Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 05-12-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου 3/12/2005

Η συνέχιση των εργασιών του κατοχικού καθεστώτος για διάνοιξη της οδού Λήδρας, παρά τις αντιδράσεις της κυπριακής κυβέρνησης, οι εκτιμήσεις γύρω από την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η υποβολή νέου σχεδίου εθελοντικής αποχώρησης από τις Κυπριακές Αερογραμμές, οι αντιδράσεις από την έκθεση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς και η έναρξη συζητήσεων για μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ανατροπή σκηνικού στις Κ.Α'', γράφει ότι με ταχύτητα φωτός τρέχουν οι εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές και αναφέρεται στην υποβολή από την κυβέρνηση στις συντεχνίες ενός νέου σχεδίου εθελοντικής αποχώρησης. Αλλού γράφει ότι κατάθεση στην κοινωνία μιας εναλλακτικής πρότασης ενότητας και προόδου για το μέλλον, θα κάνει ο ΔΗΣΥ στο αυριανό πολιτικό του συνέδριο, που αποτελεί την αφετηρία της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές του 2006.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Εντείνονται οι προκλήσεις'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι απρόβλεπτες διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα της οδού Λήδρας, τη στιγμή που οι κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν ανενόχλητες τα έργα τους στην περιοχή. Προσθέτει ότι χθες εργάτες έριξαν ένα τοίχο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή ενός ειρηνευτή. Αλλού γράφει ότι ''στα μαλακά έριξε η κυβέρνηση'' τη δισταχτικότητα του ΓΓ του ΟΗΕ για ανάληψη νέας πρωτοβουλίας στο Κυπριακό. Προσθέτει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αν και απέφυγε να χαρακτηρίσει την έκθεση, ανέφερε ότι σε αυτή "υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία δεν αποδίδονται ακριβώς".

Ο ''Πολίτης'' κάτω από τον τίτλο ''ΦΠΑ για φάπες'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι επιστολή για καταβολή ποσού 1500 λιρών στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας έλαβαν παιδιά ζεύγους, το οποίο χάθηκε στην αεροπορική τραγωδία του Αυγούστου. Προσθέτει πως όταν τα παιδιά απευθύνθηκαν στην Υπηρεσία, εξηγώντας ότι είναι αδύνατον να πληρώσουν το εν λόγω ποσό λόγω και των υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν μετά την απώλεια των γονιών τους, έλαβαν απάντηση ότι το αίτημα τους δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί. Αλλού γράφει ότι ''ανακωχή'' συμφώνησαν χθες ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ και σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είδε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια και μίλησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.

''Η Σημερινή'' στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Στο Σκαμνί οι ένοχοι για το σκάνδαλο'' και γράφει ότι καθολική είναι η απαίτηση του πολιτικού κόσμου της Κύπρου να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι για το σκάνδαλο του νέου νοσοκομείου Λευκωσίας. Προσθέτει ότι ''εξαίρεση στο πνεύμα των δηλώσεων'', απετέλεσε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος επιτέθηκε κατά της εφημερίδας και του τηλεοπτικού σταθμού "Σίγμα" γιατί αποκάλυψαν στοιχεία από τις εκθέσεις για το σκάνδαλο. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Κόμματος και του τ/κ Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, τα οποία συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας νέων ιδεών για κινητικότητα για λύση του κυπριακού προβλήματος.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Τρίμηνη δοκιμασία'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι διαδικασία προετοιμασίας του εδάφους, που ενδέχεται να οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις, περιγράφει, σύμφωνα με εκτιμήσεις στη Λευκωσία, ο Κόφι Ανάν στην έκθεσή του για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Γράφει ότι είναι προφανές ότι στις αρχές Ιανουαρίου τα ΗΕ θα αρχίσουν κάποιας μορφής προετοιμασία με επαφές που θα πραγματοποιήσει ο νέος αντιπρόσωπος του ΓΓ στο νησί Μίκαελ Μόλερ με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο και τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Αλλού γράφει ότι ειρηνική πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι πατατοπαραγωγοί.

Η ''Χαραυγή'' κάτω από τον τίτλο ''Ενισχύουν τις αποζημιώσεις'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι νέα, βελτιωμένη πρόταση, που στοχεύει στην προσπέλαση του αδιεξόδου στις ΚΑ υπέβαλαν χθες από κοινού κυβέρνηση και διοίκηση της εταιρείας στις ηγεσίες των πέντε συντεχνιών των υπαλλήλων στις ΚΑ. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε χθες ότι υπό κανονικές συνθήκες η οδός Λήδρας θα έπρεπε να ανοίξει για να περνά ο κόσμος, προσθέτοντας ότι η κατοχική δύναμη εμφανίζεται να θέλει να στερεώσει κάποια τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής με την ανοχή των Ηνωμένων Εθνών.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Σχέδιο για ιατρικό τουρισμό στην Κύπρο'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι ξένοι που επιθυμούν να έχουν ιατρική περίθαλψη εκτός της χώρας τους, ίσως δεν θα χρειαστεί να κοιτάξουν πιο πέρα από την Κύπρο, στην περίπτωση που εφαρμοστεί πρόταση για μετατροπή του νησιού σε περιφερειακό κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Αλλού γράφει ότι ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Πίτερ Μίλετ δήλωσε χθες ότι Βρετανοί εμπειρογνώμονες κατά του χουλιγκανισμού θα μπορούσαν να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τις κυπριακές Αρχές σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο στην Κύπρο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 3 December 2005 - 15:19:05 UTC