Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-11-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 14/11/2005

Οι εφημερίδες προβάλλουν σήμερα πρωτοσέλιδα την αντιπαράθεση μεταξύ των συγκυβερνώντων κομμάτων, τις παράνομες επενδύσεις στις ΗΠΑ και τα κατεχόμενα, την κακοποίηση παιδιών και τη διατίμηση στη χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος προς όφελος 23.000 οικογενειών. Αλλα θέματα που απασχολούν τον ημερήσιο Τύπο είναι οι κινητοποιήσεις των πατατοπαραγωγών και οι προσπάθειες επίλυσης της διαφοράς, οι δηλώσεις Τ/Κ πολιτικού υπέρ της επιστροφής της Αμμοχώστου, οι επαφές του Μητροπολίτη Μόρφου στην Κωνσταντινούπολη, η σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου και η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ ενόψει του Παγκυπρίου Συνεδρίου.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Αχρωματοψία στη συγκυβέρνηση'', γράφει ότι αχρωματοψία χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση, η οποία κάτω από το βάρος των αντιδράσεων για τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει σε όλους τους τομείς της πολιτικής και της οικονομικής ζωής, αναζητεί μέτρα τιμωρίας για τους αντιδρούντες. Γράφει, επίσης, ότι σήμερα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες επαφές μεταξύ των εκπροσώπων των πατατοπαραγωγών και της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, με στόχο την έναρξη διαλόγου με την κυβέρνηση, ώστε τα αιτήματα που οδήγησαν στις κινητοποιήσεις να τεθούν στο τραπέζι για συζήτηση.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Αλαλούμ στη συγκυβέρνηση'', γράφει ότι έντονη αντιπαράθεση και προσπάθεια να αποποιηθούν των ευθυνών και των σοβαρών λαθών στα οποία υπέπεσε σε βάρος του λαού η συγκυβέρνηση, με την αθέτηση των προεκλογικών εξαγγελιών τους επιχειρούν τα κόμματα που την αποτελούν και τη στηρίζουν. Γράφει, επίσης, ότι ο αρχηγός του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακιντζί εισηγείται όπως επιστραφεί το Βαρώσι στους νόμιμους ιδιοκτήτες του και αποχωρήσει αριθμός Τούρκων στρατιωτών.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Πολιτικοί με τα χέρια λερωμένα'', γράφει ότι παράτυπες και παράνομες επενδύσεις στις ΗΠΑ μέσω της Alasia Fund, θυγατρικής εταιρείας της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως, φέρνει στο φως έκθεση του ελεγκτικού οίκου Ernst & Young. Γράφει, επίσης, ότι οι πατατοπαραγωγοί δέχθηκαν τη μεσολάβηση της Επιτροπής Γεωργίας, αλλά η κυβέρνηση ενημέρωσε τα συγκυβερνώντα κόμματα ότι δεν προτίθεται να πληρώσει αποζημιώσεις για έξοδο των πατατοπαραγωγών από το επάγγελμα, και έτσι θεωρείται αναπόφευκτη η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Η βία στο κόκκινο'', γράφει ότι διαστάσεις μάστιγας για την κοινωνία προσλαμβάνει η κακοποίηση παιδιών και ότι την τελευταία πενταετία τα κρούσματα βίας εναντίον παιδιών αυξήθηκαν κατά 250%, με ιδιαίτερη έξαρση να παρατηρείται στα κρούσματα βίας εναντίον κοριτσιών. Αναφέρεται επίσης σε είδηση που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ''Σίγμα'' ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, κατά την πρόσφατη μετάβασή του στην Κωνσταντινούπολη, είχε μυστικές επαφές με παράγοντες του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Αττίλας επενδυτική'', γράφει ότι επενδύσεις στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα σε ε/κ περιουσίες κάνει ο τουρκικός στρατός και, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία περίοδο έχουν αυξηθεί οι επενδύσεις αυτές, οι οποίες αφορούν πρωτίστως την ανέγερση σπιτιών και διαμερισμάτων. Γράφει, επίσης, ότι εκτάκτως συνεδριάζει απόψε η Ιερά Σύνοδος για να προλάβει τη συνεδρίαση στο Πατριαρχείο, το οποίο θα αποφασίσει τον τόπο σύγκλησης της διευρυμένης Συνόδου, η οποία θα συζητήσει την κρίση στην Εκκλησία της Κύπρου.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Εκπτωση 2 εκ. λιρών σε δυσπραγούντες'', γράφει ότι ειδική διατίμηση στη χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος από την οποία θα ωφεληθούν γύρω στις 23.000 οικογένειες, πολύτεκνες και δυσπραγούσες, ετοιμάζει η ΑΗΚ στο πλαίσιο του πακέτου κοινωνικής συνοχής που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Γράφει, επίσης, ότι συνέρχεται σήμερα η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ στην τελευταία της συνεδρία για να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν το 20ό Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις από τις 24 μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 14 November 2005 - 15:19:06 UTC