Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-11-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 07/11/2005

Τα προβλήματα που καλείται η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα να επιλύσει στις Κυπριακές Αερογραμμές, στον τομέα της υγείας, καθώς και αναφορικά με τα αιτήματα των πατατοπαραγωγών, η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα των αρχιεπισκοπικών εκλογών, το περιεχόμενο του κειμένου εταιρικής σχέσης ΕΕ - Τουρκίας καθώς και η ικανοποίηση που εξέφρασε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος κατά την επιστροφή του από το Παρίσι σχετικά με τις επαφές που είχε στη Γαλλία, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' με τίτλο «3 Μέτωπα για την κυβέρνηση» γράφει ότι λύσεις σε τρία ανοικτά μέτωπα καλείται να δώσει μέσα στα επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση. Αναφέρεται στα προβλήματα των κυβερνητικών γιατρών, των Κυπριακών Αερογραμμών και των πατατοπαραγωγών. Η εφημερίδα γράφει ότι η προσέγγιση των προβλημάτων αυτών από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο ''είναι απαξιωτική''. Αλλού γράφει ότι ιδιαίτερα σημαντικές για τους Τ/Κ είναι οι επόμενες μέρες καθώς αναμένουν πολλά τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και από το Συμβούλιο της Ευρώπης τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

«Το Θάρρος» υπό τον τίτλο «Κρίνονται σήμερα οι αρχιεπισκοπικές εκλογές» γράφει ότι μέσα σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να συνέλθει σήμερα η Ιερά Σύνοδος για να συζητήσει την πρόταση του Μητροπολίτη Κιτίου αναφορικά με τις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι στην κατεχόμενη Καρπασία και συγκεκριμένα στο Τρίκωμο και τη Βοκολίδα καταστρέφονται αρχαιότητες της Κύπρου στο βωμό της οικοδομικής ανάπτυξης. Προσθέτει πως νεκρούπολη της εποχής του Σιδήρου καθώς και μια εκκλησία έχουν καταστραφεί.

Ο «Πολίτης» στο πρωτοσέλιδο του θέμα με τίτλο «Σε τροχιά διαγραφής» γράφει ότι διαζύγιο με τον Μάριο Ματσάκη φαίνεται να είναι διατεθειμένο να πάρει οριστικά το ΔΗΚΟ τις αμέσως επόμενες μέρες. Γράφει ότι οι τελευταίες ενέργειες του ευρωβουλευτή αλλά και οι δηλώσεις του εναντίον του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ ελάχιστα περιθώρια αφήνουν στην ηγεσία του κόμματος να επιδείξει για άλλη μια φορά πολιτική ανοχής. Αλλού γράφει ότι σε δυναμικές κινητοποιήσεις με απαίτηση να ληφθούν μέτρα για αντιμετώπιση του κόστους διακίνησης και θέρμανσης, θα προχωρήσουν 20 κοινότητες της Λεμεσού.

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σύνοδος με βολές από τους Ιεράρχες» γράφει ότι βολές εναντίον αλλήλων εκτόξευσαν και χθες ιεράρχες με αφορμή τη σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου. Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η εικόνα που διαμορφώθηκε μετά τις επισκέψεις στο Φανάρι και η πρόταση του Μητροπολίτη Κιτίου. Αλλού γράφει ότι οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης θα διακόψουν μεθαύριο για δύο ώρες τα μαθήματά τους για να συζητήσουν με τους μαθητές και τους γονείς το πρόβλημα της παραβατικότητας στα σχολεία.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Στην τσιμπίδα ΕΕ η Τουρκία» γράφει ότι σημαντικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν τις αναφορές για ομαλοποίηση των κυπρο-τουρκικών σχέσεων και αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, αναμένεται να ενσωματωθούν στα τελικά κείμενα της αναθεωρημένης εταιρικής σχέσης της έκθεσης προόδου όπως και σε αυτή της στρατηγικής ΕΕ - Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι Ρώσος μεγιστάνας που διαχειρίζεται πετρελαιοπηγές στην Κασπία θάλασσα, φέρεται να έχει επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον για επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στα κατεχόμενα.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Στα πλαίσια του ΟΗΕ το Κυπριακό» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας διαμήνυσε πως το Κυπριακό πρέπει να παραμείνει στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενώ υπέδειξε πως οι φωνές για ευρωπαϊκή λύση, έμμεσα ή άμεσα αρνούνται το συμβιβασμό για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αλλού γράφει ότι πλήρη ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Γαλλία. Κατά τη διάρκεια των επαφών του ο Κύπριος Πρόεδρος συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, το Μεσανατολικό και διμερή θέματα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 7 November 2005 - 15:19:05 UTC