Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-11-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου KYΠΕ - 20/11/2005

Ο απόηχος των δηλώσεων του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσου Τζιωνή, το συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ και η ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, οι δηλώσεις του Προέδρου της Συντεχνίας των Κυβερνητικών Ιατρών Σταύρου Σταύρου ότι το 25% των τραυματιών που επιβιώνουν από τα τροχαία δυστυχήματα πεθαίνουν «από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα κρατικά νοσηλευτήρια», οι πληροφορίες για την ενεργοποίηση της ομάδας επαφής μεταξύ Ευρωβουλής και Τ/Κ και οι μεθοδεύσεις για άρση της λεγόμενης απομόνωσης των κατεχομένων, καθώς και οι συνέπειες των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των πατατοπαραγωγών, απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου κυπριακού Τύπου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συμφωνεί με ΑΚΕΛ διαφωνεί με την κυβέρνηση», γράφει ότι ο Εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Γιώργος Κουμουτσάκος στο μήνυμα που στάληκε από τη Λευκωσία μέσω του στενού συνεργάτη του Προέδρου Παπαδόπουλου, Τάσου Τζιωνή, ότι το σχέδιο Ανάν είναι νεκρό και δεν μπορεί να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επανέλαβε ότι οι όποιες νέες διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν στη βάση του σχεδίου Ανάν. Αλλού γράφει ότι υπάρχουν σκέψεις για μετακίνηση του φυλακίου της ΕΦ από το τέρμα της οδού Λήδρας σε περίπτωση που ανοίξει ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Λευκωσίας για διέλευση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων προς τα κατεχόμενα και τις ελεύθερες περιοχές.

«Η Μάχη» υπό τον τίτλο «Ν. Αναστασιάδης: Ηρθε η ώρα να πέσει το τείχος της διαίρεσης», αναφέρεται στην ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στο Παγκύπριο Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ, ότι «ήρθε η ώρα της Κύπρου, ήρθε η ώρα να ρίξουμε το τείχος της διαίρεσης με αποφάσεις ευθύνης, με τολμηρές επιλογές, με καθαρές θέσεις και εφικτές λύσεις». Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας προειδοποίησε ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές, αν δεν τα βρουν η διοίκηση και οι συντεχνίες για το σχέδιο επιβίωσης, έχουν ζωή μέχρι και ενάμισι μήνα, σημειώνοντας πως το θέμα των ΚΑ ανησυχεί τη κυβέρνηση, καθώς βρίσκονται στα πρόθυρα να κλείσουν.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Ασθενοφόρα Θανατηφόρα» προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου της ΠΑΣΥΚΙ Σταύρου Σταύρου ότι το 25% των τραυματιών που επιβιώνουν από τροχαία δυστυχήματα πεθαίνουν «από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα κρατικά νοσηλευτήρια» σημειώνοντας ότι τα ασθενοφόρα έχουν ένα νοσηλευτή και έναν οδηγό, ο οποίος στις πλείστες των περιπτώσεων δεν μπορεί να συνδράμει στις προσπάθειες του νοσηλευτή. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία επέτρεψε την συμμετοχή της Κύπρου στο γεύμα Υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με αντάλλαγμα η Κυπριακή Δημοκρατία άρει το βέτο για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Οργανισμό για τη Αμυνα της Ευρώπης (EDA).

«Η Σημερινή» κάτω από τον τίτλο «Μέρες του 85», γράφει ότι μπορεί Προεδρικό και ΑΚΕΛ να απορρόφησαν τους επικοινωνιακούς κραδασμούς που ακολούθησαν τη συνέντευξη του Τάσου Τζιωνή, τα αγκάθια όμως παραμένουν. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού έκανε χθες λόγο για «υπόγεια συνεργασία μεταξύ των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, η οποία οδηγεί το Κυπριακό σε αδιέξοδο και έχει σκοπό να αυτοπαγιδεύσει τον κυπριακό λαό στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές».

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Νέα τρικλοποδιά για τη Λευκωσία», γράφει ότι η «ομάδα επαφής υψηλού επιπέδου» Ευρωβουλής Τ/Κ ενεργοποιείται πολύ σύντομα και, όπως προσδοκούν βρετανική Προεδρία και κύκλοι της Κομισιόν, θα καταστεί το εργαλείο μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί νέο στρίμωγμα της Λευκωσίας, προκειμένου να επαναφέρουν στο προσκήνιο το τουρκικό αίτημα για άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τ/Κ. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ παρενέβη μετά τη συνέντευξη Τζιωνή ώστε να αποτραπεί η επιστροφή σε μια κατάσταση, στην οποία κάποιοι καλοθελητές εντός και εκτός Κύπρου να δημιουργούν ένα αρνητικό προφίλ για τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και να αμφισβητούν τις προθέσεις του για λύση.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρώτο το ΑΚΕΛ με διαφορά», προβάλλει δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που διενεργήθη για λογαριασμό της, η οποία κατέδειξε ότι το ΑΚΕΛ έρχεται πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων με διαφορά από το δεύτερο. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει παραμύθια τα περί σύγκλισης των απόψεών του με τον ΔΗΣΥ και ξεκαθαρίζει ότι με τον ΔΗΣΥ υπάρχουν τεράστιες διαφορές τόσο σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης όσο και στο Κυπριακό και συνεπώς σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει κοινή πλατφόρμα των δύο κομμάτων.

Η αγγλόφωνη «Sunday Mail» κάτω από τον τίτλο «Αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις μας» αναφέρεται στο δυστύχημα στην Τάλα της Πάφου την περασμένη εβδομάδα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας Βρετανίδας και προσθέτει ότι οι κάτοικοι του χωριού κατηγορούν τις Αρχές ότι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις τους ότι ο συγκεκριμένος δρόμος έκρυβε κινδύνους για δυστυχήματα. Αλλού γράφει ότι με τις διαμαρτυρίες των πατατοπαραγωγών να εισέρχονται στην δεύτερη τους εβδομάδα, η αναστάτωση των κατοίκων των γύρω περιοχών από τον αποκλεισμό των πατατοπαραγωγών μεγαλώνει.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 20 November 2005 - 15:19:05 UTC