Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-06-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


y ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 10/6/2001 Η χθεσινή οικογενειακή τραγωδία στο Παραλίμνι, η σημερινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΣΟΣ, η εκλογή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ, η πρώτη συνέντευξη του νέου Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, αλλά και πληροφορίες για έτοιμα σενάρια των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" με τίτλο "Οικογενειακό μακελειό στο Παραλίμνι" γράφει πρωτοσέλιδα ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε 57χρονος από το Παραλίμνι "όπλισαν τα χέρια του με αποτέλεσμα να σφάξει την 55χρόνη σύζυγό του" και ακολούθως να θέσει τέρμα στη ζωή του. Αλλού γράφει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών αναμένεται να δοθεί "νέα μάχη" με ζητούμενο το χρόνο και τον τρόπο διεξαγωγής εκλογικού συνεδρίου με στόχο την αλλαγή της ηγεσίας του Κινήματος.

"Η Μάχη" με τίτλο "Λόγω ζήλιας κατακρεούργησε την σύζυγό και αυτοκτόνησε" αναφέρεται στην χθεσινή τραγωδία στο Παραλίμνι, και γράφει ότι ο Νικάλας Χατζηαντρεόυ αντίκρισε χθες την αυγή νεκρούς, την μητέρα του σε λίμνη αίματος στην κουζίνα του σπιτιού της και δίπλα της ένα χασαπομάχαιρο και τον πατέρα του στο σαλόνι έχοντας πλάι του το κυνηγετικό του όπλο. Αλλού γράφει ότι αν η Κύπρος ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει τη σημαντικότερη ελληνική διπλωματική επιτυχία των τελευταίων χρόνων, με την Τουρκία να δέχεται "υψηλό κόστος".

Ο "Πολίτης" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Σταυροδρόμι Λαθρεμπόρων", γράφει ότι έκθεση της επιτροπής οικονομικών του βρετανικού κοινοβουλίου αναφέρει ότι η Κύπρος "αναβαθμίστηκε στο διεθνές λαθρεμπόριο τα τελευταία δυο χρόνια" και 20 δισεκατομμύρια πακέτα τσιγάρα εξάγονται κάθε χρόνο στη Βρετανία λαθραία. Αλλού γράφει ότι οι Κόλιν Πάουελ και ?λβαρο Ντε Σότο έχουν εξαντλήσει τα όρια της υπομονής τους με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, τον οποίο καλούν να δώσει "νέο δείγμα γραφής" για λύση του Κυπριακού ή η Κύπρος χωρίς πρόβλημα θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η Σημερινή" παραθέτει κάτω από τον τίτλο "Ιδού το ντοκουμέντο" έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας που συζητήθηκε γιατί έφερε στο φως "την ασυνεννοησία και την έλλειψη συντονισμού μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας", όπως γράφει, προσθέτοντας ότι πριν από λίγες μέρες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε ότι η Λευκωσία αγνοεί την ύπαρξη του εγγράφου. Αλλού γράφει ότι με ψηφοφορία "οπωσδήποτε" θα κριθεί η θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο "Έτοιμα σενάρια λύσεως", γράφει ότι έτοιμα σενάρια λύσης έχουν τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία και αναμένεται να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο έγγραφο προς τις εμπλεκόμενες πλευρές όταν επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, με τον ?λβαρο Ντε Σότο να έχει επεξεργαστεί ιδέες για όλες τις πτυχές στηριζόμενες στα άτυπα έγγραφα που έχουν ήδη δοθεί. Αλλού γραφεί ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα λιγοστέψουν κατά δύο ώρες τα μαθήματα στην Α΄ και Β΄ τάξη Γυμνασίου, ενώ στη Γ΄ τάξη θα εισαχθεί η Πληροφορική.

Η "Χαραυγή" με τον τίτλο "Τραγωδία" γράφει ότι "η παθολογική ζήλια θόλωσε το μυαλό του Νικόλα Ξενή Χατζηαντρέου", ο οποίος χθες την αυγή "μαχαίρωσε επανειλημμένα" τη σύζυγό του Κατελού Ξενή Χαρίτου και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το κυνηγετικό του όπλο. Αλλού, παραθέτει συνέντευξη του νέου Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα ασκεί τα καθήκοντά του με αντικειμενικότητα "δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του".

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Sunday Mail" στην πρώτη της σελίδα γράφει ότι αξιωματούχοι της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασαν χθες την πεποίθηση ότι η απόρριψη εκ μέρους της Ιρλανδίας της συμφωνίας για διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δυσχεραίνει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την ΕΕ. Αλλού γράφει ότι με καλά εκπαιδευμένο παραϊατρικό προσωπικό στα ασθενοφόρα των νοσοκομείων μας, θα σωθούν ζωές, προσθέτοντας ότι το 1999 ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης υποσχέθηκε την ίδρυση επιμορφωτικής σχολής νοσοκόμων που ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΑ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 10 June 2001 - 8:24:03 UTC