Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 16/03/2006

Ο σημερινός Τύπος προβάλλει στα πρωτοσέλιδά του την έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το αεροπορικό δυστύχημα της Helios που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 121 ατόμων στο Γραμματικό, το θάνατο του Γεώργιου Ράλλη, τη σημερινή ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο της έκθεσης Μπροκ καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Σκοπιμότητες μπλοκάρουν τη λύση στην ΕΦ». Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο και Επίτροπο Αμυνας του ΔΗΣΥ Σωκράτη Χάσικο, «αναμενόταν από πλευράς κυβέρνησης η αντίδραση στην τεκμηριωμένη πρόταση του ΔΗΣΥ για αναβάθμιση της ΕΦ με παράλληλη μείωση της θητείας στους 14 μήνες να ήταν πιο σοβαρή και προϊόν μελέτης». Αντί αυτού, είπε, «είδαμε να αντιμετωπίζεται η πρόταση κατά τρόπο απαξιωτικό, επιπόλαιο και καθόλου σοβαρό». Γράφει επίσης ότι σε πορεία εισδοχής στην ενιαία νομισματική ζώνη της Ευρώπης έχει μπει για τα καλά η Κύπρος. Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας αναφέρει ότι οι επιχειρηματίες, θα έχουν τη δυνατότητα σε δύο μήνες να αναγράφουν στα τιμολόγια και έντυπα πωλήσεών τους το συνολικό ποσό, εκτός από λίρες ταυτόχρονα και σε ευρώ.

«Η Μάχη» προβάλλει το κύριο της θέμα με τίτλο «Γερή ψαριά από την ΥΚΑΝ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «γερά δίκτυα για καλή ψαριά έριξαν προχθές τα μέλη της ΥΚΑΝ και οι ελπίδες τους δεν διαψεύσθηκαν. Αυτό που εξεβράσθηκε όμως δεν βρισκόταν στην θάλασσα αλλά στη διώροφη κατοικία ΄γνωστής κλίκας της Λεμεσού, κατά τον αστυνομικό διευθυντή Ανδρέα Ιατρόπουλο, και ήταν ένα καθαρό και στυγνό εμπόριο ναρκωτικών. Βρέθηκαν δύο σχεδόν κιλά κάνναβης αξίας 68 χιλιάδων λιρών. Γράφει επίσης ότι η καρδιά πρόδωσε τον Γεώργιο Ράλλη, πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας και πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αφού χθες άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 88 ετών.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Η Κύπρος έχασε την αξιοπιστία της» αναφέρεται σε συνέντευξη του επικεφαλής της έρευνας του International Crisis Group Νίκολας Γουάιτ ότι με την πολιτική που ασκεί ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος, η Κύπρος έχασε την αξιοπιστία της στο χώρο της ΕΕ ενώ από τη στιγμή που θεωρεί το σχέδιο Ανάν ως νεκρό, τότε το νησί οδεύει ολοταχώς προς τη διχοτόμηση. Αλλού ο «Π» γράφει ότι οι δημόσιες καταγγελίες του Γιώργου Περδίκη ότι μέλη της Επιτροπής Ελέγχου έφεραν προ μηνών ένσταση στην εγγραφή και συζήτηση της θέματος της ανάπτυξης της νέας πολιτείας στη Νεάπολη έπιασαν τόπο. Χθες η Επιτροπή αποφάσισε την επανεγγραφή του θέματος.

«Η Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ολοι πλην ΑΚΕΛ καταδικάζουν τα χάλια της υγείας» και αναφέρει ότι τα χάλια της δημόσιας υγείας, όπως παρουσιάστηκαν σε αυθεντικές εικόνες που αποκάλυψε το «Σίγμα», προκάλεσαν γενική κατακραυγή με πολιτικούς, γιατρούς και ασθενείς να ζητούν τη λήψη αυστηρών μέτρων για διόρθωση της κατάστασης που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Γράφει αλλού ότι η Ευρωβουλή, μέσω της έκθεσης Ελμαρ Μπροκ, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από το Ευρωκοινοβούλιο, ζητά εφαρμογή του πρωτοκόλλου και άρση του εμπάργκο. Η έκθεση θα χαιρετίζει επίσης τις εξελίξεις στο Κυπριακό, που αφορούν στο διαχωρισμό των δύο κανονισμών.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Ανακατεύει τράπουλα ο ΓΓ». Οπως γράφει, τη στήριξη των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας εξασφάλισε ο Κόφι Ανάν για να προχωρήσει η συμφωνία του Παρισιού. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπός του Μάικλ Μόλερ με τους πρεσβευτές των πέντε στη Λευκωσία προχθές. Γράφει επίσης ότι επανέρχεται το πρόστιμο για όσους πλένουν αυτοκίνητα και πεζοδρόμια με το λάστιχο. Λόγω της πολυομβρίας των τελευταίων χρόνων υπήρξε χαλάρωση και τώρα σε περίπτωση που θα αρχίσουν οι περικοπές θα υπάρξει και οικονομικό κόστος. Το εξώδικο για πλύσιμο με λάστιχο αυτοκινήτων ή πεζοδρομίων θα είναι 30 λίρες.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Νέα έκκληση ΑΚΕΛ για ενότητα» αναφέρει ότι νέα έκκληση έκανε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ και Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους ώστε να αντιμετωπίσουν τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας για τη συνάντηση του Παρισιού και των όποιων θέλουν να στηρίζουν την Τουρκία. Αναφέρει επίσης ότι την ηγεσία τους καλούνται να εκλέξουν σήμερα οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ωστόσο και φέτος η ηγεσία της Πρωτοπορίας, όπως καταγγέλλει η Προοδευτική ΚΦ, αποπειράθηκε να επηρεάσει το αδιάβλητο των εκλογών με καλπονοθεία.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail προβάλλει στο πρωτοσέλιδό της τον τίτλο «Η Κύπρος ευθύνεται για την πτώση του Ηλιος». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που ετοιμάστηκε μετά από αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης, επιρρίπτει ευθύνες στο Τμημα Πολιτικής Αεροπορίας σε ό,τι αφορά τους ελέγχους στην εταιρεία Helios. Γράφει επίσης ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Express, Αγγλοκύπριος, ο Γιώργος Κώστα, έχει εφεύρει ένα νέο είδος υφάσματος το οποίο είναι εμποτισμένο με άρωμα λεβάντας ώστε να κράτα τα ενοχλητικά κουνούπια μέχρι και 20 ίντσες μακριά. Το ύφασμα έχει δοκιμαστεί στο London School of Hygiene and Tropical Medicine.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 16 March 2006 - 15:19:08 UTC