Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-08-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


CONTENTS (K) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ 30/08/2001 Η άφιξη χθες του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο για σειρά επαφών και η χθεσινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, οι επαφές του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στη Ρωσία, οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Συγκοινωνιών στο θέμα του δορυφόρου "Hellas Sat", η ανακάλυψη από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής τεσσάρων ξενόφερτων ασθενειών, οι διεργασίες των κομμάτων για τις Δημοτικές Εκλογές και η ανάθεση της διαχείρισης των αεροδρομίων σε στρατηγικό επενδυτή είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο "Συναντήσεις ουσίας θα έχει ο ντε Σότο", γράφει ότι "κατευθείαν στο ψητό" μπαίνει από σήμερα ο Αλβαρο ντε Σότο διότι στην πρωινή συνάντηση με τον Πρόεδρο δεν θα περιοριστεί απλώς στο πως θα επιτευχθεί η επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά θα γίνει και ανασκόπηση των θέσεων της Ε/κ πλευράς σύμφωνα και με τα έγγραφα που δόθηκαν προς τα ΗΕ, εις απάντηση των άτυπων εγγράφων που έδωσε πέρσι τον Νοέμβριο. Αλλού γράφει ότι μετά τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Συγκοινωνιών πριν από την υπογραφή της συμφωνίας για τους δορυφόρους του "Hellas - Sat" που Κύπρος και Ελλάδα θα εκτοξεύσουν, διασφαλίστηκαν τα συμφέροντα της Κύπρου.

"Η Μάχη" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Φιλοφρονητική η πρώτη συνάντηση", γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χθες, μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αλβαρο ντε Σότο, ότι δεν έγιναν βολιδοσκοπήσεις από τον κ. ντε Σότο, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε πως θα έχει τύχη με τις συνομιλίες όταν υπάρξει λύση του Κυπριακού. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου δήλωσε χθες ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν αντιτίθεται στη διοργάνωση από Αθήνα και Αγκυρα του EURO 2008, υπό τον όρο ότι δεν θα παραμεριστεί το Κυπριακό.

Ο "Πολίτης" στο κύριο του θέμα με τίτλο "4 ασθενείς γράφουν ιστορία" γράφει ότι τέσσερις ξενόφερτες κληρονομικές ασθένειες εντόπισαν στον κυπριακό πληθυσμό επιστήμονες στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Πρόκειται για δύο ασθένειες νευρολογικής και δύο νεφρολογικής φύσης. Αλλού γράφει ότι ο ΥΠΕΞ, ο οποίος παραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, ζήτησε και πήρε ρωσική βοήθεια από τον ομόλογό του Ιγκόρ Ιβανόφ ενόψει της συνόδου των ΥΠΕΞ των ισλαμικών κρατών, που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η "Σημερινή" υπό τον τίτλο "Τριπλή αποστολή" γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Αλβαρο ντε Σότο πήρε τη σκυτάλη από τον Κόφι Ανάν, έφθασε χθες στην Κύπρο με αποστολή να συζητήσει τις λεπτομέρειες επί της διαδικασίας και να επιτύχει τη νομιμοποίησή της και από τις δύο πλευρές, να συγκαλύψει τις συνομοσπονδιακές θέσεις του Τ/Κ ηγέτη και να μελετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν την υποβολή άτυπων εγγράφων. Αλλού γράφει ότι βάζει συνεχώς νερά, το πλοίο της προωθούμενης συνεργασίας ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, και ΚΙΣΟΣ στις δημοτικές εκλογές εξαιτίας των όρων και απαιτήσεων και των τριών κομμάτων.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Αρχίζουν με την ΄ισότητα΄ ", γράφει ότι τα ΗΕ έχουν διαβεβαιώσει τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ότι ισχύει η δήλωση του ΓΓ της 12ης Σεπτεμβρίου για το ισότιμο καθεστώς των μερών, το οποίο θα αναγνωρισθεί στην τελική λύση, ενώ η Λευκωσία έσπευσε χθες να στείλει σαφές μήνυμα προς ΗΕ και μεσολαβητές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί εξευμενισμό του Τ/Κ ηγέτη. Αλλού γράφει ότι το ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του σε σχέση με τα δημοσιεύματα για "παραχώρηση" έκτασης γης εντός της νεκρής ζώνης, αναφέρει ότι έγιναν και συνεχίζονται οι συζητήσεις με τα ΗΕ.

Η "Χαραυγή" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Ερευνα - Καταπέλτης" γράφει ότι "καταπέλτης" είναι για την κυβέρνηση και τους "θιασώτες" της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων είναι τα ευρήματα - συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε η Ομάδα Εργασίας του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η οποία μελέτησε σε βάθος το προτεινόμενο σύστημα για την ανάπτυξη των αεροδρομίων μας μέσω στρατηγικού επενδυτή. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε χθες ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία για την Ε/κ πλευρά είναι εάν όντως θα γίνουν συνομιλίες στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" υπό τον τίτλο "Ο ντε Σότο σε νέο γύρο συνομιλιών", γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ έφθασε στην Κύπρο χθες, για σειρά επαφών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, με την ελπίδα επανέναρξης συνομιλιών στις αρχές του επόμενου μήνα. Αλλού γράφει ότι το τηλεοπτικό δίκτυο CNN θα διαφημίσει την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό για τρεις μήνες, όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 30 August 2001 - 8:24:04 UTC