα συνεχισθεί και το 2001. Αλλού γράφει ότι η ΑΤΗΚ, την οποία ο Υπουργός Συγκοινωνιών Αβέρωφ Νεοφύτου παρομοίασε με μια "σαραντάρα γυναίκα", η οποία θα μπορεί να ανταγωνιστεί σε ένα φιλελευθεροποιημένο περιβάλλον, θα διαθέσει στους υπαλλήλους της, ποσοστό 6% των μετοχών της.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της με τίτλο "...καίει η αλήθεια" γράφει ότι το ΑΚΕΛ "ξεμεσκάρεψε την επίπλαστη και ωραιοποιημένη εικόνα της οικονομίας", που ο ΔΗΣΥ "πλασάρει" στην κοινωνία της Κύπρου, και αναφέρεται σε "αποστομωτικές απαντήσεις" που έδωσε χθες ο Νίκος Κατσουρίδης στον Πρόδρομο Προδρόμου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι "πάσχει η αναδόμηση του Συνοικισμού Ανθούπολης", αφού παρουσιάζονται "κακοτεχνίες που συνεχίζονται", προκαλώντας "την αγανάκτηση και τα παράπονα των κατοίκων".

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" ως κύριο θέμα της προβάλλει την κατάσχεση 67 χιλιάδων κροτίδων από την αστυνομία και γράφει ότι οι καταστηματάρχες διατάχθηκαν να "προσέχουν" νεαρούς πελάτες που προτίθενται να αγοράσουν εκρηκτικά υλικά. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι πολύτιμες εικόνες και κοσμήματα, λείπουν από το κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα εδώ και εφτά χρόνια και οι αρχές του ψευδοκτράτους αρνούνται να τα τοποθετήσουν στην αρχική τους θέση.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΔΝ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 5 April 2001 - 7:24:03 UTC