Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 16/02/2006

Η συνάντηση που θα έχει στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, το κλίμα αμφισβήτησης γύρω από το διορισμό της νέας Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη, η επιστροφή στον Αρίφ Μουσταφά της περιουσίας του στις ελεύθερες περιοχές και οι πιθανότητες επιστροφής των κατεχόμενων περιουσιών Ε/Κ, τα νέα κόλπα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λεηλασίας των κατεχόμενων περιουσιών, οι μεθοδεύσεις των συγκυβερνώντων για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα ημετέρων, η προεκλογική εκστρατεία του ΑΚΕΛ και η επιβολή του Πανίκου Λεωνίδου ως υποψήφιο βουλευτή του ΔΗΚΟ στη Λεμεσό, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Επικίνδυνο κλίμα εκφοβισμού'', γράφει ότι πριν ακόμα η νέα ΥΠΕΞ της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη καθίσει στο γραφείο της, κάποιοι στην Κύπρο έσπευσαν να ενσπείρουν κλίμα αμφισβήτησης εναντίον της, ενώ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν ανάλογες ενέργειες και ζήτησε από όλους να διαφυλάξουν την αγαστή συνεργασία Αθηνών και Λευκωσίας. Γράφει, επίσης, ότι η Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας ξεγύμνωσε το κυπριακό Υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι για την εισαγωγή παιδιών Ελλαδιτών της Κύπρου έχει υπογράψει συμφωνία με τον Υπουργείο και τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Κόβουν το ψωμί των εργαζομένων'', γράφει ότι οι συγκυβερνώντες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα ημετέρων, δεν διστάζουν να αναιρέσουν δικές τους υποσχέσεις και αποφάσεις, έστω και εάν θίγονται τα συμφέροντα Κύπριων εργαζομένων, με παράδειγμα Υπουργείο που παρέκαμψε οδηγίες και αποφάσεις, τις οποίες το ίδιο εισηγήθηκε, ώστε να επωφεληθεί επιχειρηματίας σε εργασίες που αφορούν το Λιμάνι Λάρνακας. Γράφει, επίσης, ότι ο ΔΗΣΥ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα για την παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας για τις προσφυγικές κατοικίες.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Ταγκό με Κόφι Ανάν στο Παρίσι'', γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δείχνει αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει οριστικά το σκηνικό και για αυτό επέμεινε μέχρι το τέλος και τελικά αποφάσισε να ταξιδέψει στο Παρίσι για το ραντεβού του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος χαιρετίζει τη διευθέτηση της συνάντησης. Γράφει, επίσης, ότι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της τοποθετεί το Κυπριακό η νέα Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ στην Τουρκία ''πανηγυρίζουν'' το διορισμό της και στην Κύπρο ''καλά κρατούν'' οι αντιδράσεις.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Διά πυρός... Τάσσου'', γράφει ότι ''διά πυρός και σιδήρου'' ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επέβαλε χθες στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ τον ''αντάρτη'' Πανίκο Λεωνίδου ως υποψήφιο βουλευτή στη Λεμεσό, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού, και ότι με τον τρόπο αυτό ο Πρόεδρος του κόμματος πήρε τη ''ρεβάνς'' του από τους Λεμεσιανούς, οι οποίοι εμπόδισαν την επιστροφή του Ντίνου Μιχαηλίδη στο κόμμα. Γράφει, επίσης, ότι η άρνηση της Αστυνομίας να χρησιμοποιεί σε υποθέσεις της την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου βαρύνει το δημόσιο με δεκάδες χιλιάδες λίρες που πληρώνει σε ιδιώτες ιατροδικαστές.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Νέα κόλπα σφετεριστών'', γράφει ότι νέα κόλπα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λεηλασίας των κατεχόμενων περιουσιών εφαρμόζουν κυρίως Βρετανοί κτηματομεσίτες, οι οποίοι αγοράζουν από τους Τ/Κ τη γη που θέλουν να αναπτύξουν και στη συνέχεια αγοράζουν την ίδια γη για δεύτερη φορά από τους Ε/Κ νόμιμους ιδιοκτήτες για να αποκτήσει και νομική βάση η πράξη τους. Γράφει, επίσης, ότι στην επιβολή φορολογίας γης που εμπίπτει σε ζώνες ανάπτυξης και παραμένει αναξιοποίητη ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να αποδεσμευθούν οικοδομήσιμες εκτάσεις και να περιοριστούν οι τιμές των οικοπέδων.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Επαναβεβαίωση της πρωτιάς του ΑΚΕΛ'', γράφει ότι στη μάχη των βουλευτικών εκλογών ρίχνονται οι ΑΚΕΛιστές με στόχο την υλοποίηση της απόφασης του 20ού συνεδρίου το κόμματος, για επαναβεβαίωση του πρωταγωνιστικού ρόλου του ΑΚΕΛ. Γράφει, επίσης, ότι η παρουσία πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στο λιμάνι της Λεμεσού έθεσε σε συναγερμό το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, το οποίο εξάγγειλε για σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας και καλεί το λαό να συμμετάσχει, με το ΑΚΕΛ και την ΕΔΟΝ να στηρίζουν ανεπιφύλακτα με ανακοινώσεις τους την πρωτοβουλία του Συμβουλίου.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Δικαστήριο για το περιουσιακό στο βορρά μέχρι το τέλος Μαρτίου'', γράφει ότι ανώτερη τ/κ νομική πηγή δήλωσε χθες στην εφημερίδα ότι με την επιστροφή στον Αρίφ Μουσταφά της περιουσίας του στις ελεύθερες περιοχές θα μπορούσε τώρα να επιστραφούν οι περιουσίες Ε/Κ στα κατεχόμενα. Γράφει, επίσης, ότι η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου ενημερώθηκε χθες ότι η μη λειτουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας στοιχίζει καθημερινά στο κράτος το ποσό των 25.000 λιρών, αλλά δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι το Μάρτιο θα αρχίσει η μετακόμιση στο νέο Νοσοκομείο, που υπολογίζεται να διαρκέσει 10 ημέρες.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 16 February 2006 - 15:19:06 UTC