Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-01-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 21/01/2006

Οι ανησυχίες της κυβέρνησης στο θέμα της εισροής λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα και η συμβολή των ΗΠΑ για αντιμετώπιση του φαινομένου, η δημογραφική αλλαγή που θα επέλθει στο νησί με την επ' αόριστον παραμονή που θα δοθεί σε τουλάχιστον 40.000 υπηκόους τρίτων χωρών, η επίσκεψη εργασίας του Προέδρου Παπαδόπουλου στη Μόσχα, τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη γρίπη των πτηνών στα οδοφράγματα και στις ελεύθερες περιοχές, καθώς και η επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Αλλα θέματα είναι η σήμανση φαρμάκων, η καταγγελία των εκτάκτων υπαλλήλων κατά της κυβέρνησης, η συνεχιζόμενη βεβήλωση εκκλησιών στα κατεχόμενα, η κρίση στις σχέσεις κυβέρνησης και κυβερνητικών γιατρών, το πρόστιμο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην ΑΤΗΚ και το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προωθείται στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στο εδώλιο» γράφει ότι η προσφυγή ενός εισαγωγέα φαρμάκων, ο οποίος πλέον επώνυμα περιγράφει το πώς αποκαλύφθηκε η παρανομία της κυβέρνησης, αποτελεί και επίσημα προηγούμενο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Προσθέτει ότι η Κύπρος θα εισέλθει σε ένα ατελείωτο αγώνα καταβολής προστίμων εάν δεν συμμορφωθεί με τις οδηγίες της ΕΕ όσον αφορά τη σήμανση των φαρμάκων. Αλλού γράφει ότι οι έκτακτοι υπάλληλοι βάζουν την Κύπρο στο εδώλιο του κατηγορουμένου καταγγέλλοντας την κρατική μηχανή για μη ικανοποιητική συμμόρφωσή τους με την οδηγία της ΕΕ που αφορά την εργασία αορίστου χρόνου.

«Η Μάχη» με τίτλο «Οχι Νίκου σε Στρο» γράφει σήμερα ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δεν πρόκειται να συναντήσει τον Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο σε περίπτωση που ο τελευταίος συναντηθεί με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο λεγόμενο «προεδρικό» στα κατεχόμενα, πράξη που ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτη και προσβλητική. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι το κατοχικό καθεστώς συνεχίζει τη βεβήλωση των κατεχομένων εκκλησιών και μετέτρεψαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο κατεχόμενο Κώμη Κεπήρ σε κέντρο για χορούς της κοιλιάς και τσιφτετέλια.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Μάσκες της υπερβολής» γράφει ότι αντιφάσεις και υπερβολές χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη γρίπη των πτηνών. Από τη μια, δια των αρμοδίων διακηρύττεται ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού ή κίνδυνος από την κατανάλωση πουλερικών, και από την άλλη έντυσαν τους τελωνειακούς που ελέγχουν τα οδοφράγματα με μάσκες και γάντια και έδωσαν οδηγίες να ελέγχονται εξονυχιστικά τα αυτοκίνητα. Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για διάλογο με τους κυβερνητικούς γιατρούς για να προλάβει την απεργία διαρκείας που εξήγγειλαν για τις 30 Ιανουαρίου.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Δημογραφικό σοκ» γράφει ότι με δημογραφικό σοκ απειλείται η Κύπρος καθώς με οδηγία της ΕΕ 40.000 αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία για πέντε συνεχή χρόνια, θα δικαιούνται να ζητήσουν ανανέωση της άδειας παραμονής τους επαόριστον και θα αποκτούν δικαιώματα όπως εκείνα που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες. Αλλού γράφει ότι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα αρχίσει τη λειτουργία του το 2007 με 300 φοιτητές. Το Πανεπιστήμιο θα έχει πέντε σχολές.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Διακινούν και τρομοκράτες» γράφει ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα για την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών και κυρίως τρομοκρατών και εμπόρων ναρκωτικών από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Φαίνεται δε πως δεν πρόκειται να μείνουν με δεμένα τα χέρια και εκτός από παρακολούθηση της κατάστασης προτίθενται να παρέμβουν ασκώντας την επιρροή τους για λήψη μέτρων. Αλλού γράφει ότι εκστρατεία σε παγκύπρια κλίμακα ιδιαίτερα σε κοινότητες της υπαίθρου για έλεγχο των κοτετσιών θα διενεργήσουν σήμερα και αύριο οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για να κατάσχουν και να θανατώσουν όσα οικόσιτα πουλερικά εντοπιστούν εκτός κλουβιών.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Υπουλες μεθοδεύσεις» γράφει σήμερα ότι σε μια καθόλα προκλητική ενέργεια, κόντρα στις δημοκρατικές αρχές και ιδέες που υποτίθεται ότι διαπνέουν την Ευρώπη, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, απέσυρε το ψήφισμα για το ναζισμό και προώθησε για έγκριση μόνο το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Αλλού η «Χ» γράφει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε στην ΑΤΗΚ πρόστιμο 2,2 εκατ. λιρών για καταχρηστική συμπεριφορά ως επιχείρηση που έχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο «Φονικό ψύχος κατακυριεύει τη Ρωσία» γράφει για τον πολύ ψυχρό χειμώνα που επικρατεί στη Ρωσία, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 123 άτομα και προκάλεσε μεγάλες πιέσεις στην ηλεκτροδότηση και το σύστημα θέρμανσης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος αναχώρησε χθες για τη Ρωσία όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας. Όπως δήλωσε κατά την αναχώρησή του χθες, στη Μόσχα θα επιδιώξει επαναβεβαίωση των ήδη καλών σχέσεων και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 21 January 2006 - 15:19:07 UTC