Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 01/02/2006

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κυκλοφορία άοσμου υγραερίου στην αγορά και οι κίνδυνοι από αυτήν, η αναμενόμενη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να αποδώσει το βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού στο Μάρκο Παγδατή, η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίσει τους Χαράλαμπο Κουλέντη και Ιάκωβο Παπακώστα στις θέσεις του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της Αστυνομίας αντίστοιχα και τα προβλήματα στις εργασίες για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Ξηλώνουν πάλι το νέο νοσοκομείο» αναφέρει πως «κτίζουμε και χαλούμε, πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε στο νέο νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού τα λάθη και οι παραλείψεις ξεφυτρώνουν από παντού ωσάν να ήταν μανιτάρια και οι αρμόδιοι τρέχουν να σώσουν την κατάσταση». Αλλού αναφέρεται πως ο διορισμός του Χαράλαμπου Κουλέντη και του Ιάκωβου Παπακώστα στις θέσεις Αρχηγού και Υπαρχηγού της Αστυνομίας προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Βοηθού Αρχηγού Εκπαίδευσης Θεόδωρου Στυλιανού, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα» πως μετά από πολύπλοκες διαδικασίες που κράτησαν πέραν των τριών χρόνων, κατά τη διάρκεια των οποίων τρεις φορές προκηρύχθηκαν προσφορές και τρεις φορές ακυρώθηκαν, το Δ.Σ της ΑΗΚ αποφάσισε χθες βράδυ να αποκλείσει τον ένα από τους δυο προσφοροδότες και να ανάψει πράσινο φως για την οικονομική αξιολόγηση του εναπομείναντα. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως τρόπους για να οικοδομηθεί νέα διαδικασία λύσης του Κυπριακού με κατ αρχήν βάση την πρόταση της Τουρκίας για σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης το καλοκαίρι, δείχνει να αναζητεί ο διεθνής παράγοντας.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Ανθυπολοχαγός με όπλο ρακέτα ο Μ. Παγδατής» αναφέρει πως με την απόδοση του βαθμού του έφεδρου ανθυπολοχαγού, το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να απαλλάξει σήμερα από τη στρατιωτική του θητεία τον αντισφαιριστή Μάρκο Παγδατή, ο οποίος με την εκπληκτική παρουσία του στο Αυστραλιανό Οπεν, έκανε περήφανη ολόκληρη την Κύπρο. Αλλού αναφέρει πως το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης τέθηκε προς τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φράνκο Φρατίνι από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Ιακώβου.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κίνδυνος από άοσμο υγραέριο» πως άοσμο υγραέριο, γεγονός που σημαίνει τεράστιο κίνδυνο σε περιπτώσεις διαρροής, έχει κατακλύσει την κυπριακή αγορά, σε φιάλες αλλά και σε ντεπόζιτα εστιατορίων και άλλων παρόμοιων χώρων. Το Υπουργείο Εμπορίου από την πρώτη στιγμή που διατύπωσε το πρόβλημα αυτό, που επηρεάζει λιγότερο ή περισσότερο όλες τις εταιρείες υγραερίου, τρέχει να προλάβει. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έχει ξεκαθαρίσει σε πολλούς συνομιλητές του ότι μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαϊου αποσύρεται οριστικά από την προεδρία του ΔΗΚΟ.

«Η Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Παράθυρο συνεργασίας» αναφέρει πως ιδίοις όμμασι ο διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Γιώργος Νεοφύτου εκτίμησε κατ αρχήν χθες ότι δεν είναι ανησυχητική η κατάσταση στις κατεχόμενες περιοχές σε ό,τι αφορά τη γρίπη των πουλερικών. Ο ίδιος για πρώτη φορά είχε την ευκαιρία να μεταβεί μαζί με τη διμερή επιτροπή εμπειρογνωμόνων στις κατεχόμενες περιοχές, χωρίς να προβληθεί κανένα κώλυμα εκ μέρους των κατοχικών αρχών. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Βουλής, ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας διαμηνύει πως ο ΓΓ του ΟΗΕ θα καθορίσει πιθανή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε συνεργασία μεταξύ τους.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κακοί οδηγοί είχαν κακή καθοδήγηση» πως η φήμη των Κυπρίων ως των χειρότερων οδηγών στην ΕΕ προέρχεται όχι από κακό DNA ή κάποιο μεταφυσικό εγγενές στοιχείο. Οι Κύπριοι οδηγοί είναι καταδικασμένοι να προβαίνουν σε οδικές παραβιάσεις λόγω της απουσίας κατάλληλης εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον ΓΓ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολών Οδήγησης. Αλλού σημειώνει πως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Κύπρος πρέπει να άρει τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τις βίζες για Ρώσους που επισκέπτονται το νησί.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερίδα «Financial Mirror αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εξαγορές και συγχωνεύσεις 106 εκ. λίρες το 2005» πως οι εξαγορές και συγχωνεύσεις κατά το 2005 αυξήθηκαν κατά 23% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 106,3 εκ. λίρες σε σύγκριση με 89,39 εκ. το 2004, καθώς Ελληνες επενδυτές συνέχισαν να αγοράζουν κυπριακές εταιρείες. Αλλού αναφέρει πως οι επιχειρήσεις στην Κύπρο φαίνεται να ήταν οι κύριοι συνεισφορείς στον κρατικό προϋπολογισμό το 2005.

ΣΣ: Η εφημερίδα «Η Μάχη» δεν παραλήφθηκε στο ΚΥΠΕ

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 1 February 2006 - 15:19:07 UTC